Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-15-19, 03:23 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Disney+ 消息討論區(請守劇透手則)— 經典 SDF Macross 上架!

上個禮拜個 Star Wars Celebration 放咗啲 The Mandalorian 嘅片,畀在場人仕睇,但唔畀錄,不過有啲幕後花絮同轉述,聽落令本人想落搭~~~

睇咗更加想落搭,主角(未開名,個個叫佢 The Mandalorian)型到爆,場景同風格完全有返 456 話(包埋R1)嘅氣氛出嚟,編劇係有份寫 The Clone War,信心保證。加埋後者都會埋尾(證明有人停錯騷),好嘢!

不過要等出年~

此篇文章於 03-18-24 06:19 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-19, 04:11 PM   #2
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
當然想但先有中文版再說吧,畢竟應沒這麼快

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-19, 05:57 PM   #3
Eking

註冊日期: Feb 2006
佢真係有心, 中文唔成問題啦, 我會等MARVEL 戲/劇上左先~

舊 04-16-19, 01:00 PM   #4
肉羊哩咖
griffin611

The Clone Wars S7,最後一季全十話,冇講係咪「開台」就有,暫時睇住 Teaser 先

舊 04-29-19, 03:23 AM   #5
肉羊哩咖
griffin611

近日確定咗,會有 MCU What-if 系列開拍,應該係動畫,只公怖咗第一話係如果 Peggy Carter (隊長個至愛)接受咗超兵藥,變咗美國隊長,反而 Steve Rogers 變咗鐵皮佬,套甲由 Howard Stark 製作。原MCU 演員配返音。

來源:
https://screenrant.com/marvel-what-i...gers-iron-man/

舊 04-29-19, 07:07 AM   #6
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
如果marvel系列質素唔錯的話應該會

舊 04-29-19, 12:21 PM   #7
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
收費點計先
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-19, 12:26 PM   #8
肉羊哩咖
griffin611

美帝嗰邊 US$6.99 一個月,一舖過畀一年就 US$69.99。其餘嘅未公怖,因為出年先有,遲啲應該有聲氣。

補充一下,公怖咗會上D+嘅 MCU 片有:

Loki
Falcon and Winter Solider
Wanda and Vision
Hawkeye
Marvel What-if

此篇文章於 04-29-19 12:28 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-06-19, 06:01 PM   #9
Eking

註冊日期: Feb 2006
Loki 個套竟然用ENDGAME個條TIMELINE分支, 應該會偏向娛樂性~ ?

舊 05-09-19, 02:48 PM   #10
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
好奇問下

D+呢個服務係點買到?下載App?Chromecast?抑或好似Amazon咁又要買裝置插入電視HDMI度?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-19, 02:50 AM   #11
肉羊哩咖
griffin611

唔知,聽講 Apple TV 會有 app,因為早前公怖個服務時出埋個 UI,斷估點都會有 mobile app,其他智能電視、PS、XBox 點就唔清楚。

舊 05-17-19, 11:30 PM   #12
肉羊哩咖
griffin611

開咗楝樓咁耐都未講埋有乜戲碼,罪過罪過~

Disney:
所有戲,包括咱家作品,Pixar 仲有埋啲陳年舊片,有部份舊嘢因為要政治正確,內容會作出修正。唔記得有無嗰一大渣 Disney TV 戲同動畫份。

Star Wars:
全部電影齊全,不過唔洗審,肯定頭三部曲都係畀 Lucas 「執過晒」(啫係破壞晒)嗰啲版本! 新嘢除咗上面提到嘅 The Mandalorian 之外,仲有 R1 入面位男主角 Cassian 個前傳,仲有一部詳細未明嘅真人版作品(唔會係 Ryan Johnson 執導掛?)。動畫有The Resistance,同 The Clone Wars 最後一季。

MCU:
專屬作品:Loki,Falcon and Winter Soldier (前者仲未叫隊長,又係前傳?),Hawkeye 担正作品,Wanda and Vision, MCU What-if (動畫);當然有齊全部 MCU 電影,去到 Endgame 咁話。

Fox:
只記得嘅好似有 The Simpsons,但唔記得係新定舊。

此篇文章於 05-17-19 11:33 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-22-19, 02:56 AM   #13
肉羊哩咖
griffin611

[MCU] 有消息指,套 Falcon and Winter Solider 有新料:共 6 話,除咗兩位主角繼續担崗之外,仲有 Agent 13 同 Zemo。都係原演員做返;但係個故仔發生係時間未知。
-----
[FOX] 阿洛部招牌作品之一 True Lies 傳會開新版,詳情唔知。

舊 05-22-19, 04:25 PM   #14
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
唔知,聽講 Apple TV 會有 app,因為早前公怖個服務時出埋個 UI,斷估點都會有 mobile app,其他智能電視、PS、XBox 點就唔清楚。
前幾日部三叔突然出現左APPLE TV

不過行機鎖左區唔俾日帳LOGIN

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-19, 11:33 PM   #15
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
前幾日部三叔突然出現左APPLE TV

不過行機鎖左區唔俾日帳LOGIN
Airplay 2 嘅關係,你部電視夠新就有得玩。

舊 07-14-19, 11:29 PM   #16
肉羊哩咖
griffin611

-del-

此篇文章於 07-14-19 11:33 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-14-19, 11:32 PM   #17
肉羊哩咖
griffin611

Jon Favreau 上 Jim Kimmel 個騷做訪問,講到寫緊 The Mandalorian S2 咁話,咁有信心?!

舊 07-31-19, 01:55 PM   #18
肉羊哩咖
griffin611

十一月(美國)上嗰陣有咩戲碼? 有呢啲(搬字過紙,唔好介意):
Disney
———
101 Dalmatians
A Goofy Movie
An Extremely Goofy Movie
Bambi
Born in China
Fantasia
Free Solo
Frozen
Fun and Fancy-Free
Hercules
High School Musical
Honey, I Shrunk the Kids
Lilo & Stitch
Lady and The Tramp (New live-action version)
Mary Poppins
Mickey, Donald, Goofy: The Three Musketeers
Mickey’s Once Upon A Christmas
Moana
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Remember the Titans
Sleeping Beauty
Snow White and the Seven Dwarfs
Steamboat Willie
The Little Mermaid
The Parent Trap (1961)
The Prince & The Pauper (1990)
The Princess Diaries
The Rocketeer
The Sorcerer’s Apprentice (Short)
The Sword in the Stone
The Three Caballeros
Tron

Pixar
———
Toy Story
A Bug’s Life
Toy Story 2
Monsters, Inc.
Finding Nemo
The Incredibles
Cars
Ratatouille
WALL-E
Up
Toy Story 3
Cars 2
Brave
Monsters University
Inside Out
The Good Dinosaur
Finding Dory
Cars 3
Coco
Incredibles 2

Marvel
———
Captain Marvel
Iron Man
Iron Man 3
Thor: The Dark World
Avengers: Endgame (Available December 1, 2019)

Lucasfilm
———
Star Wars Episode I: The Phantom Menace
Star Wars Episode II: Attack of the Clones
Star Wars Episode III: Revenge of the Sith
Star Wars Episode IV: A New Hope
Star Wars Episode V: Empire Strikes Back
Star Wars Episode VI: Return of the Jedi
Star Wars Episode VII: The Force Awakens
Rogue One: A Star Wars Story

Launch day TV shows
———
Amazing Planet
Andi Mack Seasons 1-3
Boy Meets World
Brain Games
Dog Whisperer with Cesar Millan
Dr. K’s Exotic Animals
Dr. Oakley Yukon Vet
Drain the Ocean
DuckTales – Both new and old versions
Earth Live
Encore!
Forky Asks a Question (Pixar)
Goof Troop
Great Migrations
High School Musical: The Musical: The Series
Howie Mandel’s Animals Doing Things
Kim Possible
Malcolm in the Middle
Marvel’s Guardians of the Galaxy (animated)
Marvel’s Hero Project
Marvel’s Ultimate Spider-Man (animated)
Mickey and the Roadster Racers Seasons 1 & 2
Mickey Mouse Clubhouse
Mickey Mouse Shorts
One Strange Rock
Raven’s Home
Rocky Mountain Animal Rescue
SparkShorts
Star Wars Rebels
Star Wars: The Clone Wars (series)
That’s So Raven
The Incredible Dr. Pol
The Mandalorian (Star Wars)
The Simpsons
The World According to Jeff Goldblum
Unlikely Animal Friends
Untitled Walt Disney Imagineering Documentary Series
Wicked Tuna

————-
新嘢好似無乜。舊嘢唔知點解冇乜 MCU 片,而有 IM1同 IM3 就係冇 IM2⋯⋯

此篇文章於 07-31-19 02:01 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-31-19, 02:28 PM   #19
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
我以為齊晒Pixar 同marvel 既片
唔齊可以等下
香港應該下年先有

最想睇Donald 果套duck tales

舊 08-01-19, 03:54 AM   #20
肉羊哩咖
griffin611

抵唔抵,等唔等?本人暫見都係睇 The Clone Wars 埋尾第七季,同 The Mandalorian 啫,而唔係美帝嘅地方,幾時有仲有待公怖,想唔等點都要到下年喇,不過邊季仲未知~ 本人而家只係訂咗兩個「台」都仲有把「存貨」未清,想睇電影比較鍾意逐套買,所以暫時呢個吸引力唔大。

(放心,仲會繼續放料,同埋各位老細有時間過嚟舖兩嘢,自己一丁友玩「獨白」好悶㗎)

舊 08-07-19, 12:14 PM   #21
肉羊哩咖
griffin611

接返 http://gaforum.org/showthread.php?t=251680

其實6月嘅時候滴住嚟股東大會,透咗少少 Loki 嘅劇照,好明顯拍緊,但開慢火推。拎住 space stone 之後,Loki 好似玩緊時空旅行咁噃。

出處:https://screenrant.com/loki-disney-p...s-first-image/

舊 08-08-19, 04:50 AM   #22
肉羊哩咖
griffin611

噚日宣怖咗會推個 D+加 ESPN+ 同埋有廣告嘅 Hulu 嘅套飺,應該係美國限定,本人同各位老細一樣大可不理,不過可以睇吓滴住嚟有幾大野心。

舊 08-08-19, 12:00 PM   #23
肉羊哩咖
griffin611

除咗狐狸堆漫畫電影出事之外,而家公怖咗 寶貝智多星 Home Alone,Cheaper by the Dozen,Night of the Museum,都會重拍,但只會放上 D+ 呢度播~ 唉,本人唔多關心呢啲舊片,不過滴住嚟咁懶咁無橋,咁走去糟質啲幾典嘅片?

跟住又會係邊幾部出事?

舊 08-15-19, 03:25 PM   #24
肉羊哩咖
griffin611

提示:D23 博覽, 廿三至廿五號,睇到時有咩公怖

舊 08-16-19, 12:03 PM   #25
肉羊哩咖
griffin611

(未出發先興奮)(更正)証實咗 Ewan McGergor 傾緊拍 Obi-wan Kenobi,會放嚮 D+ 播。

此篇文章於 08-17-19 03:27 AM 被 肉羊哩咖 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 06:51 AM

手機版 | APP版