Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-09-17, 10:41 PM   #226
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
今集劇本由作者本人執筆,百合程度直線上升。

日富美啟動御姐模式調戲結音

不過結音係屬於初嘅。

我嘅M屬性就咁樣被喚醒,我都想俾咁嘅年輕女上司鬧返次。

#這些機會......

另外仲有外傳嘅高中舊同學螢挑逗青葉同寧寧。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 10:58 PM   #227
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
我嘅M屬性就咁樣被喚醒,我都想俾咁嘅年輕女上司鬧返次。

#這些機會......
M力全開就要比佢踩喎

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-17, 11:18 PM   #228
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
今集劇本由作者本人執筆,百合程度直線上升。

另外仲有外傳嘅高中舊同學螢挑逗青葉同寧寧。
可惜原作漫畫o既三人重遇+新年參拜篇咁就cut o左9成半,好大o徙

仲有123出cosplay mode 逗飯島尹+小惡魔青葉渣波呢兩段,應該用S屬性覺醒青葉隻重金屬BGM先o岩

BTW,想睇埋小波青葉對鷹躍另外七個同事+上司出「渣波龍爪手」果陣佢o地反應+結果if路線

此篇文章於 08-09-17 11:21 PM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-17, 12:15 PM   #229
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
TVアニメ「NEW GAME!!」第6話「あぁ……すごいなあ……」WEB予告@nganime #ニューゲー
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 08:47 PM   #230
Game Master

青葉醬呢隻小惡魔嘅腹黑可以話係深不見底,連用鉸剪生劏可憐嘅熊公仔都可以比佢諗到。

舊 08-16-17, 09:03 PM   #231
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
引用:
青葉醬呢隻小惡魔嘅腹黑可以話係深不見底,連用鉸剪生劏可憐嘅熊公仔都可以比佢諗到。
何必對一隻天生小惡魔咁認真?

此篇文章於 08-17-17 12:11 PM 被 滅龍士 編輯。
舊 08-17-17, 11:57 AM   #232
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
好明白青葉望完八神幅封面圖後會喊
的確一望就知輸哂
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-17, 12:24 PM   #233
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: 野良猫 查看文章
好明白青葉望完八神幅封面圖後會喊
的確一望就知輸哂
甘佢應該都要理解幾樣野,年齡、經驗差,自己入左一年,有甘既差距都正常,又唔係天才
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-17, 12:29 PM   #234
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Lamsze 查看文章
甘佢應該都要理解幾樣野,年齡、經驗差,自己入左一年,有甘既差距都正常,又唔係天才
咁佢一早就知嘅
而且開會時已經提過佢要面對嘅係八神8年嚟嘅實績

只不過嗰刻先深切體會到個差距吧
之前只係角色設計嘅差距,封面圖冇比過
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-17, 08:28 PM   #235
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
TVアニメ「NEW GAME!!」第7話「凄く熱い視線を感じる」WEB予告@nganime #ニューゲーム
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-17, 12:54 AM   #236
滅龍士
MHWs↓

第二季將原作D劇情cut到九彩,第七集已經做到原作51集寧寧見工。咁亂攪廿四盞變做:第十二集播全世界送八神機,13集ova做八神@法國篇。動畫工房咁整死一套名作有乜謂?

此篇文章於 08-27-17 12:16 AM 被 滅龍士 編輯。
舊 08-19-17, 02:45 AM   #237
Game Master

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
第二季將原作D劇情cut到九彩,第七集已經做到原作53集寧寧見工。咁亂攪廿四盞變做:第十二集播全世界送八神機,13集ova做八神@法國篇。動畫工房咁整死一套名作有乜謂?
咩呀?有冇你講咁嚴重呀?

身為動畫黨,我覺得動畫工房第二季改編已經係神作級數喎。講真,日常向動畫化時有必要一定要下下嚴格跟漫畫嗎?

K-ON咪又係漫畫劇情跳嚟跳去,只要喺大結局前唔影響到主角畢業呢個基本主軸,真係可以點改都得。

完全感受唔到你講嘅所謂「整死」囉。

舊 08-19-17, 08:38 PM   #238
weinky
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
冇睇過漫畫,但係覺得製作組做得好有愛
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-17, 09:08 PM   #239
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
DEL~~~~

此篇文章於 08-19-17 09:27 PM 被 ♀宮野真守♀ 編輯。
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 10:32 PM   #240
滅龍士
MHWs↓

今集又cut到鬼5馬6,連寧寧見工前撞到今集兩個新人同阿燕話自己已經夠廿歲呢兩段都剪Q哂,一個二個上季第一集已經識得隻肥貓就cut果d就算吧啦。同埋絕對唔覺得好似樓上某條友老吹話輕音會將d情節cut完左調右調唔攪到條主線呢個規距,會套落第二季NewGame!!入面,佢又唔係內部知情人真係睬佢都有味

隻為咗就兩個新人而出嘅新ED?唔齊腳罷就

此篇文章於 08-22-17 11:32 PM 被 滅龍士 編輯。
舊 08-23-17, 12:11 AM   #241
Game Master

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
今集又cut到鬼5馬6,連寧寧見工前撞到今集兩個新人同阿燕話自己已經夠廿歲呢兩段都剪Q哂,一個二個上季第一集已經識得隻肥貓就cut果d就算吧啦。
今個禮拜又係唔知你喺度嘈啲乜。

引用:
同埋絕對唔覺得好似樓上某條友老吹話輕音會將d情節cut完左調右調唔攪到條主線呢個規距,會套落第二季NewGame!!入面,佢又唔係內部知情人真係睬佢都有味
你想同我講嘢唔該指明道姓,唔好偷偷摸摸指桑罵槐話人老吹唔該。

咩叫睬我都有味,根本完全唔知你喺度噏乜??咁都可以搵嚟拗。

我唔知佢內部運作so what?重點係大家受。

而目前為此好似淨係得閣下你係度不斷雞蛋裡挑骨頭,好地地一個治癒系,根本就唔需要諗咁多嘢,噉樣都要去嘈,何必?

最後,你如果要嘈,你做乜唔搵埋作者佢本人?有部份改動係得到佢同意,兼且有原作回係佢親筆寫架。

此篇文章於 08-23-17 03:47 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 08-23-17, 12:22 AM   #242
Game Master

(呢度再開一個新帖,只討論劇情同賣萌,費事呢度都要同人嘈,搞亂心情)

由第一季都仲係頗幼稚,去到而家寧寧居然咁快就被海子調教成一個優秀intern,真係睇到眼濕。

青葉配紅葉果然即刻有火花。

紅葉基本上係一個有鬥心嘅日富美,就連身材都係一流。

和子上集被逼做醜人後內疚非常,今集多得監督隻貓幫手大洗底。

佢妹妹喺法國大廠開發古代城市探險game?咁咪即係U社嘅《刺客教條》?

舊 08-26-17, 04:52 PM   #243
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-17, 05:18 PM   #244
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
駛唔駛賣肉賣成咁
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-17, 07:09 PM   #245
Game Master

引用:
作者: J+1 查看文章
駛唔駛賣肉賣成咁
由手機版發出
有得睇仲埋怨?

美中不足係冇畫埋初呢個動作組嘅巨乳男仔頭。

因為如果畫所有人都係角色組又講唔通,因為有燕呢個程式組混咗入嚟。明明初期Cup數比燕強勁好多。

舊 08-27-17, 12:20 AM   #246
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
老實講,覺得張圖幾噁心
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-17, 01:27 AM   #247
Game Master

究竟我係咪入錯討論區,竟然會有人埋怨殺必死嘔心??

咁多年嚟動漫有殺必死已經唔係第一次啦,點解而家先嚟道德L上身?

第一季嗰啲又冇人講喎。

除非樓上幾位係女士,咁我無嘢好講,當我冇講過囉。

舊 08-27-17, 06:50 PM   #248
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

只係對呢張圖不滿....
賣肉唔係賣到排排企o係度好似比客揀咁吧

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-28-17, 09:28 PM   #249
滅龍士
MHWs↓

舊 08-30-17, 07:23 AM   #250
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

成班比老細玩仲要笑騎騎回應多謝光臨,好現實

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 08-30-17 07:48 AM 被 亍 ◣ 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
THE END THANKS 風間鈴木仁 買賣專區 6 08-30-17 09:48 PM
[TVB] 《神鎗狙擊》09/09/13 21:30首播 演出:張兆輝,謝天華,周海媚,徐子珊,岑麗香,李國麟,陳 煒,翟威廉 Busconcamp Neo Entertainment TREND 60 10-12-13 11:07 PM
★★★街貨同人誌 Vol.009★★★(09/14~09/19) ★星人44★ 水★專區 8 10-01-11 10:05 PM
[ETC]2004/09/09 売上速報 (outbreak 2 = 58396, VJ = 8682) neo2046 電視遊戲討論版 39 09-12-04 12:00 PM
[fami 通 09/08/09/10]BREAKDOWN [XBOX] Q頭 電視遊戲討論版 27 02-03-04 09:03 AM

現在的時間是 08:54 PM

手機版 | APP版