Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-10-16, 02:26 PM   #2001
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
聖誕卡蓮我都有用,不過得3格唔太夠用

艦我仲係用緊00果隻,貪平COST易組隊

其實D技既倍率係邊度睇到﹖官網好似冇寫

而家雪晒D射機盾機,射機開頭用GUNBUSTER當清場技黎用都OK,打打下就覺得全拳隊效率仲高,隻GAME又冇CC果D奶係咁自然補血

D盾機用過覺得好伏,除左可以屈到射機之外,俾拳打超痛,血又唔係特別多,又冇CC果堆加防技,真係唔識用

射機其實用拳埋到身既話都好快秒,唔駛特登出盾機打

藤堂我都有但未升黎用,因為唔夠COST,我擺3隻拳SSR再搭隻拳SR已經岩岩好,擺唔到多隻SR放後備

此篇文章於 02-10-16 02:28 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-16, 02:45 PM   #2002
元首KFC
Senior Gamer
炸鷄好吃

註冊日期: Oct 2015
引用:
作者: ShinDou 查看文章
聖誕卡蓮我都有用,不過得3格唔太夠用

艦我仲係用緊00果隻,貪平COST易組隊

其實D技既倍率係邊度睇到﹖官網好似冇寫

而家雪晒D射機盾機,射機開頭用GUNBUSTER當清場技黎用都OK,打打下就覺得全拳隊效率仲高,隻GAME又冇CC果D奶係咁自然補血

D盾機用過覺得好伏,除左可以屈到射機之外,俾拳打超痛,血又唔係特別多,又冇CC果堆加防技,真係唔識用

射機其實用拳埋到身既話都好快秒,唔駛特登出盾機打

藤堂我都有但未升黎用,因為唔夠COST,我擺3隻拳SSR再搭隻拳SR已經岩岩好,擺唔到多隻SR放後備
拳射混隊的原因純綷因為射多回血機, 純拳效率高就怕唔小心死一隻無S要重打一次, 盾是沒多用不過敵人的射會彈拳被迫要花珠清小卒
元首KFC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-16, 03:22 PM   #2003
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
作者: 元首KFC 查看文章
好彩世奸都設定到隻強聖零突和滿突攻擊只差600, 考慮到滿改BONUS和一般人都能突二, 最終攻擊力都係差唔多, 可惜最慘無魂, 又唔知必殺倍率幾多, 但突唔爆其實都可以升爆必殺當清場用

其實除了Z, 正常聖誔有抽十連就100%有的聖誔卡蓮也不錯, 拳3珠打正前三格一至二排900%倍率, 仲有魂, COST又低, 又易死利於活動送珠, 無Z用卡蓮也可以.
小弟其實有0凸Z亦有0凸カレン,依家加埋創聖,仲有FD LIST一大埋四凸Sazabi
仲差一隻頂級SSR拳機就大致完成全拳隊(或者仲差一隻藤堂??

反而想挑戰Challenge Mission S級+ドロコン就差一隻強勁既盾機,因為春香實在系太弱了

舊 02-10-16, 08:56 PM   #2004
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
放煙花~~~
LV176畢業~~~
睇下繼續打多啲賣卷同做肥!
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-16, 09:53 PM   #2005
VTMaldini

註冊日期: Feb 2011
PSN  IDVTMaldini
from lv 178 to lv 192
only 1 SR in lv 188

舊 02-10-16, 10:26 PM   #2006
clie

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 元首KFC 查看文章
其實除了Z, 正常聖誔有抽十連就100%有的聖誔卡蓮也不錯, 拳3珠打正前三格一至二排900%倍率, 仲有魂, COST又低, 又易死利於活動送珠, 無Z用卡蓮也可以.
我都想知大大點樣知道倍率
CC同明日香都係大DAM但數值差好遠,如果倍率先堅,咁嗰啲中大特大DAM豈不是昆人
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-16, 10:47 PM   #2007
Crazy Gamer

引用:
作者: clie 查看文章
我都想知大大點樣知道倍率
CC同明日香都係大DAM但數值差好遠,如果倍率先堅,咁嗰啲中大特大DAM豈不是昆人
Event 加乘同必倍率唔同,必倍率係指同一般攻擊比。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-16, 11:02 PM   #2008
ShinDou

殺埋LV200仲爭1SSR創性+1SR創性先凸爆

CC係盾機,影創性係盾,冇再加攻,明日香係拳機,打盾機好似1.5倍攻,同埋明日香本身都有D加攻技

不過同1招必寫住大DAM打出黎都唔同,我隻射超力同GUNBUSTER都係大DAM,超力打到3萬,但GUNBUSTER得2萬

應該範圍技多數倍率少D
舊 02-10-16, 11:08 PM   #2009
Crazy Gamer

http://dengekionline.com/elem/000/001/192/1192988/
關於率倍率,可以睇睇呢個專欄,佢連迴避率都有check 。
舊 02-11-16, 07:58 AM   #2010
ShinDou

抽到1ssr,仲爭1sr or 1 ssr
舊 02-11-16, 08:02 AM   #2011
VTMaldini

總共用左8枝BP水, 打完 lv 200 凸2仲爭6SSR. 4凸沒望.....

舊 02-11-16, 10:24 AM   #2012
clie

尋晚抽到1SR、1SSR,剛好完成凸2目標,可以HEA玩
舊 02-11-16, 06:20 PM   #2013
ShinDou

207終於凸爆強創性
舊 02-11-16, 07:35 PM   #2014
Seamty2
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
lv 227 畢業
Seamty2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-16, 09:02 PM   #2015
kaimankg
Crazy Gamer
我唔會再出聲

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDwhykkm
XBox Live Gamertagwhykkm
強創性太難突滿,我打到240仲欠一張

舊 02-11-16, 09:53 PM   #2016
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

打到150冇心機再打....突然難度又高左一段....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-16, 03:44 AM   #2017
VTMaldini

lv 211 3凸

舊 02-12-16, 09:01 AM   #2018
kaimankg
Crazy Gamer
我唔會再出聲

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDwhykkm
XBox Live Gamertagwhykkm
250終於突滿隻強創聖

辛苦過打CC

舊 02-12-16, 10:41 AM   #2019
clie

見到各大大都二百幾先凸爆,真心玩唔起
舊 02-12-16, 11:21 AM   #2020
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
自已失誤....強突唔到2

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-16, 02:50 PM   #2021
J+1
望過黎呀!!!!!!

最後一擊同我死app....前後應該比佢食左10幾粒珠........
由手機版發出
舊 02-12-16, 04:10 PM   #2022
元首KFC
炸鷄好吃

註冊日期: Oct 2015
立即拉著新活動

送15Cost弱鷄拳機, 無論技能和精神和必殺都無賣點, 不過對完全無ssr的新玩家來說都有d用ge
元首KFC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-16, 05:05 PM   #2023
clie

當普通0凸SSR用其實攻擊力算唔錯,又有兩招俾你試MAX,燒咁堆廢卡,同埋15COST
好過新池隻藤堂,仲衰過SR
白狼3珠大範圍小DAM,擺明玩嘢
ランスロット・グレイル都值得抽吓,但有初號機就可以慳返
舊 02-12-16, 05:30 PM   #2024
J+1
望過黎呀!!!!!!

就嚟變為魯魯修大戰
由手機版發出
舊 02-12-16, 06:13 PM   #2025
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
抽左一次30石

ランスロット.グレイル能力,已經冇意欲再抽x)

アレクサンダ其實系咪sell速度?睇佢status出現過好多次速度
移動、攻擊都系高速,有兩個skill係移速up,last精神又系覺醒
但真心問呢隻game黎講速度重要嗎?

此篇文章於 02-12-16 06:25 PM 被 fufufu123456 編輯。
fufufu123456 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 01:35 AM

手機版 | APP版