Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-01-08, 07:11 PM   #176
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: 八仙果 查看文章
日本有 。
I know JP Store have uncharted demo
so I said, "the demo is specific for japanese "
(I quite sure he downloaded the demo in JP Store, because I can't find any uncharted demo in HK Store )
the uncharted demo in JP Store is region locked for JP version PS3 only
I didn't say JP Store don't have uncharted demo, but don't download it
it don't works

and if he wanna play uncharted demo on HK version PS3
he MUST download the one in US Store

此篇文章於 01-01-08 07:21 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-08, 01:40 PM   #177
pongg
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDpongg / Pongg514
我想問爆機後再玩係咪冇無限子彈?
pongg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-08, 02:55 PM   #178
林柏淇
Game Master
初心者

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDsiuhouse
XBox Live Gamertag
卒之爆機了~

真係好好玩, 故事, 畫面, 遊戲性都屬一流之作~

引用:
作者: 機神GBA 查看文章
想問下d 怪 點來? 又係病菌感染?
據小弟既理解

果班係當年既西班牙人...
Drake(男主角既祖先)知道有種致命細菌, 所以將佢地孤立o左佢地o係個島...

所以男主角連果舊藏o左屍既寶藏都放棄o左唔要...

林柏淇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-08, 04:08 PM   #179
王小虎

註冊日期: Apr 2002
其實個故事有d亂

El Dorado傳說出於南美,有一種說法係話City of Gold(Capcom在DC上曾經出過個El Dorado's Gate的系列,應該用呢個意思),另一種說法就係Golden Man黃金人。

跟遊戲甘講,西班牙人在阿瑪遜發現個黃金人,將佢搬到去個小島上個大本營(原本的西班牙人係海盜?盜墓者?唔知,但個大本營都幾靚)。而到了16世紀,Francis Drake首先到阿瑪遜,再追查小島的一切資料,寫低左落日記,將日記放入自己假棺內,打造一隻介指留低棺材座標,再留低介指比家人,然後才出發去個島(因為佢已經死在那個島,甘樣講比較合理,冇乜理由出出入入個島幾次)。Francis Drake當時係英軍水兵副司令,應該係同西班牙軍打緊仗的,打打下知道了敵軍寶藏的祕密,詐死去尋寶呢招都講得通。

但本日記最後一頁後來就比德軍羅左,有可能係德軍潛艇潛去羅左棺材內日記的最後一頁,但點解唔羅晒成本日記?定係日記最後一頁一早比人撕左出來,才放落棺木?呢個可能性比較講得通。德軍潛艇點解會在阿瑪遜出現?真係唔知點解... 唔通講以前水深係可以比潛艇入到來?@@ 佢地來到後又死晒,係比留在阿瑪遜的受感染西班牙人殺死?只可以甘估... 佢地臨死通訊比其他德軍,話佢地知道小島位置。(所以小島才會有德軍的出現)

然後Francis Drake來到小島,發現變左怪物的西班牙人,留低最後字條,將所有來的船毀滅。跟住到了20世紀,德軍來到小島,建立基地,無論如何都要搵出黃金人,搞甘多野,只能解釋佢地根本就知道咀咒呢件事,佢地想用d細菌來造武器...(自己估,如果唔係德軍真係搞好多野唔知為乜)但結果德軍都死晒係度,或加入了怪物行列。

其實始終會有d野講唔通的,例如日記內有些線索,好似某道門的鎖匙,開完又擺翻去原位。(或者有第二條路吧,如果唔係點解入到去,已經有海盜在裡面...)
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-08, 12:53 PM   #180
Ninstation
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDHupyi
(或者有第二條路吧,如果唔係點解入到去,已經有海盜在裡面...)
哩點初時我都這樣覺得,但正所謂路係人行出來,而且主角由A點入B點出,就知唔只一條路
Ninstation 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-08, 10:24 PM   #181
LKC

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 打機之人 查看文章
我想問爆機後再玩係咪冇無限子彈?
唔係,
要取唔知幾多分先可set[無限子彈]
LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-08, 08:36 PM   #182
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
我想問日版同美版有冇分別?

舊 01-05-08, 09:20 PM   #183
seraph
Game Master

註冊日期: Jan 2003
D 獎章 同 寶物 有咩用?
扲晒有hidden野?

舊 01-05-08, 09:29 PM   #184
KUTAR#

引用:
作者: seraph 查看文章
D 獎章 同 寶物 有咩用?
扲晒有hidden野?
yes,解獎章去拎分
一定分數去解Bonuses
例如衣服,可選武器等
舊 01-07-08, 01:18 AM   #185
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
呢兩日至開始玩, 去到chapter 4, 有度跳石, 跳唔到會跌落瀑布, 去到一度我找來找去都唔見有路跳, 唔知有無人都之前都有呢個問題呀??
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-08, 02:31 AM   #186
chinsai
Game Master

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDchinsai86
引用:
作者: monster8 查看文章
呢兩日至開始玩, 去到chapter 4, 有度跳石, 跳唔到會跌落瀑布, 去到一度我找來找去都唔見有路跳, 唔知有無人都之前都有呢個問題呀??
你係咪講緊要射爆車上面個油筒個度??
chinsai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-08, 02:27 PM   #187
colus
Game Master
子龍

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDColus
XBox Live GamertagColusM
尋晚mm先開黎玩...
想問下d寶物同成就獎章係咪咁多個難度共通o架...?
即係例如我o係easy拎左a寶物,到玩hard果時唔駛再拎?
o係hard完成左"m9殺50人",玩返easy都唔駛再專登用m9殺50人?

玩到ch.5,隻game真係好正
不過開槍好難先打得中人...好難控制個準星...

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
colus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-08, 03:26 PM   #188
KUTAR#

引用:
作者: colus 查看文章
尋晚mm先開黎玩...
想問下d寶物同成就獎章係咪咁多個難度共通o架...?
即係例如我o係easy拎左a寶物,到玩hard果時唔駛再拎?
o係hard完成左"m9殺50人",玩返easy都唔駛再專登用m9殺50人?

玩到ch.5,隻game真係好正
不過開槍好難先打得中人...好難控制個準星...
選擇繼承獎章和寶物就可以了……
(開新save時會問你的)

準星的敏感度可以調校的/
舊 01-08-08, 04:30 PM   #189
colus
Game Master
子龍

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
選擇繼承獎章和寶物就可以了……
(開新save時會問你的)

準星的敏感度可以調校的/

爆左機之後要開新save?
唔可以冚左個舊爆機save?

我諗係我敏感度set得高得滯...成日過左龍...哈哈...
但係有時要同咁多人搏火set得低又怕慢唔夠快描準... "
話時話有時好難睇到粒準星o係邊...

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
舊 01-08-08, 05:00 PM   #190
KUTAR#

引用:
爆左機之後要開新save?
唔可以冚左個舊爆機save?

我諗係我敏感度set得高得滯...成日過左龍...哈哈...
但係有時要同咁多人搏火set得低又怕慢唔夠快描準... "
話時話有時好難睇到粒準星o係邊...
只要選擇繼承獎章和寶物
cover左佢都冇咩所謂
舊 01-08-08, 06:17 PM   #191
colus
Game Master
子龍

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
只要選擇繼承獎章和寶物
cover左佢都冇咩所謂
THANKS~
今晚返去繼續努力先

舊 01-10-08, 12:40 AM   #192
colus
Game Master
子龍

mm爆左一次easy...隻game真係好正!
不過臨尾薊利竟然可以俾咁多怪物圍都仲走得甩真係神...
準備玩normal,
d擊破數係咪都會繼承?
例如我用散彈槍殺唔夠50人,
今次玩normal唔駛重新再殺50個o架呵...?

舊 01-10-08, 12:59 AM   #193
pongg
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDpongg / Pongg514
無限彈要860分
儲得到d分黎都差唔多打盡曬隻game啦
pongg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-08, 02:26 AM   #194
chinsai
Game Master

引用:
作者: 打機之人 查看文章
無限彈要860分
儲得到d分黎都差唔多打盡曬隻game啦
儲嚟真係用嚟招呼朋友 辛苦打返嚟比佢地爽下
舊 01-10-08, 02:27 AM   #195
chinsai
Game Master

引用:
mm爆左一次easy...隻game真係好正!
不過臨尾薊利竟然可以俾咁多怪物圍都仲走得甩真係神...
準備玩normal,
d擊破數係咪都會繼承?
例如我用散彈槍殺唔夠50人,
今次玩normal唔駛重新再殺50個o架呵...?
yes, 繼承的
舊 01-10-08, 11:43 AM   #196
colus
Game Master
子龍

有d獎章唔識點解...

格鬥專家,以一發三角正方三角殺死5名敵人,40分...
呢個即係點...同10分o既格鬥好手有咩分別?

另外有個係要用一個手榴彈殺3個人5次...
邊度有咁多人可以俾我一次過殺到... ?

最後係果兩個咩劊子手...點樣半蹲狀態殺人?

舊 01-10-08, 09:00 PM   #197
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
請問寶物是60件還是61件,點解遊戲是顯示60件,但點解第一頁寫61件。

舊 01-10-08, 09:07 PM   #198
KUTAR#

引用:
作者: YOSHIKI SNAKE 查看文章
請問寶物是60件還是61件,點解遊戲是顯示60件,但點解第一頁寫61件。
共61件

60件寶物+1件特別
舊 01-10-08, 09:19 PM   #199
chinsai
Game Master

引用:
有d獎章唔識點解...

格鬥專家,以一發三角正方三角殺死5名敵人,40分...
呢個即係點...同10分o既格鬥好手有咩分別?

另外有個係要用一個手榴彈殺3個人5次...
邊度有咁多人可以俾我一次過殺到... ?

最後係果兩個咩劊子手...點樣半蹲狀態殺人?
格鬥專家: 射敵人一槍跟住衝埋去打(三角)死佢

手榴彈殺3個人5次: Chapter 4 跳急流之前

半蹲狀態殺人: 捉住d 邊去射/grenade 炸死敵人
舊 01-11-08, 01:58 AM   #200
colus
Game Master
子龍

手榴彈殺3個人5次: Chapter 4 跳急流之前

都好難...
好似次次都炸唔中佢地...
有冇咩要訣...?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Uncharted: Drake's Fortune(前稱Naughty Dog) [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 474 08-02-11 12:00 PM

現在的時間是 04:44 AM

手機版 | APP版