Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-28-13, 12:37 PM   #751
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 44264 查看文章
  睇翻二公子個預知夢,夢中的燎原火對二公子充滿憤恨的。

我覺得,將來好可能燎原火會因信任二公子而被出賣。所以,如今二人的合作關係應該未了。
火哥恨二公子其實已經寫咗啦,因為佢對小孟見死不救嘛
我覺得而家火哥係幫仲達行埋果個最後指令當係報恩
但唔會再受佢其他指使
佢效忠劉氏同執行壯大曹氏對手兩件事無衝突

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 12:52 PM   #752
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
火哥全部認為係親人既人都為左二公子同自己而死晒
夠晒理由恨二公子啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 12:57 PM   #753
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 44264 查看文章
  睇翻二公子個預知夢,夢中的燎原火對二公子充滿憤恨的。

我覺得,將來好可能燎原火會因信任二公子而被出賣。所以,如今二人的合作關係應該未了。
感覺上~火哥同二公子係做場戲~比曹劉兩軍睇~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 12:59 PM   #754
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
我覺得唔係做戲,真係分手
不過之後實藕斷絲連
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 01:12 PM   #755
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
火哥全部認為係親人既人都為左二公子同自己而死晒
夠晒理由恨二公子啦
覺得係火哥一心想死,但要抱住二公子一齊死,一齊去地獄同兄弟said sorry
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 01:12 PM   #756
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
今集個意境好正,雖然無人死但帶著一點悲傷

舊 03-24-13, 02:21 PM   #757
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
三國寫到咁有悲劇味道, 陳某可能係第一個。

究竟火哥幾時對大耳死心, 要走翻去之前睇; 不過二公子一句叫佢幫手整個可以令佢上位嘅敵人, 嗰到係起爆劑~ 要恨, 火哥冇理由唔知係二公子要保住自己, 出賣咗小孟畀曹操知。

火哥點幫大耳都好, 如果大家仲記得徐州嗰陣, 黑頁講過火哥一世都未封過王爵。

終於寫到火哥真係有得發揮, 上次官渡初戰萬人坑唔算得係乜~ 今次曹將拱照趙子龍, 入面有張遼, 兩次交手火哥都未嬴過, 照往績唔多睇好, 而張遼又冇乜理由鬆章放人, 期待。

...

之後落鳳坡, 演義講龐統係被一箭殺嘅; 如果呢箭係火哥放嘅(火哥嘅箭術都高, 不過未及小孟啫), 就算唔係為咗報龐統搞到二公子家破人亡之仇, 都係為咗被害嘅殘兵兄弟嘅公道。 其實佢都唔係第一次想龐統死。

...

二公子一來夠長命, 二來佢個班底幫佢清除哂曹營入面尐敵對勢力, 搞到去到七奇北伐, 成魏國都認為要靠佢先頂得住。

至於個預知夢, 照計嗰陣趙雲應該死咗好耐(唔係就唔會話蜀中無大將), 咁火哥係咪鍊到變咗隻咁嘅怪物, 在下諗陳某一定玩期望呢味嘢。

要睇哂火鳳一直係在下其中一個要生存落去嘅理由嚟~

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 10:52 PM   #758
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
火哥兩次對張遼都輸?
我記得有一次係打成平手甚至係暗示火哥贏

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-13, 12:45 AM   #759
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
火哥冇理由唔知係二公子要保住自己, 出賣咗小孟畀曹操知。
睇番徐州掘小孟屍果陣其實都已經交代得非常、非常清楚,
火哥都話自己憤怒「身不由己」,
講明「會一直勝利,讓劉備成為公子上位的踏腳石」,
最後祝公子「美夢成真」

引用:
入面有張遼, 兩次交手火哥都未嬴過, 照往績唔多睇好, 而張遼又冇乜理由鬆章放人, 期待。
徐州一役先打到張遼慘叫,咁都唔叫嬴? (許康,還記得張遼在徐州的衰號嗎?)

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-13, 11:43 AM   #760
肉羊哩咖
griffin611

引用:
徐州一役先打到張遼慘叫,咁都唔叫嬴? (許康,還記得張遼在徐州的衰號嗎?)
引用:
火哥兩次對張遼都輸?
我記得有一次係打成平手甚至係暗示火哥贏
咁多數係在下記錯~

舊 03-25-13, 11:50 AM   #761
肉羊哩咖
griffin611

引用:
睇番徐州掘小孟屍果陣其實都已經交代得非常、非常清楚,
火哥都話自己憤怒「身不由己」,
講明「會一直勝利,讓劉備成為公子上位的踏腳石」,
最後祝公子「美夢成真」
上面有人話二公子見死不救嘛; 實在之前, 小孟被擒, 司馬朗想走先, 畀老賈拉埋一邊, 同佢講係二公子出賣咗小孟。

此篇文章於 03-25-13 12:00 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-25-13, 01:38 PM   #762
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
二公子果陣係搵人搵小孟
不過搵唔到之後係曹操信任同小孟之間佢選擇前者

舊 03-25-13, 01:47 PM   #763
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

張遼係除州果次係懶型咁講無人可以越過我劍圍跟著企係門前面
然後就有人show飛鏢....

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 03-25-13, 01:53 PM   #764
肉羊哩咖
griffin611

引用:
張遼係除州果次係懶型咁講無人可以越過我劍圍跟著企係門前面
然後就有人show飛鏢....
恕在下唔識分出勝負: (冇記錯) 跟手呢兩位高手都冇乜穿爛, 各自返翻去自己陣營到~

引用:
作者: Sar8 查看文章
二公子果陣係搵人搵小孟
不過搵唔到之後係曹操信任同小孟之間佢選擇前者
嚮忠於自己, 同遵守應承咗二公子要做嘅事, 冇衝突嘅嘅前題下, 火哥只能講聲 Good-bye (戰場上再見)

此篇文章於 03-25-13 01:55 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 04-08-13, 11:51 AM   #765
肉羊哩咖
griffin611

無咩好講: 上半節講大耳, 除咗佢冇人信火哥冇投降, 仲拖住隻成支曹軍~

下半場就係打打打, 不過仲未出張遼! (好緊張, 好緊張呀)

舊 05-17-13, 11:30 PM   #766
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
公子不哭
青紅劍手入
但.........張遼出場?

舊 05-17-13, 11:53 PM   #767
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Asurada 查看文章
公子不哭
青紅劍手入
但.........張遼出場?
....

恩 不會就此死了吧?
火哥終於用劍法xd
對...張遼出場
不知許褚幾時出場?

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-13, 03:09 AM   #768
JAckJAck
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2003
#391 見到久違了火鳯最喜愛既小孟出返兩版
忍唔住重溫返小孟死果幾回, 仍然係好sad
JAckJAck 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-13, 10:52 AM   #769
肉羊哩咖
griffin611

如果火哥『內心戲』嗰集可以全冇對白/mute哂外面尐人講嘅嘢,可能更好。(可能在下睇得爆漫太多?)

咁,主腳梗係最後先出場~  又係不分勝負?!

舊 06-07-13, 10:56 AM   #770
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

合肥殺人魔都未到合肥已經可以嚇親小朋友a

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-07-13, 02:39 PM   #771
肉羊哩咖
griffin611

夏侯恩嘛~~~查過話正史冇呢個人嘅記載, 嚮三國志演義入,做嘅作用新八好似:人肉劍架,當青釭劍被趙雲搶咗,佢就無用,畀趙雲刴咗,領當。

此篇文章於 06-07-13 02:42 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-07-13, 03:53 PM   #772
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
合肥殺人魔都未到合肥已經可以嚇親小朋友a
打牛腩果陣已經嚇窒牛腩個仔

舊 06-09-13, 01:11 AM   #773
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
兩件神器一回就丟失哂

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-13, 01:11 AM   #774
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
"你也不配!"

舊 06-18-13, 02:32 PM   #775
肉羊哩咖
griffin611

『要作畫喇』花臉人尐氣勢真係。

論壇跳轉

現在的時間是 12:08 PM

手機版 | APP版