Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-22-13, 09:57 AM   #1
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
《玩嘢王》

電視撈飯:思捷詐醉鬧事
Bob匿埋爆粗

86,882

■阿Bob知道自己俾人整蠱,自爆當時個腦一片空白。電視圖片
無綫節目成日被人批評越做越差,最近李思捷主持嘅《玩嘢王》終於爭番口氣,前晚播出嘅第一集好評如潮,連一向寸人唔留情嘅網友都激讚,話笑到肚攣,仲好有 當年吳耀漢嘅《攪攪震》嘅幽默本色!成晚俾人整蠱得最犀利嗰位係阿Bob林盛斌,佢做咗一場假婚宴嘅司儀,遇到扮嘉賓嘅李思捷醉酒鬧事、結婚蛋糕冧咗、舊 愛搶新娘同新娘契爺受刺激暈低連串突發事件,聽講佢喺休息室狂爆粗口,最後被監製剪晒啲不當用語。
雖然思捷嘅整蠱兵團好逼真,但都俾部份網民質疑 造假,Bob噚日喺電話度講:「唔係,因為行內人都知,好多朋友間幫上幫做job,去到啲婚宴見到導演、攝影師係識嘅都唔出奇,今次佢哋製作好認真。」

■阿Bob嬲到火燒,喺休面息室入狂爆粗,但片段被監製全部刪走。
電視圖片
■蛋糕突然跌落地,阿Bob執生說落地開花,富貴榮華。電視圖片 ■明明講好嘅一千蚊冇咗,令阿Bob O晒嘴,台下即爆粗狂鬧伴郎。
電視圖片

■沈卓盈俾《玩嘢王》整蠱完,竟然話希望更多人中招。
沈卓盈保守秘密

咁多難題要處理,Bob承認忍唔住爆粗:「最勞氣係抽獎利是一千變二十,我幾尷尬呀!返房我用好多助語詞鬧個伴郎,成晚嘅助語詞可以拍幾部《低俗喜劇》, 監製笑住話要成段刪。」堅嬲?Bob話:「冇,玩吓唔緊要,最慘係冇咗封婚宴利是,只得一個騷啫。」聽聞Bob變成被玩對象,係睇準佢做嘢時上心,唔會有 事行咗去就算,見到Bob好man咁衝去攬住思捷唔畀佢搞事,唔見一封婚宴利是,但被人封做執生王,日後大把人搵,實補得番數啦!
曾被玩嘅沈卓盈噚日返電視城為《玩嘢王》錄影,佢話之前俾人整完一路守住秘密,係希望更多人中招:「啲同事好易俾人整到,因出晒通告真嘅一樣。」而下一集就會播馬賽被整蠱嘅片段,令人好期待。

O個日有睇, 似玩爆你個腎既1級版
都OK好笑

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-13, 10:01 AM   #2
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
O個日有睇, 似玩爆你個腎既1級版
你都咁覺得

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-13, 12:34 PM   #3
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

都OK好笑架依套~
最抵死係搞咁大單野~幾廿人玩佢1個~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-13, 11:11 PM   #4
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
阿姑媽個 part, 講o野講到唔停真係好搞笑
martinnitram 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-13, 09:11 PM   #5
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
估唔到李思捷扮星爺玩電話,把聲咁似
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-13, 09:13 PM   #6
凍檸茶
The One
青龍使用者

熊喵SOSAD

舊 04-27-13, 09:14 PM   #7
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇黎有機會第一集已經係最好睇一集
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-13, 07:52 PM   #8
凍檸茶
The One
青龍使用者

今集個電話SOLO

舊 04-29-13, 11:11 AM   #9
凍檸茶
The One
青龍使用者

電視撈飯:思捷贏收視輸友情

94,760
Initial ImagePlay Button Image

適中字型
較大字型

[資料圖片] 資料圖片

李思捷主持嘅無綫節目《玩嘢王》前晚輪到馬賽BB俾人玩,馬賽BB俾扮鬼嘅人嚇到花容失色,大家一邊戥佢慘,一邊又睇得好開心,噚日仲成為myTV嘅「今日人氣節目」No.1。
噚日同福祿壽添食拍超市廣告嘅思捷,被問到會唔會拍新一輯《玩嘢王》?佢喺電話笑笑口咁話:「就算係都唔係今年嘅事,家個個同事都怕咗我啦!」人氣咁高,唔知係咪搵多好多錢呢?佢話:「呢幾年都唔錯。

舊 04-29-13, 11:13 AM   #10
凍檸茶
The One
青龍使用者

電視撈飯:思捷贏收視輸友情

94,760
Initial ImagePlay Button Image

適中字型
較大字型

[資料圖片] 資料圖片

李思捷主持嘅無綫節目《玩嘢王》前晚輪到馬賽BB俾人玩,馬賽BB俾扮鬼嘅人嚇到花容失色,大家一邊戥佢慘,一邊又睇得好開心,噚日仲成為myTV嘅「今日人氣節目」No.1。
噚日同福祿壽添食拍超市廣告嘅思捷,被問到會唔會拍新一輯《玩嘢王》?佢喺電話笑笑口咁話:「就算係都唔係今年嘅事,

舊 04-29-13, 08:00 PM   #11
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
玩馬賽果part好悶…
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-13, 09:03 PM   #12
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
今集好好笑
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-13, 09:07 PM   #13
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
局中局,超正

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-13, 09:08 PM   #14
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
鍾嘉欣其實演技好, 外型好. 可惜似乎在TVB的際遇唔多好.

舊 05-04-13, 09:16 PM   #15
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
最尾話玩魔術師都唔知係咪後補既............................

ANYWAY....最尾一集係咪李思捷比人玩?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-13, 09:19 PM   #16
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
本身我都覺得奇怪, 會唔會玩大左。如果咁玩真係會嚇死被玩者。
嘉欣真係好好戲!

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-13, 09:32 PM   #17
NEAR
Ultimate Gamer
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
引用:
作者: funnyfun 查看文章
最尾話玩魔術師都唔知係咪後補既............................

ANYWAY....最尾一集係咪李思捷比人玩?
我都覺得係怕出街玩大左補拍返,

如果唔係,嘉欣BB真係太太太好戲,呃晒。

奇怪係點解會講“佢係我男朋友黎架“…

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-13, 09:37 PM   #18
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
嘉欣BB可以拎視后

舊 05-04-13, 09:40 PM   #19
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
觀眾都比佢玩埋啦

引用:
作者: wing 查看文章
鍾嘉欣其實演技好, 外型好. 可惜似乎在TVB的際遇唔多好.
戲路又多, 唔似某D個來做去都係果隻款

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-13, 09:53 PM   #20
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
呃埋觀眾,今次嘉欣BB都好戲(連佢代言瘦身廣告都叫佢Linda BB)
今次算唔算佢Miss Cool之後另一代表作

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-13, 09:56 PM   #21
DC 97
The One

PSN  IDDC97
可惜好多粒粒

舊 05-04-13, 10:28 PM   #22
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
我都覺得有少少後補既感覺
如果係真既咁真係幾好戲.btw今集堅好笑
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-13, 10:35 PM   #23
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
嘉欣變魔術一路睇一路覺唔係咁樣玩嘉欣下話...not funny
最後估唔到 應該唔會後補掛,唔會咁樣整蠱人
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-13, 10:44 PM   #24
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
Louis Yan 甄澤權 Facebook
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

引用:
拍攝前,我心一直諗: 嘉欣太可憐了。拍攝後,我只可以説: 嘉欣,你太好戲了 ,李思捷,你太可惡了,我,太無奈了......

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-13, 11:25 PM   #25
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
今集主角係嘉欣....

但思捷噴血嗰下好正.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具