Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-16-11, 02:16 AM   #1
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
[PSN] 植物大戰殭屍(Plants vs. Zombies)美PSN已出 US$14.99 有白金杯

http://www.app01.com.tw/forum_post_view.php?no=1739

根據 Sony 官方推特的消息,由 POPCAP 研發的另類益智塔防遊戲《植物大戰殭屍(Plants vs. Zombies)》已被證實將於 PlayStation Vita 上推出。根據了解,《植物大戰殭屍PSV 版將支援觸控功能,同時也會支援獎盃系統。

由華裔遊戲設計師喬治(George Fane)所設計的塔防遊戲《植物大戰殭屍》,是一款結合流行殭屍與塔防題材,但卻又不落俗套的益智遊戲。其於 2009 年 5 月推出後,隨即創下 POPCAP 遊戲銷售速度的最快紀錄。《植物大戰殭屍》至今已被移植到各大主機、手機、以及掌機平台,甚至在《魔獸世界》中都有以這個遊戲為概念所設計的任務。

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 02-22-12 09:11 AM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-11, 02:20 AM   #2
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
出o係vita正呀,個mon夠大又有touch

hin0404 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-11, 09:04 AM   #3
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
等睇出ANGRY BIRD

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-11, 01:52 PM   #4
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 一小英口 查看文章
等睇出ANGRY BIRD
我一見到個topic...就唸起呢樣野...
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-11, 04:45 PM   #5
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
幾討厭毎個小作品都開一個TOPIC
仲要好多iOS GAME==

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-11, 05:09 PM   #6
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

所以ios同android個d小遊戲真係幾勁
平同簡單得黎又真係好玩..而且耐玩,中毒性高
我o係iphone玩過angry bird,plants vs zombie,斬生果,filght control
但如果佢地出o係psv我都會再買黎玩

舊 12-16-11, 05:51 PM   #7
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: lph_1818 查看文章
我o係iphone玩過angry bird,plants vs zombie,斬生果,filght control
她玩移植我唔介意, 但是唔該唔好好似xbox 隻斬生果咁....網上buy only...
本來想買實體game...點之...打消左念頭....太煩....

到時唔好在psn 出就好了=3=////
舊 12-16-11, 06:03 PM   #8
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

引用:
作者: dmr5202005 查看文章
她玩移植我唔介意, 但是唔該唔好好似xbox 隻斬生果咁....網上buy only...
本來想買實體game...點之...打消左念頭....太煩....

到時唔好在psn 出就好了=3=////
呢d容量咁細都好難會出實體
買下載版o係晒部機得閒過下手癮咪幾好

舊 12-16-11, 06:36 PM   #9
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
出o係vita正呀,個mon夠大又有touch
iPad版仲大mon又可以11點輸入
即係多個人幫手玩都得
依家特價都係US$2.99

Vita版希望唔好賣太貴
因為呢隻game勁多平臺都出過了
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-11, 06:38 PM   #10
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
Plants vs Zombie雖然冇記錯PC出先
但呢種玩法的確係用touch mon玩
爽過用mouse/keyboard/實體掣
舊 01-21-12, 11:30 AM   #11
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

http://www.hkgnews.com/8732/

《Plants vs. Zombies》Ps Vita版畫面首次曝光

Posted : 一月 - 20 - 2012 @ : 10:04 下午 | Filled under: PS VITA
Share

感覺到有什麼不同了麼?這些截圖是來自PS Vita版本的《Plants vs. Zombies》,從畫面上來看與我們在其他平臺上玩的基本相同,也像iOS一樣支持觸屏,僵屍還是那麼喜歡腦子,字兒也依舊那麼臭。
除了按鍵有區別以外,PS Vita版本的《Plants vs. Zombies》和其他平臺完全一樣,相信這款休閒神作放在PS Vita掌機上能夠取得更好的效果吧。

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
舊 01-21-12, 02:33 PM   #12
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
同ipad版一樣.....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-12, 02:48 PM   #13
Game Master
ChiHaNa

....一D誠意都冇呀....完全是....COPY 去張卡, 就拿出黎賣-口-...
舊 01-21-12, 03:38 PM   #14
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
....一D誠意都冇呀....完全是....COPY 去張卡, 就拿出黎賣-口-...
咁PvZ係咁架嘛
你都唔望會有咩好唔同呀嘛

PSN賣幾錢?其實我唔明呢類iOS/Android移植去手提機平台可以點sell
iPad版正常賣US$6.99,減價時試過去到1.99
PSN點都冇賣到咁平啦

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-12, 04:27 PM   #15
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

得,數獨新出500
http://www.famitsu.com/news/201201/20008742.html
ハムスターは、プレイステーション Vita向けダウンロード専用ソフトとして『ニコリのパズルV 数独』を、2012年2月8日より配信する。価格は500円[税込]。

Konami 隻 AR Combat DigiQ 免費

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
咁PvZ係咁架嘛

PSN賣幾錢?其實我唔明呢類iOS/Android移植去手提機平台可以點sell
PSN點都冇賣到咁平啦

舊 01-21-12, 04:49 PM   #16
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 名無しさん 查看文章
得,數獨新出500
http://www.famitsu.com/news/201201/20008742.html
ハムスターは、プレイステーション Vita向けダウンロード専用ソフトとして『ニコリのパズルV 数独』を、2012年2月8日より配信する。価格は500円[税込]。

Konami 隻 AR Combat DigiQ 免費
不如開個集中 PSN 的專用post好過
連D細title都開POST,手提版睇Post有D亂
搵PSNgames都方便D=]
THX.

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-12, 05:20 PM   #17
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: 名無しさん 查看文章
http://www.hkgnews.com/8732/

《Plants vs. Zombies》Ps Vita版畫面首次曝光

Posted : 一月 - 20 - 2012 @ : 10:04 下午 | Filled under: PS VITA
Share

感覺到有什麼不同了麼?這些截圖是來自PS Vita版本的《Plants vs. Zombies》,從畫面上來看與我們在其他平臺上玩的基本相同,也像iOS一樣支持觸屏,僵屍還是那麼喜歡腦子,字兒也依舊那麼臭。
除了按鍵有區別以外,PS Vita版本的《Plants vs. Zombies》和其他平臺完全一樣,相信這款休閒神作放在PS Vita掌機上能夠取得更好的效果吧。

PS Vita版本的《Plants vs. Zombies》和其他平臺完全一樣,相信這款休閒神作放在PS Vita掌機上能夠取得更好的效果吧。

前後兩句都互相茅盾
都講明係遊戲內容一樣
呢隻game用touch mon玩好過實體鍵
所以PS Vita版都係用touch mon玩會爽D
解像度iPhone同iPad版又高過PS Vita
咁點會出係PS Vita度會有更好的效果?
舊 01-21-12, 05:49 PM   #18
煲機小王子
Game Master

註冊日期: Jun 2005
呢D GAME要玩O既都係IPHONE / IPAD買左
點會又再買 而且都唔會平過APP STORE
煲機小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-12, 06:08 PM   #19
Game Master
ChiHaNa

引用:
咁PvZ係咁架嘛

PSN點都冇賣到咁平啦
唔是呀 - -...

一見到個介面....上面卡個個...好心咪咁細啦....拉到最左放大小小唔得的....
遇左COPY, 但是都唔好咁求其囉...
舊 01-21-12, 11:09 PM   #20
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
唔是呀 - -...

一見到個介面....上面卡個個...好心咪咁細啦....拉到最左放大小小唔得的....
遇左COPY, 但是都唔好咁求其囉...
呢隻game確係好玩同毒性高
植物同喪屍既既造型都好有趣
但已經出左N個平臺版本
每個版本遊戲內容都係8-9成一樣
所以出係PSV度無咩大變動係正常

我有時覺得出咁多個版本
不如開發新作啦
其實類似既玩法改良下換下主題
都一樣係大賣架
舊 01-21-12, 11:24 PM   #21
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
PSN點都冇賣到咁平啦
好多PS3 Game on PSN 都係4x蚊隻的

不過果d係 "一套戲" 既質數, 5個鐘內可以100%

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-12, 12:17 AM   #22
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
呢隻堅正,不過我iphone,ipad同pc版都玩過,已經玩到唔想再玩
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-12, 04:40 PM   #23
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
Pc版係有少少唔同,佢出pc移植ver會引人d...
可惜...
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-12, 05:03 PM   #24
JMi

搵部GALAXY NOTE玩應該差唔多感覺 lol
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-12, 04:35 PM   #25
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSN,XBLA] All Zombies Must Die (俯瞰視點射擊 | Burn Zombie Burn 姊妹作) ahleung 電視遊戲討論版 3 12-30-11 11:22 AM
[PSN, XBLA] Plants vs. Zombies (已配信) - 高清移稙, 有offline coop & 對戰 ahleung 電視遊戲討論版 71 12-21-11 10:40 AM
[PSN,XBLA] Lara Croft and the Guardian of Light (已配信| 現已可online coop) ahleung 電視遊戲討論版 121 12-07-11 12:16 PM
[PSN] Elevator Action Deluxe (支援offline 4P) - (收錄原作AC版,香港PSN$78) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 21 10-26-11 04:42 PM

現在的時間是 05:33 PM

手機版 | APP版