Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-26-18, 11:39 AM   #476
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
有個新角色有d驚喜

開頭以為Peter Dinklage係演Pip the Troll(都係比較矮的角色,而且係Infinity Gauntlet重要角色),點知係Dwarves King Eitri,驚喜的係佢地將Dwarves種族變成好大的矮人,一諗就覺得好有趣,因為咁樣配佢地專門製造武器好有說服力。

除左飛左某d角色外(Surfer, Death, Memphisto, Pip the Troll, Adam Warlock),加長左得到六粒的過程,基本上就係Infinity Gauntlet第一期漫畫。

另一個小驚喜係完得好有力,我諗好少英雄片甚至好少其他電影夠膽咁樣完。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 11:40 AM   #477
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
由於係10年集大成,所以啲角色需要拆開幾個系列嚟討論

Team Iron Man

Tony - 佢被Thanos一刀刺入時真係以為佢會死硬,點知得佢生存,反而徒弟蜘蛛仔就......佢同Doctor Strange嘅互動好搶鏡。

Spider-Man - 佢跳出校巴變身果陣,唔驚公路上其他司機見到佢真身咩?Ned果然係好拍檔,即刻幫Peter轉移大家視線。 Iron Spider裝甲超型,好有Doctor Octopus影子。最後中招食「便當」,不過以佢名氣,應該係復活大熱門。

Pepper - 開始同Tony過新婚生活又要作生離死別。臨電話斷線前聽到佢話佢會過嚟。Gwyneth Paltrow放口風話佢會喺A4登場。會唔會A4見到佢好似原作咁成為鐵甲女俠Rescue?

Rhodey/War Machine - 都仍然要機械義肢協助行路,但總括嚟講冇乜大礙。不過為咗再次歡迎隊長佢哋返嚟,佢可能都變埋「戰犯」。(不過政府啲人應該都係好似大家咁,死剩一半,無暇理會復仇者)

黑豹 - 佢「消失」期間(假設佢會復活,因為仲有BP續集),Wakanda王位會沿空,抑或需要再舉行格鬥大會推舉新王?但仲有邊個可以勝任?

王女Shuri - 喺被擊倒前,可能成功將Vision人格由心靈聖石度下載咗入佢嘅電腦系統度。

Vision - 最慘係佢,由一開始到完結不停被打,最後直接被Thanos親自塞便當落口。雷神都冇佢咁慘。

Team Captain America

隊長 - 戲份比重冇想像中咁多。原本以為佢都會被請食便當,最後無事。最搶鏡係佢同Groot自我介紹。XD

Bucky - 佢同Rocket嘅「舞動子彈」諗起GotG第一集Groot又係咁樣拎起Rocket周圍射子彈。 最後竟然係佢「食便當」。

Falcon - 中規中矩嘅隊中支柱,最後中招。不過應該死唔去

Black Widow - 內戰後投靠隊長成為「戰犯」,成頭金髮應該係為咗掩人耳目避免被通緝。仲諗住佢同Bruce重逢會有火花。

Scarlet Witch - 功敗垂成,仲要最後字面上化作灰塵。如果到時得佢復活但Vision回天乏力嘅話,會唔會傷痛欲絕下喺Phase 4啟動House of M,迪迪尼名正言順將Fox嘅X-Men帶返入嚟Marvel大家族?

Red Skull - 最大彩蛋。自CA1消失後,完全冇諗過佢會喺呢度再出現。 但以後會唔會再返嚟地球呢?抑或依家只係成為縛地靈,負責幫好似Thanos嘅來訪者帶路?

Team Thor

雷神 - 家鄉被毀後,咁辛苦救返啲Asgard同胞死得七七八八,包括細佬Loki及好友Heimdal。呢套戲如果真係要簡短地形容,基本上可以話係Thor及Thanos嘅恩仇錄。(不過有話以Thanos只殺一半人口嘅作風,佢係放生咗一半Asgard難民)佢同Rocket及Groot意外地好合拍。Rocket仲送埋隻新假眼俾佢帶。佢嘅新戰斧Stormbreaker超有型,差少少就可以終結Thanos。

Loki - 雖然可能同以前一樣都係以分身扮食便當,但我覺得佢嘅故仔基本上喺雷神三部曲+Avengers1講晒,功成身退。

Heimdal - 雖然未能救到同胞,但臨死前成功將Hulk送返地球,比地球有少少時間可以迎戰。至於點解會知送比Doctor Strange最適合?可能因為佢本身擁有千里眼,可以透視世界樹管轄嘅九個世界嘅事物,所以知道關於Doctor Strange嘅事。

Bruce/Hulk - Hulk今集完全淆底唔肯出嚟,搞到要Bruce幫佢頂住所有攻擊。大家又再次被trailer呃咗,除咗開頭,Hulk根本冇再出場過。MCU已經將捏造trailer情節變成一種藝術了。

矮人鐵匠Eitri - 當知道會由Peter Dinklage會飾演,諗住佢會好似GoT咁矮,點知原來係巨型矮人。XD

GotG

Star-Lord - EQ太低。雷神出現時不斷同佢鬥氣,之後當知道Gamora死訊後把持不住,搞到大家嘅作戰功虧一簣。蜘蛛仔可能同佢最合拍,因為兩個都有少少中二病,可惜Tony唔比佢哋講嘢。XD

Gamora - 幫妹妹頂包便當。仍然有機會復活。

Drax/Mantis - 不斷提供笑位冇冷場 XD

Rocket - 同雷神一拍即合,順便幫雷神做埋心理輔導 (GotG2亦係咁樣同Yondu友好)。落嚟地球第一件事係虎視Bucky隻義肢變賣。XD 最後眼見拍檔Groot中招替佢傷心。

Groot - 自GotG2後長大成為終日沉迷打機嘅死靚仔。 用身上樹枝幫雷神戰斧Stormbreaker安上手柄嗰下型爆。

Nebula - 開始好似便當味濃,最後成功免食便當(因為家姐幫佢頂咗)。Titan星得返佢同Tony生還,冇諗過會係呢兩個喺下集交流互動。

Collector - 我哋見到嘅只係Thanos製造出嚟引Gamora入陷阱嘅幻覺。不過佢本人應該都係凶多吉少架啦。可惜冇機會見到佢同佢兄長Grandmaster嘅對角戲。

Doctor Strange

如果唔係Thanos啟動金手指,啊唔係,係金手套嘅話,Doctor Strange功力可以話去到屈機境界。 地球上如果話只計力量最強嘅話,當數佢同Scarlet Witch。Vision都有可能名列前茅。不過後兩者嘅力量本身源自心靈聖石,但Doctor Strange則係天份加鍛鍊學成。

Thanos

短短一套戲,Josh Brolin成功將Thanos變得有血有肉,起碼印象深刻過正義聯盟嗰條友仔。不過點解佢會識得Tony?會唔會係靈魂聖石嘅作用令佢可以感應到對方諗嘢?

不過佢嘅「四大天王」手下同過往MCU反派一樣,都係用完即棄。

Post Credit

Nick Fury - Samuel L Jackson成功喺MCU系列爆佢句經典粗口,不過係中間截停。XD 印象中只有Star Wars系列佢冇機會爆到粗。

臨變灰前用傳呼機去召喚Captain Marvel。今時今日仲用傳呼機,間接提示CM故事會喺1990年代,用嚟交代CM係何方神聖,同埋點解Fury會諗到搵佢幫手。

冇登場角色

Hawkeye - 同Ant-Man一齊潛水避風頭。會唔會喺嚟緊嘅Ant-Man續集登場呢?

Ant-Man - 據聞續集故事會發生喺IW之前,不過斷估應該會同Captain Marvel一齊接落Avengers 4度掛?佢同Hawkeye呢兩位「大後備」扭轉局勢呢個諗法非常有睇頭。

Valkyrie - 雷神3登場後,今集唔見蹤影。有可能帶咗部份Asgard難民逃離Thanos屠殺。

此篇文章於 04-26-18 11:49 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 11:48 AM   #478
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
便當

我諗可以分為「真便當」同「假便當」

「真便當」-即真係被物理攻擊殺死嘅:

彩虹橋神Heimdal
Loki - 有可能分身
Gamora - 據講佢靈魂入咗靈魂聖石,可能以此復活
Vision - Hulk同黑豹妹話有可能將佢記憶由聖石度下載,所以都可以有機會嘔返便當
Thanos手下嘅「四大天王」全部迅速用完即棄

「假便當」-片尾變成灰塵嘅所有人。由於大部分都係取代原祖第一代復仇者嘅接班人,包括Phase 3同Phase 4電影主角(蜘蛛仔,Doctor Strange,Star-Lord),而且已經開始拍埋續集,呢啲便當應該可以預期會被集體退貨

第一代復仇者反而大熱倒灶,全部唔洗領便當。

就算LOKI真係有分身冇死,最尾比THANOS星球大清洗,死一半人口

神域都係得THOR同LOKI 2個人,咁THOR冇事,LOKI好明顯就變左被選中既細路

變灰果D就要睇下CAPTAIN MARVEL點救

舊 04-26-18, 11:50 AM   #479
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
Loki 我都估有死,有咪最多下集一齊復活
蜘蛛仔 相對於Tony件甲, 你果件功能少太多吧, 前八爪魚博士都勁過你, 不過同其他人互動幾過引
Tony納米甲勁多武器, 下集整多幾件比其他人就夠打
隊長 出場幾型, 但新盾冇乜特別, 後尾個樣幾無奈…..
雷神 支線故事最好睇, 亦係最型既一個, 整完神兵有力單挑Thanos
班納 比trailer fake左, 都係變吾返Hulk, 留下集變更強回歸
Star-Lord被迫做豬隊友,但其實冇佢都未必成功, 其他GOTG都好出戲
Doctor strange除左雷神外算係單挑Thanos有得打下之一位, 用石換Tony命, 即係知佢係關鍵人物啦, 但仲要賭50%..........
Thanos 好似冇出全力咁, 半Team都夠打, 所以死一半人有原因?
Back order, 最勁果個死法最求其, 其他撐場面only, 都係廢廢地
做吾到彩蛋見到Nick, Mgs估到send比M到隊長啦…….

今集收尾幾好, 剩返核心人物(都係A1人?), 期望下集故事可以編得更好更集中, 今集太多人, 節奏太快, 細節真係要睇多幾次先睇得晒

此篇文章於 04-26-18 11:56 AM 被 sgouki 編輯。
sgouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 11:54 AM   #480
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 王小虎 查看文章
有個新角色有d驚喜

開頭以為Peter Dinklage係演Pip the Troll(都係比較矮的角色,而且係Infinity Gauntlet重要角色),點知係Dwarves King Eitri,驚喜的係佢地將Dwarves種族變成好大的矮人,一諗就覺得好有趣,因為咁樣配佢地專門製造武器好有說服力。

除左飛左某d角色外(Surfer, Death, Memphisto, Pip the Troll, Adam Warlock),加長左得到六粒的過程,基本上就係Infinity Gauntlet第一期漫畫。

另一個小驚喜係完得好有力,我諗好少英雄片甚至好少其他電影夠膽咁樣完。
最後一幕
最後又係隱居晴耕雨讀先抵死
不過今次俾佢成功左

由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 01:25 PM   #481
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
睇完,以十年經營下的集大成,未睇都知冇得輸

整體分開2.5條大線但唔混亂,雖然沒直接交流但感覺又好似在互相合作,睇得好舒服

笑位感覺太多

便當...有想像之外的派法,亦有d係算吧啦嘅派法,因為有一半以上以後一定吐得番出來,變成個震撼感不足

成套最意想不到係最大反派睇完反而對佢有好感

Ff風

由手機版發出

此篇文章於 04-26-18 02:58 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 06:45 PM   #482
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
認真,試一個無透嘅先:

好好睇,速度幾密集,無厠所位,勉強都有少少手錶/手機位

個招牌加咗個「10」字落去

有人會嫌笑位太多,但係以呢種級數嘅劇情,又中和返。

呢類「群星」級嘅戲,好多年無睇過,戲份唔平均預咗,好似將每個角式最好睇最精華嘅夾埋一齊咁

好聰明用個大奸角嚟串起成個故仔,而寫得佢咁有「心」嘅奸角,唔好話MCU,近年電影好少見。

真係最好睇晒咁多部MCU片先好入去,唔係都睇咗 Thor 3、CA3 同 Black Panther 先,再唔係上 Youtube 是旦搵套 MCU 10年雞精片睇咗先:

好多演員都老,都係時候退~

據報下一部同 A:IW 同時拍, 可惜最後都無個名出嚟~(唔算透掛)

後加:唔好信晒啲 trailers ,有老點

此篇文章於 04-26-18 08:37 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 08:46 PM   #483
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
後加:唔好信晒啲 trailers ,有老點
惡質既剪接
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 08:49 PM   #484
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: rinxlun 查看文章
惡質既剪接
Thor3 都領教過~

舊 04-26-18, 08:54 PM   #485
gingq7

睇完,
等了2-3年,極高期望,但都無令我失望,
美中不足係有(詳細先不提),但導演能在一套戲中處理咁多個主角級人物真係十分難
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 09:19 PM   #486
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
打鬥場面之中
最鍾意都係鬧市街景打個場,
城市街境打始終睇得投入d,
不過泰坦星個場個一插都幾震撼XD

此篇文章於 04-26-18 09:22 PM 被 cancerman 編輯。
cancerman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-18, 09:24 PM   #487
gingq7

下集

所以下集係
Cap A + Ironman + Thor + Hulk + Black Widow原祖5人,
加Gotg的Rocket + Nebula,
再加失蹤了的Ant-Man + Hawkeye
再加新角Captain Marvel
?
舊 04-26-18, 10:20 PM   #488
Terri
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
哈哈
以後同人講抖啖氣都殺死你已經係濕碎兼幼稚, 彈下手指殺宇宙一半人先夠勁
Terri 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-18, 01:36 AM   #489
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完,無失望,期待下半集
hmm

爆谷爆盡還是要有點黑吧
特登消失某啲比較仲有發展空間嘅人物,同咁樣消失,完全令人覺得下集會有得好似龍珠咁召喚神龍將佢哋復活

不過隻勞工手套好似已經壞掉咁? 下集唔洗打猩猩已經禪修變成佛系虛無大師自願跟媽寶隊長走

此篇文章於 04-27-18 02:15 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-18, 07:58 AM   #490
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Terri 查看文章
哈哈
以後同人講抖啖氣都殺死你已經係濕碎兼幼稚, 彈下手指殺宇宙一半人先夠勁
哈哈哈
反而唔好隨便同人講自己身世有幾慘,隨時有另一個講慘過你十倍,之後即時再有另一個講慘過你百倍

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 04-27-18 08:01 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-18, 08:12 AM   #491
肉羊哩咖
griffin611

忍唔住出有透版

內有吐糟,不喜勿入

點解 Thanos 可以好準咁知道五粒石嚮邊,尤其係宇宙飄流緊嗰粒 Space 先誇,反而粒 Soul 要搞場大龍鳳?仲有,特登整粒石嚮個新地方,等全世界都估錯。Red Skull 話佢被咀咒,係粒石,定係有更高力量嘅嘢整佢?

當 Star Lord 知 Gamora 領當之後,心裡係咁嗌:拎鎗爆佢頭啦!點知,唉,無嘢好講

睇 Avengers 其實好似玩機戰同 G-Gen,係睇夢之組合嘛,睇 White Wolf 同 Rocket 出合作技幾開心!Rocket 仲要搞 gag 先抵死

Hulk 個玩法擺明係下一部克服心理障礙,先發威嘅舖排;睇網上講 Buffalo 接受訪問,話 Thor 3 加 A3 同 A4,就係套 HULK 電影

其他唔講,單係蜘蛛人同 GotG 仲有續集嘅,吐硬便當啦,咁玩係有晒大條借口去復仇啫;回返自己上面:今話有搞笑,而你又識今部無咗嘅人,襯起個收尾先會特別沉重

之前傳 GoT 大紅嘅 Peter Dinklage 有份,原來做個「矮人」,正!

講返 Thanos,其實佢個目的同 Ultron 基本上係一樣,只係程度有差別,但後者整出嚟差好多,好明顯止著墨唔夠,前者唔單止之前有好多舖排,單係 A3 嘅戲多過 Ultron 好多,而個角式唔止好有壓迫感,好寸,仲要有血有肉先搶鏡;好似 Thanos 一手夾住 Gamora,見到 Star Lord,十足未來外父對Gamora講:嗰!你條仔吖!......(對住 Star Lord) 你之前應承咗係咪?(跟住伶埋啲)嗱,一鎗爆佢頭啦,嚟啦~

之前有人話 Black Panther 入面,當兩個 CG 人互揪,就會出現啲唔跟物理定律嘅場面,A3 唔覺有,好明顯係導演相當用心,你明知 Thanos 係 CG 人但唔會覺得太假

其實, 當 Loki 一嘢被埋單,都知拎住兩粒石已經可以話係無得打,咁之後都無直接戰鬥便當,班英雄都叫做保住個招牌

—————

下一話

今話畀好多鐵皮人同科發揮,下一話係咪輪到隊長發揮?不過人少咗,唔會好似今集咁,Hulk 應該再出山

隻手套係破損咗,但啲石好仲完整,仲有得打;不過唯一能夠破石嗰位都無咗,幾頭㾗

有傳 A4 嚮日本拍攝,仲出現 Hawkeye,不個好似話變咗 Ronin,好可能因為今集事件影響,無咗妻女而暴走都唔定

蟻人和/或大黃蜂應該歸隊,睇暑假套有無 post-credit 講

此篇文章於 04-27-18 09:42 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-27-18, 11:06 AM   #492
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
感想

1. 打得好.好.睇!係Titan對Thanos終於有Boss Fight的感覺,無論開始時的Group Fight,或者Tony同佢1 on 1都好睇有迫力。NY個場也有壓迫感。Iron Man新甲諗番係屈機 (一到擋到thanos用infinity stone攻擊 ?!),但相關打架畫面真係設計得好睇,pass
2. 雖然Thanos同Gamora 父女情我唔係太Buy ,但總體而言,我覺得Thanos係MCU以來最佳反派,多次打架也表現到Final Boss的功架。比起漫畫,佢的Motivation易入口好多,加上佢真心想咁做。
3. 雖然Thanos一開場已經有兩粒 Infinity Stone,但難得拿到平衡,唔係一開波就無堅不催,比人夾擊突擊會輸
4. 隊長條線最弱,可惜
5. 睇過漫畫知道Vision同Scarlet Witch的關係,但去到後面拖到有點婆媽 ..
6. 無諗到Red Skull會出場,驚喜也
7. Starlord個位,按性格唔係佢,就係Drax,或者Peter因為Young and Naive 都可以作為敗家仔,但最直接都係Starlord出手最岩 ge
8. 比起Thor 3近乎失控係唔係都攪Gag有笑位,今次算係咁
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-18, 11:38 AM   #493
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
感想

1. 打得好.好.睇!係Titan對Thanos終於有Boss Fight的感覺,無論開始時的Group Fight,或者Tony同佢1 on 1都好睇有迫力。NY個場也有壓迫感。Iron Man新甲諗番係屈機 (一到擋到thanos用infinity stone攻擊 ?!),但相關打架畫面真係設計得好睇,pass
2. 雖然Thanos同Gamora 父女情我唔係太Buy ,但總體而言,我覺得Thanos係MCU以來最佳反派,多次打架也表現到Final Boss的功架。比起漫畫,佢的Motivation易入口好多,加上佢真心想咁做。
3. 雖然Thanos一開場已經有兩粒 Infinity Stone,但難得拿到平衡,唔係一開波就無堅不催,比人夾擊突擊會輸
4. 隊長條線最弱,可惜
5. 睇過漫畫知道Vision同Scarlet Witch的關係,但去到後面拖到有點婆媽 ..
6. 無諗到Red Skull會出場,驚喜也
7. Starlord個位,按性格唔係佢,就係Drax,或者Peter因為Young and Naive 都可以作為敗家仔,但最直接都係Starlord出手最岩 ge
8. 比起Thor 3近乎失控係唔係都攪Gag有笑位,今次算係咁
咁......

最強嘅應該係科把新鎚,集齊六粒石都擋唔到

GotG 2 多少透咗 Thanos 對 Gamora 係偏心嘅,A3 個回帶確認咗呢樣嘢

笑位就見仁見智啦,Drax 食「花生」嗰度拖得太長就好鬼無聊

另外......

紐約同蘇格蘭事件應該同時間發生,因為時差關係所以有日夜分別

問:四大天王中隻大舊衰點樣由北極(?)歸隊㗎?

吐糟/挑 take :唔係話 Vision 個身係 Vibranium 做,二來又可以自由改變密度,點解會畀敵人插得入㗎?

此篇文章於 04-27-18 12:09 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-27-18, 11:50 AM   #494
12號四分衛
Game Master

>最強嘅應該係科把新鎚,集齊六粒石都擋唔到

呢個擺到明「外星」科技我可以接受 (無Reference佢可以幾勁)
Ironman擋到下就有少少過份
但的確打得好睇所以我Okay

舊 04-27-18, 12:12 PM   #495
肉羊哩咖
griffin611

引用:

呢個擺到明「外星」科技我可以接受 (無Reference佢可以幾勁)

只可以話
「納米科技萬歲萬萬歲!」

舊 04-27-18, 12:14 PM   #496
gingq7

引用:

Ironman件舊甲hulkbuster可以和hulk打拳頭交,
今次件新甲可以和Thanos過幾招唔算太離譜

Starlord, Cap A呢兩位用肉身硬食Thanos一拳竟然完全無事咁企番起身仲離譜

舊 04-27-18, 12:25 PM   #497
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: gingq7 查看文章

Ironman件舊甲hulkbuster可以和hulk打拳頭交,
今次件新甲可以和Thanos過幾招唔算太離譜

Starlord, Cap A呢兩位用肉身硬食Thanos一拳竟然完全無事咁企番起身仲離譜

認同

當單粒 Power Stone 已經係行星破壤炮(見 GotG 1)/一嘢毀滅巨大太空船嘅水平時候,班肉身仲有得打其實有啲奇怪

補充:唔想拗,真係咁一嘢掃場無戲做嘅

舊 04-27-18, 12:27 PM   #498
12號四分衛
Game Master

>Ironman件舊甲hulkbuster可以和hulk打拳頭交,
>今次件新甲可以和Thanos過幾招唔算太離譜

拳頭交本身都Okay

主要係Titan有個位
我記得Thanos Power stone著左
用 Beam射iron man
然後Iron Man個 Shield係檔到下
先讓我回想時覺得新甲屈機左 ge

舊 04-27-18, 12:31 PM   #499
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
認同

補充:唔想拗,真係咁一嘢掃場無戲做嘅

其實編劇真係唔話得了
就算Thanos有2/3粒石
但因為戰術
好合理地無出現一嘢掃場情況

舊 04-27-18, 12:37 PM   #500
gingq7

成件事錯晒的源頭應該係一開頭Thanos唔用石只用拳頭就KO Hulk,令強度失衝

Hulk>Thor >>>>秒殺Cap A = Ironman>其他人 係咁多集以來的基本 (Spiderman大約等如Cap A; Dr.Strange太屈,唔識計,隨時打贏Hulk)

標籤
Avengers, Infinity War, Marvel

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FS: 全新 Hottoys Hot Toys Avengers Ironman Mark VII 7 連會場 Bonus Part chanchan456 買賣專區 0 06-07-13 10:23 PM
[醫生與我] 私家病房的雙重人格患者Part 1留醫+Part 2食藥 DTS OR AC3 照相館 11 12-21-08 11:06 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
請問邊度仲有HG超人情景扭蛋part 1&part 2賣?How much? kan666 收藏品討論版 1 10-05-03 12:47 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 09:54 PM

手機版 | APP版