Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-23-17, 06:30 PM   #526
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
我玩PSVR同HTC VIVE完全未暈過
本身唔知個暈字點寫,試過海洋公園包場連玩十次過山車,又試過係海盜船食雞脾,唔知算唔算係異能既一種

舊 01-23-17, 07:12 PM   #527
Alucard_Lam
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2009
用VR玩真係勁驚!
開頭無耐佢老婆突然癲咗嗰度真係嚇到放屁!
Alucard_Lam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 07:21 PM   #528
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
你地玩都暈算係咁,

我連睇人玩都睇到要嘔,

(一開始仲可以睇20-30分鐘, 一超過後果個暈眩感立即攻上腦, 勁咳, 然後要嘔空氣)

可能因為自己跟唔到玩者時左時右, 所以先咁.

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
我玩PSVR同HTC VIVE完全未暈過
本身唔知個暈字點寫,試過海洋公園包場連玩十次過山車,又試過係海盜船食雞脾,唔知算唔算係異能既一種
算, 你應該係身体好好果類人
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 07:48 PM   #529
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: tylau 查看文章
其實我玩until dawn已經想嘔

係得batman無事

Sent from my iPhone using Gaforum
batman 可以睇遠d 又夠光咪唔暈
我玩batman 都好happy
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 08:01 PM   #530
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
下次食左暈浪丸先開機

細細個搭細船 都勁暈

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 08:06 PM   #531
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: harakuma 查看文章
你地玩都暈算係咁,

我連睇人玩都睇到要嘔,

(一開始仲可以睇20-30分鐘, 一超過後果個暈眩感立即攻上腦, 勁咳, 然後要嘔空氣)

可能因為自己跟唔到玩者時左時右, 所以先咁.

算, 你應該係身体好好果類人

尋日睇人玩都嘔+1, 仲要流眼水

睇完感想: 如果大家唔抗拒第一身視點, 呢隻BIO係堅正!!!!!!!!!!!!!!!

舊 01-23-17, 08:11 PM   #532
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: rokuna 查看文章
下次食左暈浪丸先開機

細細個搭細船 都勁暈

我又係暈船浪既人來

Sent from my iPhone using Gaforum
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 08:13 PM   #533
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
玩親FPS就會暈同想嘔GE人

舊 01-23-17, 08:32 PM   #534
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: tylau 查看文章
我又係暈船浪既人來

引用:
作者: rokuna 查看文章
下次食左暈浪丸先開機

細細個搭細船 都勁暈
結果VR暈的幾個都係真的本身容易暈船車浪的人

吃藥玩吧

習慣後有一定的改善

比少少機會後
一星期都完全無改善 再賣吧

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 08:48 PM   #535
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: pet3 查看文章
結果VR暈的幾個都係真的本身容易暈船車浪的人

吃藥玩吧

習慣後有一定的改善

比少少機會後
一星期都完全無改善 再賣吧
其實你係咁叫人試去習慣係無意義嘅
點去打機係個人選擇嘛……

反而我會叫佢快啲放咗佢,
我朋友間舖入咗幾十套,好賣到每日加一百元都賣晒,
所以我會真心叫大家而家缺貨有市有價快啲賣咗佢。

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 09:17 PM   #536
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
有冇人覺得爆機之後主角自白時個bgm好耳熟,

好似係1代remake版既爆機字幕bgm
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 09:22 PM   #537
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
箘怪好難打
都描唔到
空調 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 09:22 PM   #538
bearkat

註冊日期: Dec 2011
Vr 暈,同搭車,搭船,暈船浪一樣!
搭多啲就無野架啦。。。。
bearkat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 09:27 PM   #539
elac
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: bearkat 查看文章
Vr 暈,同搭車,搭船,暈船浪一樣!
搭多啲就無野架啦。。。。
Bio 7 用VR玩要set 選項做平滑,速度set 1或2, 同埋多d自己令個頭,唔好咁多 analog掣轉視点,咁就無咁易暈

舊 01-23-17, 10:01 PM   #540
bearkat

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: elac 查看文章
Bio 7 用VR玩要set 選項做平滑,速度set 1或2, 同埋多d自己令個頭,唔好咁多 analog掣轉視点,咁就無咁易暈

下。。。我set 平滑仲辛苦
bearkat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 10:30 PM   #541
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
瘋狂難度好難玩

第一隻BOSS已經卡左係度
快左好多咁 又大力
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 11:07 PM   #542
gingq7

註冊日期: May 2008
好奇一問:
會暈VR的, 其實平時打FPS暈唔暈?
睇電影如cloverfield, hardcore henry, witch project呢類第一身視角的又會唔會暈?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-17, 11:29 PM   #543
猩猩~

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code0645 6960 2274
引用:
作者: gingq7 查看文章
好奇一問:
睇電影如cloverfield, hardcore henry, witch project呢類第一身視角的又會唔會暈?
暈VR唔暈戲車船game
猩猩~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 12:33 AM   #544
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: Aqours 查看文章
瘋狂難度好難玩

第一隻BOSS已經卡左係度
快左好多咁 又大力
點止,在車房撞完阿叔,佢轉個頭成間屋周圍行黎黎去,成日失驚無神出黎追我,子彈又少,真係好大壓力。

舊 01-24-17, 02:05 AM   #545
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
好多位唔睇攻略真係唔識過
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 04:30 AM   #546
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
今日去GAME舖見$430左右已經係有本書的行貨特別版,但唔知唔訂有無手機殼了。
睇評分片已經覺得有點不安了…真係玩爆頭、斷肢咁核突…

類似作品,我淨係玩過Alien: Isolation都係邊逃走邊執道具,
挑戰一隻唔會殺得死的異形…
Outlast就送咗未開嚟玩。

另外,睇到已經有片2個半小時就打爆機了,唔怕劇透想知BH/RE7玩乜可以睇睇。

Resident Evil 7 Biohazard Speedrun (2:30:50) - Full Game Walkthrough
https://www.youtube.com/watch?v=8_qmzmXRCR0

GamesRadar 4.5/5星

https://www.youtube.com/watch?v=ydhaC6WdY20

GameSpot 8分

https://www.youtube.com/watch?v=NQddktin_Xk

IGN 7.7分

https://www.youtube.com/watch?v=eFWgi9wwLmU

舊 01-24-17, 09:44 AM   #547
wongdee
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
我玩第一身都有暈個種黎,玩VR我試咗個方法幾好,就係連個身都郁埋,因為玩VR時得視覺郁動人身體靜止大䐉會唔協調先有頭暈反應,唔知係咪咁原因,有代指教,我試過就0K幾好
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 11:21 AM   #548
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
好奇一問:
打勁多FPS都唔暈, 包括FING到爆既DYING LIGHT.
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 11:26 AM   #549
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 12:29 PM   #550
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
好奇一問:
我唔用VR玩 bio7 係唔暈既

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Biohazard 7, Resident Evil 7, バイオハザード 7, 惡靈古堡7, 生化危機7

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Biohazard 攻略書 arceela 買賣專區 5 03-12-13 12:48 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM
Biohazard: Miami ahleung ~清談館~ 101 11-26-12 04:12 PM
biohazard outbreak 村雨末子 電視遊戲討論版 1 12-14-03 04:45 PM

現在的時間是 01:05 AM

手機版 | APP版