Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-11-17, 10:50 PM   #1576
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 番薯勤 查看文章
用過嘅IC可以接收過繼?

隻野應該點落deck
好似混色好過群單
過繼之後原本ic咪空白應該咁樣
我懶去試

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 01:03 AM   #1577
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
用過嘅IC可以接收過繼?

隻野應該點落deck
好似混色好過群單

群單黎講D1.5太廢 要玩都係夾頓爺好D
咁ARM 下個VERSION有神卡侯成

自己可能試下4枚夾群馬超先睇下打唔打得散人先

混綠色就諗緊 關興 雷銅(王桃好似都唔差?挑人返黎食 食到兩件都賺突) 侯成 陳宮/梁仔咁上下

出左先再慢慢試...

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 04:52 PM   #1578
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
群單黎講D1.5太廢 要玩都係夾頓爺好D
咁ARM 下個VERSION有神卡侯成

自己可能試下4枚夾群馬超先睇下打唔打得散人先

混綠色就諗緊 關興 雷銅(王桃好似都唔差?挑人返黎食 食到兩件都賺突) 侯成 陳宮/梁仔咁上下

出左先再慢慢試...
陳宮如果1知1c就正

不過應該冇咩可能

舊 06-12-17, 06:05 PM   #1579
GUSTAV
The One
poor

引用:
陳宮如果1知1c就正

不過應該冇咩可能
1智1c都唔多抵禁 派蕉好似勁d XD

舊 06-13-17, 12:56 PM   #1580
鳳熾魂
紅蓮の焔神

隔離粒花生真係好好食

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。

此篇文章於 06-13-17 01:01 PM 被 鳳熾魂 編輯。
舊 06-14-17, 10:02 AM   #1581
GUSTAV
The One
poor

NPA: 征壓! 知力 士氣
董卓: 兵力 長槍 募兵

兩隻都好似單吊1款將器咁

比人射緊係唔係募唔到兵

此篇文章於 06-14-17 12:33 PM 被 GUSTAV 編輯。
舊 06-14-17, 11:33 AM   #1582
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
NPA: 征壓! 知力 防柵
董卓: 兵力 長槍 募兵

兩隻都好似單吊1款將器咁

比人射緊係唔係募唔到兵
張皇后加知力都OK,應該會1智確殺變2智確殺
董肥就當然係兵力啦,募兵的話打COUNTER都有D用,反正有加速係前面等齊人

係時侯係咁印手遊版卡了
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 02:55 PM   #1583
GUSTAV
The One
poor

10智好似幾大力 打6智都半行

舊 06-14-17, 04:54 PM   #1584
kev00269270
Game Master

引用:
10智好似幾大力 打6智都半行
依個version當然係玩阿斗啦

最高加六十幾武呂布都秒殺

依家目覺13武就得
係時侯若王DECK換腳了?
舊 06-14-17, 05:07 PM   #1585
GUSTAV
The One
poor

得4C時間又唔加速.....

舊 06-15-17, 01:12 AM   #1586
番薯勤

引用:
作者: kev00269270 查看文章

依家目覺13武就得
11士氣變攻城車

引用:
張皇后加知力都OK,應該會1智確殺變2智確殺
董肥就當然係兵力啦,募兵的話打COUNTER都有D用,反正有加速係前面等齊人

係時侯係咁印手遊版卡了
2知好似確殺唔到
不過華雄3知 張飛4知 呂姬都3知
即使確殺到都冇咩2知咭
好似都係征壓最穩陣

舊 06-15-17, 08:22 AM   #1587
kev00269270
Game Master

引用:
11士氣變攻城車

2知好似確殺唔到
不過華雄3知 張飛4知 呂姬都3知
即使確殺到都冇咩2知咭
好似都係征壓最穩陣
個系數好似係25左右(10打6大概40血)

所以理論上10智可以確殺100血的2智
打3智都有80幾
重點是減速減幾耐
舊 06-15-17, 11:27 AM   #1588
鳳熾魂
紅蓮の焔神

ダメージは知力1確殺、知力2に90%、知力5に40%。速度低下は要検証(目測で0.2倍、4c程度)(ver1.0.5D)
張皇后現家wiki情報係咁

舊 06-15-17, 11:48 AM   #1589
kev00269270
Game Master

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
ダメージは知力1確殺、知力2に90%、知力5に40%。速度低下は要検証(目測で0.2倍、4c程度)(ver1.0.5D)
張皇后現家wiki情報係咁
7打2 90% 系數25.7
7打5 40% 系數28.6

當佢25
10智打1 250%血
打2 125%血
打3 83%血
打5 50%血

2智除非4個兵,唔係應該係確殺
如果當系數28, 3智扣93%血,4智扣70%血其實都好夠用
呂布剋星?

此篇文章於 06-15-17 11:50 AM 被 kev00269270 編輯。
舊 06-15-17, 10:18 PM   #1590
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:

依家目覺13武就得
上網睇圖有人開咗俾楊松......+1

慘過死

舊 06-15-17, 10:49 PM   #1591
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
其實張皇后個基DAM唔細
今日我7知雷50~55%6知, 對面得番5~8%血

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-17, 01:29 PM   #1592
番薯勤

引用:
作者: psidef 查看文章
上網睇圖有人開咗俾楊松......+1

慘過死
Sega整張野出黎分明玩野啦
玩得劉憚要預左

話說募兵將器好似好勁
比想像中快好多
雖然唔知實唔實用

舊 06-20-17, 06:43 PM   #1593
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
我都回歸了,大家邊度打多,前兩日過日本,發覺日本已經冇咩人打....係機台太多?
由手機版發出
Norm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 12:03 AM   #1594
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: Norm 查看文章
我都回歸了,大家邊度打多,前兩日過日本,發覺日本已經冇咩人打....係機台太多?
由手機版發出
老手又走一堆新手又吸唔到
機台多就一向 果面應用都係六日先多人

舊 06-21-17, 12:07 AM   #1595
番薯勤

引用:
由手機版發出
日本HIT唔起
吸引唔到新血
個人覺得原因係街機行業老化多過因為隻game整得差

舊 06-21-17, 08:06 AM   #1596
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
日本HIT唔起

吸引唔到新血

個人覺得原因係街機行業老化多過因為隻game整得差

應該是小子化問題?

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 06-21-17, 09:54 AM   #1597
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
由手機版發出
多數金星出沒,
經常見到其他版友

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 12:27 PM   #1598
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
近排上tube睇到好到舊名走返出來。例如:雄貓,曹操

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 06-21-17, 01:16 PM   #1599
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
老手又走一堆新手又吸唔到
機台多就一向 果面應用都係六日先多人
我就係星期六晏晝打已經隨時有吉位,香港始終機台少所以感覺好多人
而家香港除左觀塘,旺角同荃灣仲有邊度有得打?
由手機版發出
Norm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 04:53 PM   #1600
kev00269270
Game Master

引用:
我就係星期六晏晝打已經隨時有吉位,香港始終機台少所以感覺好多人
而家香港除左觀塘,旺角同荃灣仲有邊度有得打?
由手機版發出
得果4間

好似有董白活動?
有人說明一下嗎

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 08:27 PM

手機版 | APP版