Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24 64 114  ... 最後
手機平板遊戲討論版>[今度は音ゲー]アイドルマスター シンデレラガールズ スターライトステージ偶像灰姑娘im@scg_stage(andriod/ios已上架)
axe1292 01:21 AM 09-13-15
我隻杏只差紅皇冠........
打極PRO都唔出,
一定要打MASTER先易有嗎.........
~小鬼~ 01:22 AM 09-13-15
作者: axe1292:
我隻杏只差紅皇冠........
打極PRO都唔出,
一定要打MASTER先易有嗎.........
死煲就有...
乜級都會出
reiyaw 01:26 AM 09-13-15
每隻色皇冠都有兩隻 不過無SSR卡
頑張ります
~小鬼~ 01:32 AM 09-13-15
如果講練成一隊,裙的地獄程度比冠重地獄
reiyaw 01:38 AM 09-13-15
作者: ~小鬼~:
如果講練成一隊,裙的地獄程度比冠重地獄
特訓左9隻sr後通常差最多係各色項鍊 裙係屋企回收同共通item bonus比好多
JMi 01:51 AM 09-13-15
都係慢慢升 有event要認真打分先研究吧啦 XD

養多隊藍色先
Yukii 01:57 AM 09-13-15
你地講到裙好易跌, 點解我打左成個鐘可以一條都無...=.=
JMi 02:00 AM 09-13-15
作者: Yukii:
你地講到裙好易跌, 點解我打左成個鐘可以一條都無...=.=
無課要小數目梗係覺得易達標D
課長你咁多隻又升... 天文數字咁我都唔知點追...
遲D總會開打指定進化料的任掛....

講返50石爆條氣我覺得好唔抵玩... 1石爆5氣的話我課來煲歌
~小鬼~ 01:54 AM 09-13-15
有event 應該世界大戰
izumo 02:18 AM 09-13-15
作者: ~小鬼~:
有event 應該世界大戰
我始終覺得音GAME 打RANK 係好M ge一個行為

JMi 01:57 AM 09-13-15
因為無玩過LL 我都想問EVENT係咪大概會

抽特效角易打高分D
煲指定歌鬥總分
跟排名送囡囡

咁樣??
anyone 02:10 AM 09-13-15
作者: JMi:

抽特效角易打高分D
煲指定歌鬥總分
跟排名送囡囡

咁樣??
無特效
鬥多ssr
JMi 02:15 AM 09-13-15
作者: anyone:
無特效
鬥多ssr
咁得了
平民可以無視 真好
Cowlex 03:09 AM 09-13-15
無特效
鬥多ssr
你忘記了鬥肝健康
reiyaw 03:20 AM 09-13-15
作者: ~Alex~:
你忘記了鬥肝健康
有錢有體力
Cowlex 03:31 AM 09-13-15
講起錢
隻game既錢好似冇咩用
J+1 06:57 AM 09-13-15

抽特效角易打高分D
煲指定歌鬥總分
跟排名送囡囡

咁樣??
問題如果成個禮拜都要不停打同一首歌我會精神分裂
由手機版發出
JMi 09:53 AM 09-13-15
作者: J+1:
由手機版發出
煲慣 只要唔係車SOLO無咩大問題 XD

手機GAME係咁 CC都係成個星期打同一隻魔神....
亍 ◣ 10:23 AM 09-13-15
煲慣 只要唔係車SOLO無咩大問題 XD

手機GAME係咁 CC都係成個星期打同一隻魔神....
o個d同轉珠類即使戰鬥中都唔需要全時間精神投入,
音game唔同....你一分神就...仲要master鬼譜.....唔駛半日精神消耗應該夠你訓半日
JMi 10:25 AM 09-13-15
作者: 亍 ◣:
o個d同轉珠類即使戰鬥中都唔需要全時間精神投入,
音game唔同....你一分神就...仲要master鬼譜.....唔駛半日精神消耗應該夠你訓半日
咁雖然我廢
其實都十年以上音GAME歷既...
如果首歌唔係25果堆 又唔係要煲FC的話 HEA住煲都唔傷神
fantasy俊仔 01:16 PM 09-13-15

抽特效角易打高分D
煲指定歌鬥總分
跟排名送囡囡

咁樣??
LLSIF既活動係冇特效角

活動後期有3類,輪流換

某角色活動 :自己求其選歌打拿開活動歌的item(當然打越難一次拿越多
再用item開佢指定活動歌(呢個先重點計分
之後因為驚人打活動歌太多會悶所以加了--燒4倍item拿4倍點功能,變相可以打少d同一首歌

score match :4人場random曲,第一名拿最高點,最後名甚至gameover...都有點
不過最後都係燒肝鬥打得多

festival :一條血連續打幾首歌,你選難度後佢random出歌目
當然又係鬥打得多

活動角都係打到指定點數送一張
通常有定時清體力打到最後唔洗燒石都拿得到呢一張
另外就鬥排名點數再送一張用來突破
現在已經到入5萬位就有呢一張,要燒下活動送的石先入到

デレステ情況唔洗食一張突破,又或可能排名獎品要加多幾張食星數?
都要等佢活動出先知
nestlch 02:12 AM 09-13-15
新手一問,
角色Star rank係咪放係center位先有效?

裙今日打咗7條,冠一個都冇 @@
anyone 02:19 AM 09-13-15
不過果邊要全覺醒要用幾張卡
而拎到1張ge條件都好簡單下,得閒keep住打下就有
另一種就係打歌拎item做入場卷再打分

呢度拎到一張再特訓就基本可以埋單

作者: izumo:
我始終覺得音GAME 打RANK 係好M ge一個行為
望住其它人甩晒都S
而你Full+全perfect反而仲低分ge感覺係
reiyaw 02:30 AM 09-13-15
望住其它人甩晒都S
免費遊戲既代價
因為99%既PFF player而令1%既PFU陷於實力不等於一切既困局

不過手遊大廠們真係賺到笑
未出事 課金法出現前唔寫明機率真係惡魔一般既手法
izumo 08:05 AM 09-13-15

望住其它人甩晒都S
音game都係"玩"姐
除非佢玩到要係某次EVENT 打到某個rank先開到歌
唔係唔會影響到你個game play同玩到幾多content
全ssr 同全r玩家 打個譜唔會唔同

收圖就另一件事啦
p.s. 冇玩過SIF

作者: J+1:
由手機版發出
同感
標籤:デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24 64 114  ... 最後

返回主題版面