Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-30-12, 05:14 PM   #51
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: GN00508771 查看文章
笨大現在成也高達 敗也高達, 幾十年型像 很難放棄到 也沒有更好的機械作品除代高達系列個名.<<<

呢個應該係日昇吧??
笨大極其量只係贊助商吧
笨大的子公司就是日升, 最主要的動畫投資者
日升死 笨大都唔好過, 版權 玩具那些主要收入來源.

日升都有嘗試推出賣女作, 舞hime 嘗試打入萌市場 吸引新客路, 結果不太成功. 它的原創作呢.

日升我本人都去了幾次他們在香港的宣傳會.
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=219562

此篇文章於 03-30-12 05:20 PM 被 marco仔 編輯。
marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 05:21 PM   #52
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
>日升死 笨大都唔好過

東映表示:
NBGI表示:

\ /
/ \
\(^ω^)/

此篇文章於 03-30-12 05:24 PM 被 魔璃 編輯。
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 05:36 PM   #53
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

A: 是咁的, 聽說笨大發明了2種新產品, 十分賺錢
B: 是什麼?
A: 第一樣是"魂商店", 基本上是生產普通玩具, 但不會經過批發商, 錢都是直接袋到笨大袋子裡去. 專門出一些怨念物, 對象是怨念重的人. 不會有滯貨降價的風險, 因為全都是受注生產. 人氣商品價錢還能翻幾翻. 據統計商品高達八成都不是日昇的作品, 東映佔大半數.
B: 聽起來很不錯. 那麼另一個東西是啥?

A: DLC

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-30-12, 05:58 PM   #54
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
鬼咩而家係又囡唔係又囡,同狗公追靚模一q樣
睇囡一定要賣囡架咩?
好似勇者咁,吉永妹妹點睇都好過班乳牛多多聲啦

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 06:12 PM   #55
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
同科網股一樣,勇者股爆咗就無得出啦

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 06:18 PM   #56
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
未必既...當年拉打又係俾戰隊整死左一排
家下咪又係年年出黎搶錢....

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 06:29 PM   #57
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
未必既...當年拉打又係俾戰隊整死左一排
家下咪又係年年出黎搶錢....
不過要轉型先
平成拉打故事性同人物描寫都多左
敵人都唔係邪惡組織
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 06:37 PM   #58
Cucu
Game Master

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDcululu
好似以前興粵劇而家無人睇咁,都係主打果個年代既人

U.C.0096 PROJECT UC / La+
Cucu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 06:45 PM   #59
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: 真!DC 查看文章
不過要轉型先
敵人都唔係邪惡組織
由手機版發出
最大邪惡組織味係拉打群

舊 03-30-12, 09:38 PM   #60
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: J+1 查看文章
當年勇者系之後好似開始興pkmon digimon 一類。。。咁就推多一把去地獄。。。。。
由手機版發出
DGM 而家都要完啦
冇辦法 暴龍機呢個差唔多10年的產物 係時候隨時代消失

反而PKM真係死唔斷氣
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 09:50 PM   #61
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: メソウサ 查看文章
最大邪惡組織味係拉打群
奪卡王:兄弟們踹死他!(無誤

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 10:00 PM   #62
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: izumo 查看文章
DGM 而家都要完啦
冇辦法 暴龍機呢個差唔多10年的產物 係時候隨時代消失

反而PKM真係死唔斷氣
DIGIMON 我覺得係自取滅亡

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 10:24 PM   #63
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
DIGIMON 淨係睇過第一套
之後個D聽聞唔得

勇者王FINAL真係好神,開黎睇多次都好熱血

舊 03-30-12, 10:38 PM   #64
Tano
嫑憅

引用:
作者: Rance 查看文章
點解係原點?...獸神雷加都唔係機械人....
原點是
指有獅子
用劍
中後期有強化之類

機戰都有出現過
定你講另一位真實人物

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 10:46 PM   #65
Tano
嫑憅

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
勇者動畫系列應該好似變形金剛系列咁拍CG真人大電影,
咁玩具先有銷量,而且目標年齡應該係25-35歲果班睇勇者動畫的"小朋友"~!
套真人版大空魔龍重有冇下文?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 11:02 PM   #66
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 真!DC 查看文章
不過要轉型先
敵人都唔係邪惡組織
由手機版發出
實在唔明點解戰隊系列可以一直用同一種模式,每套轉個主題就可以生存到依家...
當時勇者王整體已經有別於以前d勇者系列,一直以為呢呢套係勇者系列既頂峰....睇呢個topic先知係唔收得

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 11:06 PM   #67
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 魔璃 查看文章
你唔記得勇者機械人最主要0個樣 .... 系心口有獅子頭

本身GGG同Betterman系計劃2套連動畫黎, 本身GGG未系勇者系列
最後可能覺得加個獅子頭上去同叫勇者可能會好賣d啦
給我向勇者特急道歉 m9

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 11:51 PM   #68
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
仲有同我向勇者警察同黃金勇者道歉
雖然有一部2號機心口係老虎頭,另一部在GREAT先有獅子...

哎呀高松信司真是應該要再拍番蘿蔔片

求關注...(汗)
twitter / facebook

此篇文章於 03-30-12 11:55 PM 被 kwsyeung 編輯。
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-12, 11:54 PM   #69
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
仲有太陽勇者

同埋勇者傳說

舊 03-31-12, 12:10 AM   #70
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
始終都係要死 問題唔係動畫走下玻
係部最吸金的暴龍機越來越賣唔出

仲帶隻暴龍機出街玩?
IPHONE/ANDROID APPS搞掂啦
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-12, 12:13 AM   #71
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: izumo 查看文章
始終都係要死 問題唔係動畫走下玻
係部最吸金的暴龍機越來越賣唔出

仲帶隻暴龍機出街玩?
IPHONE/ANDROID APPS搞掂啦
其實我覺得動畫都有問題就是啦...

舊 03-31-12, 03:17 AM   #72
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
勇者王 勇者指令 黃金勇者 依三套真係無一套吸引我去睇

勇者王一反常態 唔係劍去KO對手 真係令好多睇過勇者既人好難適應

勇者指令學人玩變身同埋太多角色加埋全部都中學美男,小朋友邊會受樂

黃金勇者 根本無左勇者系列將所有機械人生活化既重點

==========

不過講到最大獲都係D 機械人, 個陣賣到貴一貴(正版), 變身可動性低.通常3~4部先合到體.如果你唔係有米之家,買到一部細機仔根本就無用...

相反你買高達 買唔起1:100 仲有1:144 , 144都買唔起,我地仲有BB戰士,有得砌關節好,價錢仲合理, 鐘意個部就係一件貨
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-12, 07:23 AM   #73
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
引用:
作者: kwsyeung 查看文章
仲有同我向勇者警察同黃金勇者道歉
雖然有一部2號機心口係老虎頭,另一部在GREAT先有獅子...

哎呀高松信司真是應該要再拍番蘿蔔片
引用:
仲有太陽勇者

同埋勇者傳說
第一代勇者EXKAIZER表示:

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-31-12, 11:33 PM   #74
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: Van仔 查看文章
勇者王 勇者指令 黃金勇者 依三套真係無一套吸引我去睇

勇者王一反常態 唔係劍去KO對手 真係令好多睇過勇者既人好難適應

勇者指令學人玩變身同埋太多角色加埋全部都中學美男,小朋友邊會受樂

黃金勇者 根本無左勇者系列將所有機械人生活化既重點
我建議你完全由頭睇過勇者王連埋佢ge ova
勇者王一定係最好果套

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-12, 11:38 PM   #75
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
[4.1]邊個話勇者全部死晒?[4.1]

超次元ロボ ダイユーシャ