Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-29-12, 06:09 PM   #1876
flymanhaha
Senior Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
作者: mrk 查看文章
試到係可以o架!!!
不過前題係你要有個隻game DL版先,
點解「鐵拳3」冇出DL版o架!!!(我個鐵拳3全角色開啟SAVE又冇用啦!!!)
咁請問點令ps1 save card 過落部ps3度?
另外想問點樣可能令我psp 隻giandia save 過落psv度? thx

此篇文章於 08-29-12 06:48 PM 被 flymanhaha 編輯。
flymanhaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 06:13 PM   #1877
破戒僧
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: flymanhaha 查看文章
咁請問點令ps1 save card 過落部ps3度?
以前有adaptor, 已絕版

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 06:20 PM   #1878
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
上年我o係福仁商場買過隻雜牌o既

頭先行去睇下原來已經執左

此篇文章於 08-29-12 09:07 PM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 06:41 PM   #1879
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
作者: Rance 查看文章
D機戰好貴
冇日PSN..
想問機戰賣幾$?

舊 08-29-12, 06:45 PM   #1880
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
1000-1500 yen

舊 08-29-12, 06:47 PM   #1881
月牙火介
《kofire》

3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
1000-1500 yen
哦,都仲可以接受,
考慮緊出多張32GB卡玩日PSN..
THX~

舊 08-29-12, 07:04 PM   #1882
flymanhaha

註冊日期: May 2009
另外再請問如果可以令我psp 隻grandia save 過落psv度,仲有隻吞食天地2可以雙打嗎?(psv 同psp雙打) thx,咁各位
flymanhaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 07:39 PM   #1883
SuperSonic
Junior Member

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: cPak 查看文章
FF港服玩到
請問點樣先玩倒?唔該~~好想玩反FF9
由手機版發出
SuperSonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 10:40 PM   #1884
chokwing

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDchokwing
剛才上網睇話新firmware 會鎖定一記憶卡一個PSN account,
如果有不同國家PSN account就要分幾張卡......

NS FC:3102-8090-3650
NS用戶名:hamsubwing
新玩無耐島上還簡陋,請包涵
chokwing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 10:56 PM   #1885
SuperSonic
Junior Member

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: 月牙火介 查看文章
咁3ds都有得買番gb,gba d game玩~
我見而家d psone game好平,
bio123都係$17.一隻抵到爛~
我得bio2係$17, 1同3都係$33
由手機版發出
SuperSonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 11:10 PM   #1886
連合一等兵

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: chokwing 查看文章
剛才上網睇話新firmware 會鎖定一記憶卡一個PSN account,
如果有不同國家PSN account就要分幾張卡......
唔好嚇我...我港日兩個 account 都買左野
連合一等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 11:21 PM   #1887
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: 連合一等兵 查看文章
唔好嚇我...我港日兩個 account 都買左野
Vita firmware update locks memory cards
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=488830

Remember how you could change the PSN account on your Vita without changing your memory card and without formatting it? Well, as of firmware update 1.80 the fun is over. Your memory card is now locked to one account and this can only be changed by formatting the memory card.

If you switch accounts you are now greeted by this wonderful message:

引用:
The memory card inserted in your system is linked with the following Sony Entertainment Network account.
[account name]
To use the memory card with your PS Vita system you must format the memory card.
If you format the memory card, all data on the memory card will be deleted.

[Cancel] [Format]
If you select "Cancel" the Vita will behave as if no memory card was inserted.

I guess this screws up more people than just me. It's an especially wonderful gift considering they just gave us PSOne games which a lot of people (or at least some) have probably spread across multiple accounts.
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 11:30 PM   #1888
連合一等兵

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: enishi 查看文章
Vita firmware update locks memory cards
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=488830

Remember how you could change the PSN account on your Vita without changing your memory card and without formatting it? Well, as of firmware update 1.80 the fun is over. Your memory card is now locked to one account and this can only be changed by formatting the memory card.

If you switch accounts you are now greeted by this wonderful message:

If you select "Cancel" the Vita will behave as if no memory card was inserted.

I guess this screws up more people than just me. It's an especially wonderful gift considering they just gave us PSOne games which a lot of people (or at least some) have probably spread across multiple accounts.
剛試左...真係中伏

Sorry 又做 d onX 野!!
連合一等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 11:31 PM   #1889
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

所以說,放棄港psn吧啦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 11:34 PM   #1890
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
一直都唔用港服PSN既我真係人生既淫家(毆飛
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 11:36 PM   #1891
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
轉a/c 要format 咁煩, 我認輸好耐, 現在任由 PS.asia 操控

引用:
上年我o係福仁商場買過隻雜牌o既

頭先行去睇下原來已經執左
個樣想摺好耐 以後SSP 都唔洗行..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 11:38 PM   #1892
chokwing

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDchokwing
一張卡跟一個account,
並不是不能用多國account.

NS FC:3102-8090-3650
NS用戶名:hamsubwing
新玩無耐島上還簡陋,請包涵
chokwing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 11:39 PM   #1893
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 破戒僧 查看文章

我有
仲要連線都唔送...

舊 08-29-12, 11:41 PM   #1894
twinesdr
RedLynx

註冊日期: Mar 2009
PSN  IDTwinesDR
XBox Live GamertagTwinesDR
引用:
作者: 破戒僧 查看文章

淘寶 $48 蚊個,正版真野添,岩岩買左個
twinesdr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 11:45 PM   #1895
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: SuperSonic 查看文章
我得bio2係$17, 1同3都係$33
由手機版發出
幾Ok! 日版仲做緊每隻600円, 等特價先, 話說隻 Summon Night 2 做緊半價300円

但最後都係忍唔到手, 因為佢, 咁又無咗600円

sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 11:48 PM   #1896
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
問題係,3ds玩舊game係其中一種功能
而呢家psv玩舊game大家係當主菜
仲要psp年代已經有唔係新鮮野
所以一句講晒,sony fans們唔好再自己呃自己嗱…
好心啦,任記賺$你冇得分
今時今刻我寧願俾600羊買返隻吞食天地2打下,都唔會花幾舊水買3DS GAME

一句舊GAME就幫人打埋完場?
當年要落士多打O既吞食天地2,之後可以安在家中打,宜家可以搭搭下車搵阿李典出黎打佢一鑊
呢D野你係唔會明O架啦

返去打3DS啦,連兩部手提機都唔捨得買晒O既小朋友

舊 08-29-12, 11:50 PM   #1897
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: twinesdr 查看文章
淘寶 $48 蚊個,正版真野添,岩岩買左個
呢樣搵左好耐, 竟然係淘寶有? 可唔可以俾條 link? 謝謝
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-12, 11:52 PM   #1898
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 忍者 查看文章
今時今刻我寧願俾600羊買返隻吞食天地2打下,都唔會花幾舊水買3DS GAME

當年要落士多打O既吞食天地2,之後可以安在家中打,宜家可以搭搭下車搵阿李典出黎打佢一鑊呢D野你係唔會明O架啦

我唔夠佢打

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-12, 12:32 AM   #1899
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: 忍者 查看文章

當年要落士多打O既吞食天地2,之後可以安在家中打,宜家可以搭搭下車搵阿李典出黎打佢一鑊
呢D野你係唔會明O架啦

好心啦,我真係唔想回,但見你唔知眼殘定腦殘先頂唔順
我都話psp都已經有呢樣野,
就係話唔明白有部份人可以當呢件事係新野仲要好興奮
仲有搭車玩返舊game有幾難?手機都完美模擬再upgrade畫面去玩啦
你知唔知你自己玩緊部機本身可以做咩先得ga
如果你因為部咁強機能嘅手提機玩得到舊game而興奮高潮,
咁你真係幾可憐…

舊 08-30-12, 12:35 AM   #1900
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
好心啦,我真係唔想回,但見你唔知眼殘定腦殘先頂唔順
我都話psp都已經有呢樣野,
就係話唔明白有部份人可以當呢件事係新野仲要好興奮
仲有搭車玩返舊game有幾難?手機都完美模擬再upgrade畫面去玩啦
你知唔知你自己玩緊部機本身可以做咩先得ga
如果你因為部咁強機能嘅手提機玩得到舊game而興奮高潮,
咁你真係幾可憐…
PSV 亮點唔係預佢有咩勁爆 PSV Game
而係預佢未來有咩同 PS3 互動嘅 Game
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 08:59 PM

手機版 | APP版