Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-25-13, 10:41 AM   #751
Andromeda
God of Gamer
幸せの向こう側...

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
有無返去搵ルカイン?我未打到不過我諗打完應該係去搵佢幫手解封
去左冇回應...唔知係咪要清QUEST或者要用過晒特定符文...
我應該仲差個DIE唔知邊度用

あの頃のように

君と出会わなければつらくないのに
Andromeda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 10:43 AM   #752
Andromeda
幸せの向こう側...

引用:
唔係好覺
不過執埋咁多都無用架啦,NPC呢D幫手拉怪架咋嘛理得佢身上裝D咩
我而家都係新地方高lv既復一復活跟著再執就埋左佢算
我係玩召骨復活30人任務而家先救得2個

あの頃のように

舊 07-25-13, 10:47 AM   #753
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Andromeda 查看文章
我係玩召骨復活30人任務而家先救得2個
我直頭無學到....
不過諗番真係學一學好似好D 少一隻Tank怪就係少一隻

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 10:56 AM   #754
Andromeda
幸せの向こう側...

引用:
我直頭無學到....
不過諗番真係學一學好似好D 少一隻Tank怪就係少一隻
開頭已經諗住玩召野...所以我學左少少血上限... 同食$$回血
食晒5次食物成700血野餐上到800+
不過我學錯左1級變形術同1級雷雲...遲下洗左佢換招全畫面既黎清場...

另外招盾堅揪勁...單挑打龍過版真係靠佢

あの頃のように

舊 07-25-13, 11:05 AM   #755
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: BlackWing 查看文章
我由開game埋到入b路線都係出得4set藥咁大把...
我好妳少少, 一次埋32隻....有3種藥 + 兩個飾物....不過都係垃圾
家下全身D SKILL 都係加DROP RATE.....

引用:
作者: Andromeda 查看文章
開頭已經諗住玩召野...所以我學左少少血上限... 同食$$回血
食晒5次食物成700血野餐上到800+
不過我學錯左1級變形術同1級雷雲...遲下洗左佢換招全畫面既黎清場...

另外招盾堅揪勁...單挑打龍過版真係靠佢
法師冇盾....而家唔係叫法師啦....
唯一的"防具"嘛...

舊 07-25-13, 11:07 AM   #756
Andromeda
幸せの向こう側...

引用:
作者: DMRevolution 查看文章
我好妳少少, 一次埋32隻....有3種藥 + 兩個飾物....不過都係垃圾
家下全身D SKILL 都係加DROP RATE.....

法師冇盾....而家唔係叫法師啦....
唯一的"防具"嘛...
重點係減傷比全隊,連自己召既骨骨都有盾

あの頃のように

舊 07-25-13, 11:12 AM   #757
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
聲音終於出左了
買一次雙版都有

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 07-25-13 11:23 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 11:25 AM   #758
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
用慣左扔核彈
用返隻Fighter攻擊範圍咁小好唔慣/\

舊 07-25-13, 11:47 AM   #759
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
npc其實也不用太理會
因為npc替換率真的好快w
你這關拾了正在用的
下一關就可能拾到過又更強的
像要塞那關一下子就能拾到10隻骨了..
每次拾到的都比上次高lv._.|
有時用開有感情
用開男雷法師又執到冰火,有的著rare武見紅就掉好浪費

引用:
作者: Jockey 查看文章
可以洗skill pt, 用item忘卻之水…
謝,咁可以安心試招

引用:
作者: pet3 查看文章
聲音終於出左了
買一次雙版都有
反而想知,五百洋dlc有句
この要素はゲームを進行させことても取得可能
意思是可正常途徑取得,俾錢是提早開放? (日苦手)

此篇文章於 07-25-13 12:00 PM 被 assy 編輯。
assy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 11:53 AM   #760
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
GATE果度有得用rune魔法開門的
我試過入佢話我未集齊9粒石
打極都係0dam
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 12:06 PM   #761
pet3
The One

引用:
作者: assy 查看文章
有時用開有感情
用開男雷法師又執到冰火,有的著rare武見紅就掉好浪費

謝,咁可以安心試招

反而想知,五百洋dlc有句
この要素はゲームを進行させことても取得可能
意思是可正常途逕取得,俾錢是提早開放? (日苦手)
是可以故事中拿到

我是先購買一個喜歡的人之後其他自己打

因為要全破/好後期才故事拿到
這樣根本沒意義

因為全破後她的話也不會再說之前的故事了

而且PSV+PS3共通
所以我只需購買一次

就好像一個RPG
可以DLC購買一把劍/完破100%後入手

早早有可以用和完破拿到手後斬幾下save封game
意義完全不同
所以
早點轉女聲比較重要

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 07-25-13 12:55 PM 被 pet3 編輯。
舊 07-25-13, 12:18 PM   #762
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
玩緊魔女,真係好玩好興奮
個跑姿真係一絕

舊 07-25-13, 12:25 PM   #763
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
玩緊魔女,真係好玩好興奮
個跑姿真係一絕
玩魔女比D怪捉著左會唔想佢地放開

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 12:27 PM   #764
kcf1201
Game Master

引用:
唔係好覺
不過執埋咁多都無用架啦,NPC呢D幫手拉怪架咋嘛理得佢身上裝D咩
我而家都係新地方高lv既復一復活跟著再執就埋左佢算
唔睇裝備呢點我唔認同
法師系個d我真係會睇埋佢裝左咩書係身
(雖然好多時佢地都會係前期就用哂d書)
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 12:30 PM   #765
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
玩魔女比D怪捉著左會唔想佢地放開
由其是第4版 的第2版圖個3條蛇??

警察叔叔....呢度有變態呀~~(指..

[大誤MODE]點解魔女冇噴射火焰同愛美神飛彈架....=口=
呢個跑姿真係.....[/大誤MODE]

此篇文章於 07-25-13 12:33 PM 被 DMRevolution 編輯。
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 12:30 PM   #766
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
想問買咗psv版嘅玩落如何?
點背景執嘢係咪方便好多?
想買埋v仔版拎出街玩

此篇文章於 07-25-13 12:32 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 12:32 PM   #767
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
我用amazon,打不死族版果時
都見到d屍體隻手係抓著個股
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 12:32 PM   #768
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 野良猫 查看文章
想問買咗psv版嘅玩落如何?
點背景執嘢係咪方便好多?
想買埋v仔版拎出街玩
點都快過你r3 移去點掛

昨日連左成晚

無樓上講成日lag wo

仲玩得好順
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 12:34 PM   #769
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: BlackWing 查看文章
我用amazon,打不死族版果時
都見到d屍體隻手係抓著個股
只可以講.....個股畫得太大者....
廠商失算了

舊 07-25-13, 12:38 PM   #770
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 小嘉 查看文章

昨日連左成晚

仲玩得好順
我以為好似p3咁,要用手指掃一次背景先執得
直接點咁的確方便好多
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 12:57 PM   #771
pet3
The One

引用:

昨日連左成晚

仲玩得好順
要全場4人魔女全員一起用書的大魔法先會lag半秒
所以根本無問題
引用:
作者: 野良猫 查看文章
我以為好似p3咁,要用手指掃一次背景先執得
直接點咁的確方便好多
直接點超方便

FGO 目標預算
舊 07-25-13, 01:02 PM   #772
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:

昨日連左成晚

仲玩得好順
小嘉加我PSN
今晚我上STORE買隻PSV同你打
隻PS3版應該星期六先到
到時雙版本好過
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 01:05 PM   #773
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: mouseccy 查看文章
小嘉加我PSN
今晚我上STORE買隻PSV同你打
隻PS3版應該星期六先到
到時雙版本好過
返屋企先加得

我無機係身
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 01:07 PM   #774
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
引用:
作者: pet3 查看文章
要全場4人魔女全員一起用書的大魔法先會lag半秒
所以根本無問題

直接點超方便
我試過比兩件魔女突入出大魔法已經lag機
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 01:17 PM   #775
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
研究緊女法點樣最廚...
空中戰真係好屈...同MP類相關我暫時學晒...正方打人回MP暫時用處不大.
另外回避 skill有咩用..佢話可以+1次....但我按極R都同以前無分別..
定係指緊急回避之類???
地下按實個R, 隱身動作好似會長啲

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon's Crown / ドラゴンズクラウン l PS5 Switch 完全版未定 待機 武藤遊戲 電視遊戲討論版 937 11-03-17 11:18 AM
[多機種] Dragon's Crown 玩家收集區 (ドラゴンズクラウン) 留名 P.1 (#1) 八仙果 攻略及心得交流區 964 08-05-14 10:17 PM
放 psv :dragon crown 我係我 買賣專區 2 07-30-13 09:51 PM
快放行版Psv dragon crown LEDIV 買賣專區 1 07-27-13 08:58 PM
售 Dragon's Crown 特典畫冊 矢吹丈 買賣專區 0 07-25-13 06:05 PM

現在的時間是 10:22 PM

手機版 | APP版