Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-12-17, 03:30 PM   #601
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: fortel 查看文章
老實我就唔係畫面向,我反而覺得地圖指示係極大問題 層層疊場景,不過地圖就得2d,有D位我到而家都唔知知去
我都不是畫面向...但今時今日仲比psp畫面...收我500蚊...仲要有season pass....
應該要做返好囉.....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 03:41 PM   #602
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
我都不是畫面向...但今時今日仲比psp畫面...收我500蚊...仲要有season pass....
應該要做返好囉.....
咁又未衰到PSP畫面掛
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 03:56 PM   #603
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: sonic 查看文章
咁又未衰到PSP畫面掛
咁當然想佢好d....當doom和Skyrim都做到720p手提mode...
我自己玩過DOOM....已經見識到SWITCH個機能係不至於此....唔明xb2點會搞到咁....

不過唔提畫面...其實呢隻game好好玩..但初期節奏真係太慢....
如果可以再平d就好....話哂個season pass都要$210...加埋隻game差唔多7舊水...

此篇文章於 12-12-17 04:07 PM 被 charcsc2000 編輯。
舊 12-12-17, 04:43 PM   #604
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
一齊中既路過,重有hk01啲圖...明明我只係想睇下手機之麻...
以後有新GAME出左第一日就要入browser裝extension block youtube入面某d keyword先
可惜手機app版block唔到
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 05:27 PM   #605
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
133個鐘爆機搵哂所有景點,LV4傭兵團,支線QUEST除左絆任完成左8成,仲差8隻SSR
冇力再玩落去........
Kaori Yae 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 06:15 PM   #606
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
遊玩時間未必準
未落day one patch之前熄mon standby佢都計緊
我27定28號買左返黎玩左陣, 第日再玩遊玩時間已經20小時
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 06:44 PM   #607
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
我都開始有啲脫力
尤其抽嘢嗰度,成日睇住第一二隻白光一定係5星然後第三集就係睇慣睇熟嘅白光
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 08:11 PM   #608
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
其實我都怕自己Chur得太快會好快玩壓,所以依家都係keep住龜速進行中
依家先岩岩打完龜仔準備入城
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 09:38 PM   #609
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
今集個反胃度低左 d破百精英唔使點fram已經做得低
xbx隻神獸同異形飛龍 要整一大堆野
仲有個龍蝦任

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 09:48 PM   #610
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
x係上機仲渣過用人姐
平時無限oc已經訓住打

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 11:06 PM   #611
野良猫
肥倫

某支線要我還100萬(真係多謝某生物
走去賣飾物填數結果賣咗二百幾萬x…淨係禁制都禁咗十幾分鐘

不過唔賣唔知,其實真係好多飾物都冇用
依家全部人長期裝XX%二回攻擊,男主配取消攻擊增加超必量40%
其他人就裝個攻擊回血,只要唔係俾高LV圍基本上連回復役都唔駛

此篇文章於 12-12-17 11:09 PM 被 野良猫 編輯。
舊 12-13-17, 08:50 AM   #612
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
刷左成晚石都係得D 大眾面 我都係搏D劍之後有DLC打返黎算數

終於S左光,而家望住焰果50次料理真係 有無攻略???

華真係勁到喊,一角色有齊晒4招COMBO技
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 09:29 AM   #613
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
請問第3章劇場前 對義經同滅點打打咗幾次都好快全滅 目前22lv

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 09:32 AM   #614
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
請問第3章劇場前 對義經同滅點打打咗幾次都好快全滅 目前22lv
識唔識cancel攻擊,識的話只係圍打義經就OK

舊 12-13-17, 09:57 AM   #615
鬼塚英吉
Senior Gamer
湘南暴走族

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 野良猫 查看文章
某支線要我還100萬(真係多謝某生物
走去賣飾物填數結果賣咗二百幾萬x…淨係禁制都禁咗十幾分鐘

不過唔賣唔知,其實真係好多飾物都冇用
依家全部人長期裝XX%二回攻擊,男主配取消攻擊增加超必量40%
其他人就裝個攻擊回血,只要唔係俾高LV圍基本上連回復役都唔駛
請問2回攻擊飾物係點拎?

舊 12-13-17, 10:06 AM   #616
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
咁當然想佢好d....當doom和Skyrim都做到720p手提mode...
我自己玩過DOOM....已經見識到SWITCH個機能係不至於此....唔明xb2點會搞到咁....

不過唔提畫面...其實呢隻game好好玩..但初期節奏真係太慢....
如果可以再平d就好....話哂個season pass都要$210...加埋隻game差唔多7舊水...
xb2 tv mode 已經係doom(NS) 水準掛(skyrim未玩唔知)

已遊戲內容,我70小時還在第4章,我覺得都值喎,始終RPG既容量,對白都有大量
買既時候係肉痛,但玩樂真係好正,第三章後開始連招,真係好好玩
只可以話比錢肉痛,但玩後會滿足的類型
season pass我要等爆機才考慮了,以遊戲既完成道來說DLC都係抵比既(唔似某啲廠,跟本斬件黎賣)
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 10:12 AM   #617
fortel
Game Master

引用:
作者: X&Y 查看文章
以後有新GAME出左第一日就要入browser裝extension block youtube入面某d keyword先
可惜手機app版block唔到
最屎忽係因為我之前係YOUTUBE睇過trailer,我一入就自動彈出黎
舊 12-13-17, 10:23 AM   #618
野良猫
肥倫

引用:
刷左成晚石都係得D 大眾面 我都係搏D劍之後有DLC打返黎算數

終於S左光,而家望住焰果50次料理真係 有無攻略???

華真係勁到喊,一角色有齊晒4招COMBO技
我最多都係出到三招,始終電腦控都唔望佢會配合到

不過啲技儲快咗,好多時都係一浮空完美麗褲即時又BREAK過,跟手我又打DOWN
引用:
作者: 鬼塚英吉 查看文章
請問2回攻擊飾物係點拎?
最快方法係玩打撈升RANK,升到RANK2會送50%二回攻擊
其餘要到後期打精英怪入手,不過嗰啲暫時最高都係見45%

提一提裝咗以後要有覺悟隻怪會追住嗰個人嚟打
舊 12-13-17, 10:28 AM   #619
fortel
Game Master

引用:

不過啲技儲快咗,好多時都係一浮空完美麗褲即時又BREAK過,跟手我又打DOWN

最快方法係玩打撈升RANK,升到RANK2會送50%二回攻擊

7字尾LV去邊到刷LV好?
舊 12-13-17, 10:40 AM   #620
野良猫
肥倫

引用:
7字尾LV去邊到刷LV好?
我又覺得暫時唔駛刻意升LV
去清下任升下啲劍,到最後可能去瞓個覺就可以升滿
所以我都冇好介紹
一係去中二龜國家打六爪魚,不過唔知點解只可以打一次…再去已經唔見哂,唔會中BUG呱
我都係7字尾去打,打一隻即時升一級

P.S
有啲地方會多咗敵人
尋日去升埋傭兵團最後一級,去到光出場嘅地方見到成班LV9X劍主响度吹水
引一隻過嚟試打俾佢二千幾X3HIT KO咗
舊 12-13-17, 10:55 AM   #621
fortel
Game Master

引用:
我又覺得暫時唔駛刻意升LV
去清下任升下啲劍,到最後可能去瞓個覺就可以升滿
所以我都冇好介紹
一係去中二龜國家打六爪魚,不過唔知點解只可以打一次…再去已經唔見哂,唔會中BUG呱
我都係7字尾去打,打一隻即時升一級

P.S
有啲地方會多咗敵人
尋日去升埋傭兵團最後一級,去到光出場嘅地方見到成班LV9X劍主响度吹水
引一隻過嚟試打俾佢二千幾X3HIT KO咗
我最怕挑高LV怪無啦啦比佢地一下成隊秒晒,明明打得入

所以我暫時仲係好淆咁3個角色都裝晒+25%血
舊 12-13-17, 11:18 AM   #622
鬼塚英吉
Senior Gamer
湘南暴走族

註冊日期: Feb 2003
引用:

咁我應該有
已係1級打撈員

舊 12-13-17, 11:26 AM   #623
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 鬼塚英吉 查看文章
咁我應該有
已係1級打撈員
係咪不停打撈就得?現在缺錢中,能夠靠打撈升級就最好

舊 12-13-17, 11:47 AM   #624
charcsc2000
J神哥

引用:
xb2 tv mode 已經係doom(NS) 水準掛(skyrim未玩唔知)

已遊戲內容,我70小時還在第4章,我覺得都值喎,始終RPG既容量,對白都有大量
買既時候係肉痛,但玩樂真係好正,第三章後開始連招,真係好好玩
只可以話比錢肉痛,但玩後會滿足的類型
season pass我要等爆機才考慮了,以遊戲既完成道來說DLC都係抵比既(唔似某啲廠,跟本斬件黎賣)
畫面問題不講太多啦...等陣比人圍插我...
只可以講tv mode係沒問題...
我插既係手提mode....
人地doom係做到720p手提mode...仲要勁順個隻....
對比起xb2係完全不合格....

但遊戲性真係好正...
dlc我要睇下究竟咩料先買...
舊 12-13-17, 12:18 PM   #625
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
想問吓傭兵個LV係可以點樣升到架
我好似儲夠左EXP但都仲係LV1咁

SIDE QUEST果D任其實係咪有必要去清吓??
依家玩到第六章,都無刻意去清過
積埋左好多SIDE QUEST未清…

同調係咪最好比主角以外既角色??
見大家好似都係用貓娘同Tora為主咁,依個組合係最好??
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 09:59 PM

手機版 | APP版