Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-16-12, 05:30 PM   #2501
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
今日去左訂
トトリ限
限界凸騎限
閃乱カグラ限
デモンゲイズ
ヴァルハラナイツ3

然後叉左10000yen落PSN
SCE應該頒張獎狀俾我
Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-12, 05:56 PM   #2502
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
以下為更新內容預覽:

VITA開始支援Playstation Plus
◎提供1GB雲端存檔備份空間
◎首波”免費遊戲”服務,美國帳號為
秘境探險:黃金深淵
WipEout2048
重力異想世界
Jet Set Radio
tales from space MUTANT BLOBS ATTACK
Final Fantasy Tactics (PSP遊戲)

台灣帳號詳情尚未公布

Email
◎新增APP,可支援Gmail/yahoo/其他
◎最多可登錄至五個帳號

內容管理
◎除了PS3/PC外,新增”線上儲存”選項(限PLUS會員使用)
◎和PC間可無線傳輸檔案

影像
◎新增支援符合格式之1080p影片播放

( 宣傳影片2:40處有Folder選項,或許表示影片終於可創資料夾分類?)

瀏覽器
◎整體速度大幅強化,改善GPU的工作分配
◎增強對HTML5及java script的支援
◎開放Tweet功能

註:這邊說明一下PS Plus,
免費遊戲只要在活動期間是會員的話,就能下載到你的下載履歷中
往後只要還是Plus會員的期間就能免費遊玩,不是會員的話就不能玩

其他還有"遊戲打折"(這種的可以終身保有)、免費桌布or頭像、搶先試玩、存檔備份等功能
台灣PS Plus的費用是NTD.168/月 NTD.999/年
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-12, 06:20 PM   #2503
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
你忘記了水機客
水客機日服的路過 ...

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-12, 06:24 PM   #2504
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: Orphan 查看文章
今日去左訂
トトリ限
限界凸騎限
閃乱カグラ限
デモンゲイズ
ヴァルハラナイツ3

SCE應該頒張獎狀俾我
都未叉爆 20,000yen 上限。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-12, 09:44 PM   #2505
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 拉打龍騎 查看文章
紅藍機又要食game, 唔通sony 真係以為psv 好好賣?
轉色喎 唔係新機喎...本來局住買既諗住買部
..skip...
頂先生:12 月遊戲展我就係叫伊面紅左藍右咁狂sell 架啦,你唔係覺得唔得下話
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-12, 12:00 PM   #2506
zokie
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
zokie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-12, 12:22 PM   #2507
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: Orphan 查看文章
今日去左訂
トトリ限
限界凸騎限
閃乱カグラ限
デモンゲイズ
ヴァルハラナイツ3

SCE應該頒張獎狀俾我
限界凸騎、閃乱カグラ,呢兩隻咁早訂定,佢d店頭都仲未出齊喎
特別係後者,佢慣例出之前果個星期都仲可以有店頭公佈果下乞人憎
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-12, 02:03 PM   #2508
安安

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: playst 查看文章
預售套裝3/5都賣完

即係"仙境傳說"同"FIFA"都無晒
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-12, 05:44 PM   #2509
Orphan
Game Master

引用:
作者: teealpha 查看文章
限界凸騎、閃乱カグラ,呢兩隻咁早訂定,佢d店頭都仲未出齊喎
特別係後者,佢慣例出之前果個星期都仲可以有店頭公佈果下乞人憎
限界凸騎本來想訂ebten版, 發現啲卡唔係描き下ろし之後
都係softmap算, 差四舊水
ebten啲野越黎越呃錢, 買過幾次都係得P4G果set滿意

閃乱我俾官方twitter果句"限定版真係冇乜"拋到, 訂左先算...
舊 11-19-12, 04:13 PM   #2510
Orphan
Game Master

2.00終於可以同時開browser同game

>One welcome change in tomorrow's PS Vita FW2.0 will be the web browser becomes a "small app", you won't have to quit games to use it.
舊 11-20-12, 10:52 AM   #2511
J+1
望過黎呀!!!!!!

仲未見更新。。
由手機版發出
舊 11-20-12, 11:09 AM   #2512
fhdelibird
Insane Gamer
信使鳥/火雞

註冊日期: Jun 2011
Nintendo Switch ID1401-7745-0619
PSN  IDfhdelibird
開始更新!
好多功能改進
fhdelibird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-12, 11:33 AM   #2513
代官

註冊日期: Feb 2005
更新完PS堆GAME去左邊?

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-12, 11:44 AM   #2514
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
美服plus 有跳樓少女, 港服幾時有...........

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-12, 11:55 AM   #2515
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
有Router 就可以Upload

此篇文章於 11-20-12 11:58 AM 被 TCS_disable 編輯。
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-12, 12:01 PM   #2516

經pc 無線傳輸, 駛唔駛更新埋個pc 管理員????

個browser 好似行快咗, 我快推, 都好似無咗出的格格, load 都好似快咗, 唔知係未錯覺
另外多咗個mail app, 入完user name, password, 入去就可以check mail , 幾方便

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-12, 12:02 PM   #2517
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
經pc 無線傳輸, 駛唔駛更新埋個pc 管理員????

如果你插著USB Update 出 Error, 就直接去呢度 DL

http://cma.dl.playstation.net/cma/win/ct/index.html
舊 11-20-12, 12:07 PM   #2518

引用:
作者: TCS_disable 查看文章

如果你插著USB Update 出 Error, 就直接去呢度 DL

http://cma.dl.playstation.net/cma/win/ct/index.html
thx

地球不曾為誰停一停

舊 11-20-12, 12:12 PM   #2519
shodanng2
留言太密會比人ban

2.0係加左唔少功能同改善介面

Near多左設定
可以剩係發現玩過既game既道具
可以自動dl指定game既道具
但Near個介面我始終覺得唔係太人性化

好友app個Live Area下面個頁
可以睇到哂所有好友既最近活動

設定度
通知多左每個App既每樣通知開關
類似智能手機既通知設定咁

多左Mail app
可以set到自動每15 min check mail一次
不過作為手提遊戲機
我都係想留多D電打機
留番智能手機用Push Mail就夠
PSV個Mail app我都係用手動check mail算

Browser睇網頁係快左
可以多工
但有冇限最多開幾多個Tab?

呢個v2.0雖然遲黎
但點都好過之前個D小型更新

此篇文章於 11-20-12 12:22 PM 被 shodanng2 編輯。
舊 11-20-12, 12:15 PM   #2520
J+1
望過黎呀!!!!!!

pc 無線傳輸部pc 駛唔駛有咩設備先可以?之前用usb 認唔到部psv...
由手機版發出
舊 11-20-12, 12:19 PM   #2521
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: J+1 查看文章
pc 無線傳輸部pc 駛唔駛有咩設備先可以?之前用usb 認唔到部psv...
由手機版發出
Wifi Router 下嘅 LAN network
or
USB 下整 Wifi Access Point

此篇文章於 11-20-12 12:52 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 11-20-12, 12:36 PM   #2522
TCS_disable
我有車車~

個管理員睇黎有dd Timing 上問題

個 內容管理員 唔會自動開Pin Number,
你要PSV開 機器登陸 時, 係PC果邊開 內容管理員 > Wifi連線設定 > 剔 透過 Wifi (ry) > 按確定, 然後PSV 禁 Next 先登記到部 PC

另外...
我埋計過速度... USB 同 Wifi 比較,完全無影響到 Upload 效率
換句話,完全取決電腦個 HDD Read Write 有幾快

此篇文章於 11-20-12 12:58 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 11-20-12, 01:34 PM   #2523
fhdelibird
Insane Gamer
信使鳥/火雞

註冊日期: Jun 2011
Nintendo Switch ID1401-7745-0619
PSN  IDfhdelibird
咦,影片那邊幾時開始唔可以截圖的
fhdelibird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-12, 01:48 PM   #2524
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: fhdelibird 查看文章
咦,影片那邊幾時開始唔可以截圖的
Youtube無問題
自機就唔知啦
舊 11-20-12, 01:53 PM   #2525
shodanng2
留言太密會比人ban

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=gDQRKVqLzk8
1:17個功能點先用到?
我唔得既

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 11:23 PM

手機版 | APP版