Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-21-09, 07:07 PM   #576
|0|
God of Gamer
太陽神

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 東條英俊 查看文章
諗落福山都死得幾寃..
出黎行
預左要還

引用:
作者: EricET 查看文章
點解會向個異空間到出現?
無睇漫畫,sorry
另外某一個異次元世界既早瀬浩一及城崎絵美
為左拯救佢地原來世界而穿越時空
|0| 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 08:02 PM   #577
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
睇完結局....突然覺得.......ending太平淡
繪美竟然死唔去
上集扮死只係激發廢男既仇恨

成班pilot都死唔去
又話全能量用哂就死

對於結局........笑左出黎

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 08:28 PM   #578
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
雖然標題名一樣,不過都估唔到會同外傳有少少連動
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 09:02 PM   #579
jerrypandadada
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
PSN  IDjerryy2k740
XBox Live Gamertagjerrypandadada
臨尾BGM插入個到幾正
原來Vardant個翼係要來咁用
死哂本來咪幾好,而家我覺得反而怪怪地

不過,睇來OVA應該走唔甩?
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 09:54 PM   #580
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
做完都唔知佢地做左D咩,隻Boss合左體仲反而無野睇....
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 09:57 PM   #581
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
最後兩話都算像樣,還夠熱血啦,總結都是值得一看之作

雖然老土,不過都是看這種happy ending適合我(可惡是看不到早賴和城崎kiss )

最後0版的早賴和城崎出來真有驚喜,說來此作加入機戰應是100%(笑)的啦,那這部0版會是隱藏機嗎?
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 10:06 PM   #582
arcadia
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2002
今集ending隻歌咩名?

舊 03-21-09, 10:09 PM   #583
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

PSN  IDchownett
最後大佬係連遺言都冇既情況下就俾主角分屍左 ......

舊 03-21-09, 10:43 PM   #584
Aqours
Crazy Gamer

森次最尾係咪有番痛覺?
見佢好痛苦咁樣
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 11:23 PM   #585
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
最後兩話都算像樣,還夠熱血啦,總結都是值得一看之作

雖然老土,不過都是看這種happy ending適合我(可惡是看不到早賴和城崎kiss )

最後0版的早賴和城崎出來真有驚喜,說來此作加入機戰應是100%(笑)的啦,那這部0版會是隱藏機嗎?
不如整套平井久司機戰!!!!
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 11:28 PM   #586
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 阿Wing 查看文章
不如整套平井久司機戰!!!!
鉄のラインバレル+蒼穹的戰神+seed(含destiny)+英雄世紀,這幾部應是最適合的了吧
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-09, 11:36 PM   #587
Minga
Je T'aime

浩一: TRANS-AM!!

舊 03-22-09, 02:07 AM   #588
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

XBox Live Gamertagjohnnywmh
好爛
不論劇情同打鬥
垃圾情度可以同Seed-D相比
真係要同呢套野講句 あなた、最低です。

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 04:52 AM   #589
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: 黃昏之魔彈 查看文章
好爛
不論劇情同打鬥
魔王削人棍都仲有"爽快"既感覺,
今集1999完全唔知佢想表達D咩......

好彩訂左1-9期漫畫,依家係咪去到第9
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 08:38 AM   #590
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
死小孩最後都仲係死小孩.....第一次睇片可以係個主角冇成長過

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 10:14 AM   #591
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

PSN  IDchownett
引用:
作者: Van仔 查看文章
魔王削人棍都仲有"爽快"既感覺,
今集1999完全唔知佢想表達D咩......

好彩訂左1-9期漫畫,依家係咪去到第9
港版好似已經出到11,日版就12

舊 03-22-09, 10:47 AM   #592
|0|
太陽神

引用:
作者: jerrypandadada 查看文章
不過,睇來OVA應該走唔甩?
DVD vol.9(最終卷)
番外篇 「天才美少女科学者レイチェルちゃん♥」

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
睇完結局....突然覺得.......ending太平淡
繪美竟然死唔去
上集扮死只係激發廢男既仇恨

成班pilot都死唔去
又話全能量用哂就死

對於結局........笑左出黎
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
死小孩最後都仲係死小孩.....第一次睇片可以係個主角冇成長過
一直都係講「最重要並非你應該做甚麼,而是你希望做甚麼」吧
好似今集話想救世界而冒險走入空間通道,唔會好似以前咁用「我而家未有力量」做藉口逃避囉

結局嘛......我覺得若果全世界便當反而大平賣,便當只要絵美一個已經足夠有餘啦
例如話救到世界但救唔到最愛既人,根本唔算絵美期望中既「名副其實的正義使者」
所以為左做「名副其實的正義使者」,浩一選擇隻身穿越時空,尋找令絵美復活既方法

咁樣大團圓結局留下一點遺憾,同時又啟示出一條向明天邁進既路,個意境會否好d呢?
舊 03-22-09, 09:25 PM   #593
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
個結局真係好爛
送氣那part,令我想起元氣彈
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 01:31 PM   #594
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
魯魯修,社長淚目
個個最後都無死
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-09, 02:31 AM   #595
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: 黃昏之魔彈 查看文章
好爛
不論劇情同打鬥
咁我覺得點都係Seed-D爛o的. Seed-D孭住Gundam/SEED個名扮大作但最後埋唔倒尾亂七八槽, 呢套本來就冇乜期望當小品咁睇整個故事流程都萛係順暢.

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-09, 12:12 AM   #596
lbiceman
Game Master

註冊日期: Mar 2002
都唔算爛呀! 至少佢最做英雄既原好單純好坦白,覺得 "型" 就夠!
雖然最後大家燃燒生命打大佬係勁老土,但自九條上次咁都死唔去就預咗一定係老土HAPPY ENDING!
反而最想知最後佢地喺次元通道見到既浩一同繪美喺邊出過場?我看到漫畫單行本9都未見有,佢地既劇情講乜? 同主線既浩一同繪美有冇互動?
話時話,覺得平衡世界既浩一架機好超級系,型好多!看來會有第二季!
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-09, 12:39 AM   #597
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: lbiceman 查看文章
都唔算爛呀! 至少佢最做英雄既原好單純好坦白,覺得 "型" 就夠!
雖然最後大家燃燒生命打大佬係勁老土,但自九條上次咁都死唔去就預咗一定係老土HAPPY ENDING!
反而最想知最後佢地喺次元通道見到既浩一同繪美喺邊出過場?我看到漫畫單行本9都未見有,佢地既劇情講乜? 同主線既浩一同繪美有冇互動?
話時話,覺得平衡世界既浩一架機好超級系,型好多!看來會有第二季!
前面有講的
第0期, 暫時只出左一期係有平行世界LINE BARREL的

舊 03-31-09, 04:00 PM   #598
|0|
太陽神

果個係試刊版黎囉......
舊 04-01-09, 12:08 AM   #599
lbiceman
Game Master

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: luciferdark 查看文章
前面有講的
第0期, 暫時只出左一期係有平行世界LINE BARREL的
搵咗0期來睇,"鋼鐵之華"同正傳好冇乜關係,只係TV用咗個CHAPTER名做最後一話既名!
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-09, 10:45 AM   #600
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: lbiceman 查看文章
搵咗0期來睇,"鋼鐵之華"同正傳好冇乜關係,只係TV用咗個CHAPTER名做最後一話既名!
應該係純粹俾另一隻LINE BARREL出一出嚟, 引人去睇漫而已

另, 見到D會令銀包好痛GE野
http://www.volks.co.jp/jp/shop/list/...-PVCAF-LINEB02

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
6/7 angela Live Tour 2015 in 香港 開催決定 money 日本動漫畫討論版 160 06-08-15 09:38 PM
林達永.金光鉉「FREEZING VIBRATION」#12 (終)「Shaft of Light」 supermanlady 日本動漫畫討論版 290 02-04-15 01:05 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM
緑川ゆき「蛍火の杜へ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 16 02-28-12 04:16 PM

現在的時間是 10:27 PM

手機版 | APP版