Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-01-16, 09:00 AM   #76
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
炮長暴走

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-16, 10:09 AM   #77
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
真相係倉鼠星人入侵?

舊 05-01-16, 10:43 AM   #78
Gallardo
God of Gamer
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
有廣東話?

原來係鼠作怪

舊 05-01-16, 11:11 AM   #79
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
原來之前教官都可能受到隻外星鼠影響,

咁就開始明朗少少, 唔洗咁迷
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-16, 12:10 PM   #80
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
真係因為有貓嗎w
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-16, 12:55 PM   #81
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
原來係外星/基因改造(?)老鼠作怪。不過呢啲老鼠係由海上執到嘅神秘箱仔度搵到,即代表有人故意將呢啲改造老鼠喺海上擴散,務求令好多艦隻中招。

引用:
作者: Gallardo 查看文章
有廣東話?
動漫嚟講都唔係第一次啦,唔好睇少港產片嘅(剩餘)軟實力。

啲角色多籮籮,有時需要拎個圖先知邊個係邊個

機關助手黑木 x 副艦長 百合味濃厚,會唔會因為黑木大讚副艦長,被老鼠乘虛而入發動叛亂?

此篇文章於 05-01-16 12:57 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-16, 01:25 PM   #82
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
所以有養貓既船就無事?看來要向科幻片靠攏了..
第一集猿島號都是受鼠疫影響嗎?但教官好似沒有紅眼

還好有好媽媽,派人送補給和新裝備

武藏完全海霧艦隊化..心痛幼馴染

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-16, 06:46 PM   #83
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
「ハイスクール・フリート」#5予告映像
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-16, 10:21 AM   #84
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

無能教官

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-08-16, 11:15 AM   #85
Gallardo
God of Gamer
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
D鼠都幾屈, 可以干擾電子器材

實彈邊度來呢? 未出海前D鼠已經作怪定有人類搞鬼?

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
無能教官
只得演習彈?

此篇文章於 05-08-16 11:20 AM 被 Gallardo 編輯。
Gallardo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-16, 11:22 AM   #86
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

不要問那裡來一隻全武裝武蔵a

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-08-16, 11:22 AM   #87
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
愈來愈好睇
btw咁大隻武藏要收埋大量演習+實彈都算合理既w又唔係DD,正統超弩級BB同大和同級有如此數量裝備彈藥不出奇

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-16, 11:26 AM   #88
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

演習...仲要一班jk...仲仲要係初航......你同我裝咁多實彈做咩a

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-08-16, 12:03 PM   #89
尼路
The One

唔止部船魔改,連D人都唔係人。射咁準原來係人手而唔係電控,重要射到對家炮彈?成班超人……
大和級炮轉同填裝邊有咁快,我有乃由相信現代化左……對面班教官留手?你有VLS就同我離開對家射程再打啦,現代艦同BB玩近身炮戰想死都唔係咁。

舊 05-08-16, 01:03 PM   #90
Game Master

武藏鼠患嚴重。

引用:
作者: 尼路 查看文章
唔止部船魔改,連D人都唔係人。射咁準原來係人手而唔係電控,重要射到對家炮彈?成班超人……
大和級炮轉同填裝邊有咁快,我有乃由相信現代化左……對面班教官留手?你有VLS就同我離開對家射程再打啦,現代艦同BB玩近身炮戰想死都唔係咁。
好似講過話啲舊戰艦有加裝咗自動化系統,方便班JK操控。

其實我覺得成件事無需要牽連到咩陰謀黑幕等,而全部都係一場誤會。咁樣先符合到呢套作品所散發出嘅「日常向」感。
「意外」論

啲老鼠好明顯係俾人基因改造嘅實驗生化武器(?),製作人可能並無意立即將佢哋應用喺實地戰場住,而係先運送佢哋去到其他實驗室再作研究。

於是就將老鼠一箱箱運上Abyss郵寄公司嘅郵船上,寄去目的地。中途艘郵船唔知係咪出咗咩意外(九成又係班老鼠累事),啲運送箱全部跌晒落海。

呢啲箱仔之後就咁樣隨住海流被經過嘅戰艦執起,於是就引起連鎖效應,所有通訊電子設備失靈+船員全部被洗腦。

就係咁簡單。

不過睇嚟唔係所有人都被洗腦。德國妹就成功逃走,而青梅竹馬就被洗咗腦嘅武藏船員鎖起。

舊 05-08-16, 01:06 PM   #91
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
可以干擾儀器,d老鼠睇來好多能力,但艦員無被操控?

武藏應該無用實彈,否則班護衛艦會直接悲劇
萌香似乎被軟禁?鎖匙可能仍然在手

主炮打炮彈,炮術長又開掛了
明乃不顧一切想救幼馴染,我萌香股穩了

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-16, 03:08 PM   #92
真!DC
Banned User
奉行我道

好多男人
炮彈射對方炮彈是甚麼巫術?!
由手機版發出
舊 05-09-16, 10:47 AM   #93
Kewellma
Game Master

直頭係妖術 btw導彈欄截其實都係咁上下概念w

舊 05-09-16, 11:16 AM   #94
真!DC
Banned User
奉行我道

電腦計算同人腦計算既分別啊
由手機版發出
舊 05-09-16, 04:19 PM   #95
Game Master

引用:
作者: 真!DC 查看文章
好多男人
由手機版發出
炮長係天才。

舊 05-09-16, 09:11 PM   #96
尼路
The One

引用:
作者: Kewellma 查看文章
直頭係妖術 btw導彈欄截其實都係咁上下概念w
睇漂流艦隊有類似情節,但真的是用導彈欄截……班JK咁戰力,我好難覺得藍色人魚唔係想征服世界

舊 05-12-16, 06:12 PM   #97
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
「ハイスクール・フリート」#6予告映像

引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-16, 04:35 PM   #98
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: 真!DC 查看文章
好多男人
由手機版發出
次元艦隊表示無難度
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-16, 08:05 AM   #99
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

仲有8成彈藥

===

神船醫...一下就發現原兇

呢班真係包車尾班??????

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 05-15-16 08:08 AM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 05-15-16, 11:11 AM   #100
Kewellma
Game Master

只是有性格缺陷所以變包車尾其實本來就很有才只是評核制度的問題沒有發現到甚麼的不是動畫很常見的套路嘛

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
コロプラ「バトルガール ハイスクール」#12 (終)「きずな」 supermanlady 日本動漫畫討論版 12 07-05-19 05:41 PM
ガンスリンガー ストラトス (Online 4 Vs 4 雙槍動作對戰) | 世界設定・原案:虚淵玄 TCS_disable 街機遊戲討論版 437 03-17-13 09:59 PM
原案:久弥直樹×キャラクター原案:七尾奈留「sola」Blu-ray Box 発売決定 money 日本動漫畫討論版 49 04-27-12 12:24 PM
[動畫] 榊一郎原案 「Mission-E」丨(CODE-E 第2部 時間為5年後) Hayami 日本動漫畫討論版 11 07-10-08 05:17 PM
CLAMP原案動畫 sweet valerian Hayami 日本動漫畫討論版 5 07-12-04 11:43 PM

現在的時間是 12:07 AM

手機版 | APP版