Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-07-12, 10:55 AM   #1
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
HKTV 香港電視 戲劇,非戲劇類 節目試映

HKTV 香港電視
http://www.facebook.com/hktvnetwork

香港電視 HKTV 節目試映 - 非戲劇類

香港電視 HKTV 節目試映 - 戲劇類 Part 1
http://www.youtube.com/watch?v=9eufgvNvax0
香港電視 HKTV 節目試映 - 戲劇類 Part 2
http://www.youtube.com/watch?v=0c4NLqS8bCY
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-12, 11:04 AM   #2
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
發到牌先算喇...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-12, 11:20 AM   #3
wgzc
Game Master
rofl

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDJC_XD
documentary 好正
如果到時都喺呢個配音去配documentary 同其他嘢... 會差d

但戲劇就都喺好TVB feel 但多左好多題材
同畫面好過tvb 好多
希望晤好又喺20集,如果晤喺再好都寫爛
其他問題慢慢改善
wgzc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-12, 11:48 AM   #4
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: wgzc 查看文章
documentary 好正
如果到時都喺呢個配音去配documentary 同其他嘢... 會差d

但戲劇就都喺好TVB feel 但多左好多題材
同畫面好過tvb 好多
希望晤好又喺20集,如果晤喺再好都寫爛
其他問題慢慢改善
做到日劇咁10集我諗有難度

其實HKTV係唔係要另外買stb先睇到定係只係現有加多D台?

舊 12-08-12, 01:17 PM   #5
布甸
Game Master
遊民一族

PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
希望快o的發牌啦...

舊 12-08-12, 05:19 PM   #6
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我覺得政府而家騎虎難下
唔批大遊行都似
不過就算批咗都仲要處理接收問題

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-12, 09:07 AM   #7
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
戲劇真的幾激下……
《天與地》食人肉真的溫和了……

非戲劇又真的與外國質素吧~

動畫方面FATE ZERO不知配音如何了。
至於傳說中的小圓真的不知HKTV有沒有~

總言之希望HKTV成功開台好了。

舊 12-09-12, 09:05 PM   #8
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: BistonC 查看文章
我覺得政府而家騎虎難下
唔批大遊行都似
不過就算批咗都仲要處理接收問題
而家呢個垃圾正苦做得出唔批架
遊行當食生菜

其實佢可唔可以網上播或賣片俾人出DVD?

舊 12-09-12, 09:46 PM   #9
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 小草 查看文章
遊行當食生菜

咁就真係蝕到喊啦......

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-12, 08:13 AM   #10
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: HON HON 查看文章
齋睇佢地個晝面已經好過晒tvb同atv la, 咁至叫高清架麻....

題材....講真, 百變不離其中, 只可以話唔好做來做去都係同一個系列既題材就己經好足夠.
用得全實景同埋用拍Hollywood電影既 Arri Alexa 黎拍,當然靚

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
唔錯,不過要keep到先得
而且首要似乎係要搵到多啲明星拍......

套鬼片真係出到街?
出到街應該cut到冇嘢睇
所以套野會有網上版同埋最終係電視出街既版本

引用:
作者: 小草 查看文章
遊行當食生菜

可能會出……Blu-ray Box 都唔定,唔知呢 ?

舊 12-10-12, 09:08 AM   #11
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
有無人覺得... 佢個logo真係唔係好得...
要似個腦都可以設計得好D吧...

舊 12-09-12, 10:28 AM   #12
真!DC
Banned User
奉行我道

唔講題材
D劇用實境哩點已經好過TVB好多

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-12, 10:39 AM   #13
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
剩係畫面同制作認真已經值得支持

舊 12-09-12, 01:09 PM   #14
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
齋睇佢地個晝面已經好過晒tvb同atv la, 咁至叫高清架麻....

題材....講真, 百變不離其中, 只可以話唔好做來做去都係同一個系列既題材就己經好足夠.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-12, 01:49 PM   #15
Moderator
核搭載二足步行戰車

套鬼片真係出到街?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-12, 02:20 PM   #16
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章

套鬼片真係出到街?
可能12點後至播, 查實以前己經係咁做, 只係個社會慢慢變到接受能力低晒就cut左....

舊 12-09-12, 09:36 PM   #17
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
真係算有d新意喎
至少我會有動力開電視先

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-12, 03:14 AM   #18
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
D劇....大家唔係忘記...
D編劇...係響無記過去的...
同無記差唔多...唔奇~~~~

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-12, 03:17 AM   #19
URA
盡皆過火 盡是癲狂

PSN  IDyungandrew
引用:
作者: 0001 查看文章
D劇....大家唔係忘記...
D編劇...係響無記過去的...
同無記差唔多...唔奇~~~~
無記個問題係工廠式流水作業同埋特定公式
維基話到明比d編劇自由發揮,應該好d既

舊 12-10-12, 10:50 AM   #20
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
d 攝影機真係靚d, 同TVB 比真係傻瓜機對單鏡機咁

有冇人知現在的高清廣播出唔出到5.1 的?
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-12, 11:08 AM   #21
ヴィタさんさんKS☀
↘λ

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code1805 2967 4401
勁似台劇,有套吸血鬼直頭好似明珠台個 d 8:30pm 做個劇咁
anyway 出左牌一定會睇

抱いてあげたい

- くすくすくっすん さんくっすん祭り 2014/2015
feat.楠田 亞衣奈
ヴィタさんさんKS☀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-12, 11:24 AM   #22
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
又唔怪得曬TVB, 觀眾質素低, 無線就拍d 白痴/公式戲高收視, 其實是互動的, 呢個真是雞先定蛋先問題..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-12, 11:33 AM   #23
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: diabloex 查看文章
又唔怪得曬TVB, 觀眾質素低, 無線就拍d 白痴/公式戲高收視, 其實是互動的, 呢個真是雞先定蛋先問題..
倒不如話佢播D劇出黎拉低晒班觀眾既質素好過LA...

舊 12-10-12, 12:16 PM   #24
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
唔知點解我覺得d劇好有atv味道....

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-12, 12:47 PM   #25
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: HON HON 查看文章
倒不如話佢播D劇出黎拉低晒班觀眾既質素好過LA...
想試新嘢都要人support先得
天與地有三十幾點的話你慌佢唔會放手俾人搞?

真心希望網民幫忙投天與地,推到做最佳劇集(如果真係一人一票的話......)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
想問一下大家最印象深刻的遊戲劇情是甚麼? the fool 電視遊戲討論版 55 04-18-11 10:11 AM
打機以來,你覺得那個遊戲劇本寫得最好? 龍寶寶 電視遊戲討論版 182 08-17-06 09:56 PM
最戲劇性既比賽? Ricky-S 體育版 12 01-13-05 05:29 AM
NDS《半熟英雄》遊戲劇場 kokotiger 手提遊戲機討論版 1 12-29-04 04:50 PM

現在的時間是 05:53 PM

手機版 | APP版