Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 12-14-07, 03:45 AM   #1
dan
sun shine™

註冊日期: Dec 2001
Monster Gate Ⅲ

旺角新之城有得玩 , 雖然係2002年既game(日本Monster Gate Online 2.... , 2006年)
都ok , $5 一張咭(數量有限) , 加上佢$1 = 2個幣 , 1個幣 = 5個credit
但呢隻game樣樣都要用個credit , 補hp20= 2個credit , 放單體火魔又2個credit(2毫子一個魔法)
補Max体力更要$1
成隻game好現實 , 錢錢錢錢
第一次玩隻game真係唔好揀魔王 , 你會頹的

官網
http://www.konami.co.jp/gm/medal/pro...te3/index.html
モンスターゲートII体験版
http://www.konami.co.jp/gm/medal/pro...e3/trial2.html

此篇文章於 01-11-08 04:50 PM 被 dan 編輯。
dan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-07, 03:49 AM   #2
dan
sun shine™

呢面講~
舊 12-14-07, 02:05 PM   #3
星軍
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: dan 查看文章
第一次玩隻game真係唔好揀魔王 , 你會頹的
反對, 魔人單p無x敵

dan,我地打有冇online?

環遊世界

此篇文章於 12-16-07 07:09 PM 被 碧克 編輯。 原因: 請善用multiple quote功能
星軍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-07, 03:21 PM   #4
大粒麥
God of Gamer
最後衝刺......

燒$ game...見到d人好無奈...要係咁入$

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-07, 06:12 PM   #5
星軍
Crazy Gamer

引用:
作者: 大粒麥 查看文章
燒$ game...見到d人好無奈...要係咁入$
出街燒錢好正常, 不過燒得算慢

星期日會全日玩成日, 有冇人去?

此篇文章於 12-16-07 07:09 PM 被 碧克 編輯。
舊 12-15-07, 09:16 PM   #6
dan
sun shine™

引用:
作者: 星軍 查看文章
出街燒錢好正常, 不過燒得算慢
唔燒錢
尋日個frd玩左2個鐘用左$4
食倒x2 , 過版比番1xx個credit
舊 12-16-07, 02:10 PM   #7
大粒麥
最後衝刺......

唔知係咪少玩呢d game, 好似幾好玩

Monster Gate Online 2
係咪可以協力一齊過關?

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-07, 02:23 PM   #8
Joe
俺はガンダムだ!

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDangrthell
XBox Live GamertagJoeeeeR
而家邊度有得玩?

舊 12-16-07, 06:34 PM   #9
dan
sun shine™

引用:
作者: Joe 查看文章
而家邊度有得玩?
旺角新之城
但d咭賣曬,即係唔洗玩
我記得荃灣熊貓有部2 , 唔知有冇咭賣?
舊 12-17-07, 03:49 AM   #10
dan
sun shine™

今日又入番d咭 , 都係$5張
手痕又買2張

同埋攻左人地個城
舊 12-17-07, 03:54 AM   #11
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
mk88都入左set
星期六睇個時未裝好

打到唔夠銀可以去側邊搵過.......
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-07, 04:04 AM   #12
dan
sun shine™

引用:
作者: 森羅 查看文章
mk88都入左set
星期六睇個時未裝好

希望又係$1 = 10個credit
玩到唔洗入

舊 12-17-07, 04:07 AM   #13
winglun
Insane Gamer

PSN  IDwinglun723
引用:
希望又係$1 = 10個credit
玩到唔洗入

我都想玩呢隻game~~
之前mk88 佢冇卡冇玩~
新之果個係點架.?!!~
唔知點set d野~
不過知點玩~~

PSN ID:winglun723
winglun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-07, 04:16 AM   #14
dan
sun shine™

引用:
作者: winglun 查看文章
我都想玩呢隻game~~
之前mk88 佢冇卡冇玩~
新之果個係點架.?!!~
唔知點set d野~
不過知點玩~~
我講旺角新之城 , 森羅話mk88星期六睇個時未裝好 , 我又冇去
新之城咪頭post有講
唔洗set , 玩完第一版睇埋佢d how to play就識
舊 12-17-07, 04:19 AM   #15
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
可以既話
新之城買卡過mk88玩先

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-07, 04:29 AM   #16
dan
sun shine™

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
可以既話
新之城買卡過mk88玩先
mk88好底玩定你有好多幣?
舊 12-17-07, 04:31 AM   #17
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
好明顯係因為mk88 d機易搵銀過新城
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-07, 04:32 AM   #18
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
mk88好底玩定你有好多幣?
MK 88我可以玩bj 玩輪盤 玩老虎機 玩百家樂 玩大富翁
新之城邊有咁多野揀

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-07, 01:05 PM   #19
winglun

引用:
我講旺角新之城 , 森羅話mk88星期六睇個時未裝好 , 我又冇去
新之城咪頭post有講
唔洗set , 玩完第一版睇埋佢d how to play就識
唔係~我係想知買卡點o者..
係唔係有張卡插入去就同冇卡咁一樣
and then 我記得佢係好似有咩攻城岩戰呀..
就係唔清楚呢點~~
offline play我就知點做..

原來新之係3~
mk88果個係2

此篇文章於 12-18-07 01:04 AM 被 winglun 編輯。
舊 12-17-07, 01:07 PM   #20
winglun

引用:
作者: 森羅 查看文章
mk88都入左set
星期六睇個時未裝好

其實佢之前set 好o左~有得玩~
不過only係offline play 冇卡用
食錢食死人~1個銀一個credit
so冇卡我唔唔會玩..
佢應該都冇咁快set好..

舊 12-18-07, 02:40 AM   #21
星軍
Crazy Gamer

同dan玩爽死, 爆你個城
舊 12-18-07, 02:49 AM   #22
winglun

引用:
你地幾點玩呀?

舊 12-18-07, 03:16 AM   #23
dan
sun shine™

引用:
作者: winglun 查看文章
唔係~我係想知買卡點o者..
係唔係有張卡插入去就同冇卡咁一樣
and then 我記得佢係好似有咩攻城岩戰呀..
就係唔清楚呢點~~
offline play我就知點做..

原來新之係3~
mk88果個係2
首先要講
新之城個set係Monster Gate 3 , 2002年的 , 即係舊少少 , 呢個topic就係講3
MK88個set叫Monster Gate Online 2 , 2005年的 , 你當佢係5 , 要開新topic講
http://www.konami.jp/am/mg_online/online2/html/

咭就應該新之城賣個d , MK88 set MHO 2都用倒
MHO2 係新d 所以實多野玩
但都係等佢set好同貴唔貴先玩
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
MK 88我可以玩bj 玩輪盤 玩老虎機 玩百家樂 玩大富翁
新之城邊有咁多野揀
新之城玩大富翁好恐怖
玩到用2個貌似匯豐銀行布袋裝幣

此篇文章於 12-18-07 03:20 AM 被 dan 編輯。
舊 12-18-07, 03:25 AM   #24
dan
sun shine™

引用:
聽日咪又比條友爆番
我都係打番QUEST , 向「至高」同「幻」進發 , 之後再沖出長州(ISLANDS)
上傳的圖像
檔案類型: gif tanken.gif (8.7 KB, 66 次查看)
舊 12-18-07, 03:28 AM   #25
winglun

引用:
首先要講
新之城個set係Monster Gate 3 , 2002年的 , 即係舊少少 , 呢個topic就係講3
MK88個set叫Monster Gate Online 2 , 2005年的 , 你當佢係5 , 要開新topic講
http://www.konami.jp/am/mg_online/online2/html/

咭就應該新之城賣個d , MK88 set MHO 2都用倒
MHO2 係新d 所以實多野玩
但都係等佢set好同貴唔貴先玩
新之城玩大富翁好恐怖
玩到用2個貌似匯豐銀行布袋裝幣
哦~原來係咁..
你地開o左咩人呀..
我開o左戰士ja~唔知用咩好..

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS] Elemental Monster [WFC card battle] romrom2004 手提遊戲機討論版 20 10-01-07 03:03 PM
[Wii] Monster Lab neo2046 電視遊戲討論版 0 08-28-07 04:10 AM

現在的時間是 08:10 AM

手機版 | APP版