Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
Gustavi 04:12 PM 12-19-17
其實好少會打曬3下普通攻擊,
好多時想快d 儲d 技出黎, 會 普1 -> 移動半步 -> 普1 -> 移動半步 咁.

仲有破防 -> 倒地 -> 打上 -> 猛擊 好緊要, 不但攻擊力高, 仲會跌好多野 (後面刷rare/epic 都係咁刷)
通常破防就等其他角色幫手.
而倒地>打上>猛擊就自己黎,
可以自己睇下個武器技黎砌用邊兩個 ,
不過開頭可能未砌到咁樣.
(唔想劇透 , 所以唔講我用乜打上猛擊喇)
RPG之鬼 04:20 PM 12-19-17
作者: Gustavi:
其實好少會打曬3下普通攻擊,
好多時想快d 儲d 技出黎, 會 普1 -> 移動半步 -> 普1 -> 移動半步 咁.

仲有破防 -> 倒地 -> 打上 -> 猛擊 好緊要, 不但攻擊力高, 仲會跌好多野 (後面刷rare/epic 都係咁刷)
通常破防就等其他角色幫手.
而倒地>打上>猛擊就自己黎,
可以自己睇下個武器技黎砌用邊兩個 ,
不過開頭可能未砌到咁樣.
(唔想劇透 , 所以唔講我用乜打上猛擊喇)
呢種方法是儲戰技,尤其是緊急要回復時才會用的邪道!!
Gustavi 04:51 PM 12-19-17
作者: RPG之鬼:
呢種方法是儲戰技,尤其是緊急要回復時才會用的邪道!!
我覺得又唔算邪道...
用移動黎cancel d 硬直, 我覺得係技巧吧 XD

-------
樓上玩到第幾章其實?
有d 系統到某幾章遊戲會講 (雖然睇完都未必明)

有d 技要睇位置, 有時自己去食回復藥, 都唔係企定定打架.
RPG之鬼 06:12 PM 12-19-17
我覺得又唔算邪道...

-------
樓上玩到第幾章其實?

有d 技要睇位置, 有時自己去食回復藥, 都唔係企定定打架.
出必殺技時主角會同神劍打氣,其實你可以控制佢去執野,因此這是食藥的好時機
呢樣遊戲裡直情冇講
MultiPASS 06:39 PM 12-19-17
我覺得又唔算邪道...

-------
樓上玩到第幾章其實?

教學冇時限,終盤嗰幾章都仲有
martinyau1979 11:24 AM 12-20-17
點解XENOBLADE 2無出AMIIBO 既
如果出就正
charcsc2000 12:07 PM 12-20-17
作者: martinyau1979:
點解XENOBLADE 2無出AMIIBO 既
如果出就正
出AMIIBO做咩....
直接出壽屋算啦...
RPG之鬼 09:26 AM 12-21-17
作者: charcsc2000:
出AMIIBO做咩....
直接出壽屋算啦...