Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 714 1214 1614 1664 1704 1708 1709 1710 1711 1712 1713 1714 1715 1716 1717 1718 1719 1720 1724 1764  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Fate/Grand Order「サーヴァント・サマーキャンプ! ~カルデア・スリラーナイト~」夏之恐(笑)
digiharuka 03:23 PM 09-20-18
秘石存貨足夠麼?
鈴蘭 03:39 PM 09-20-18
渠蓋呢D 200粒都只係一瞬間就會用晒
Sar8 04:12 PM 09-20-18
好彩係食證果幾隻我都抽唔到
GN00508771 05:24 PM 09-20-18
第一日 俵藤太 450萬血
天空 09:25 PM 09-20-18
作者: GN00508771:
第一日 俵藤太 450萬血
新手的我表示: 完全唔夠打

完來又唔係咁難打~~用FD隻 C卡哈 過左
鈴蘭 12:00 AM 09-21-18
大將軍比能登槍一下就桶走左150萬血
然後佢打到Gust發動 再桶多槍即刻得番100萬
the fool 02:01 AM 09-21-18
作者: digiharuka:
覺得慢係前期要農夠4張CKT .... 幾時掉第5張呀
糞運營成日都以為一定會掉,雖然我大部分時間都好彩會有,但黑起上o黎無就真係無
我fd list有人話打左十箱0禮裝
作者: 鈴蘭:
渠蓋呢D 200粒都只係一瞬間就會用晒
/(望住カルナ同征服王)未開event証個存貨係0
可能我打果陣張特攻裝未凸,打得有d辛苦(雖然已經過左),但最煩係佢會鎖你咭
凸左應該會易好多
LordofNightmare 02:51 AM 09-21-18
我打到第21箱時先跌第1張ckt
柚原このみ 03:26 AM 09-21-18
450萬點打
GN00508771 03:33 AM 09-21-18
BREAK後 唔知加左幾多個BUFF
槍狐一個寶具300萬直接秒左⋯(特攻禮裝未突)
細路翔 08:01 AM 09-21-18
作者: 柚原このみ:
450萬點打
對面會幇你補血

我都係出布姐,基本上就係佢block你紅卡就用另外兩張卡普攻解debuff

第二行血布姐靠自己都一下插到160萬...
Sar8 08:26 AM 09-21-18
作者: the fool:
糞運營成日都以為一定會掉,雖然我大部分時間都好彩會有,但黑起上o黎無就真係無
我fd list有人話打左十箱0禮裝
去到廿八箱先第一個彩
仲要係尼祿
gingq7 08:47 AM 09-21-18
米飯將軍...
莫名其妙就過了

150萬血+300萬血好似好多,
但食滿佢送的buff的槍狐一下寶具好似扣到200幾萬

我個得關鍵係要用果張加成禮裝的根性
等食滿佢加攻buff(好似可以疊3-4個buff), 再硬食佢寶具自殺後根性復活, 等自己HP少過10%, 下一回合開回避/無敵就可以儲到NP300%, 再下一回合就反殺佢

所以最方便的做法應該係:
自己出前排3隻, 盡力打完頭150萬break
後排只出一隻, 大腿突滿200%禮裝, 單挑反殺
細路翔 08:54 AM 09-21-18
我試過後面用小梅單挑過
柚原このみ 09:27 AM 09-21-18
糞關,3Turn 1寶具
無啦啦一個通常攻擊CH打3萬
唔好彩其中一隻比對面連續攻擊又係即死
打完鬼一張爛鬼符,L9咁L
垃圾Event 898ノシ
gingq7 11:11 AM 09-21-18
係3Turn 1寶具, 仲會自充
但我師匠+槍狐+大腿恩奇都, 可以頂到20回合, 佢死了我才死一隻恩奇都

我覺得呢關設計還可以, 起碼符合人設,
機制太多太隨機, 但唔難打, 只靠大腿單挑都過倒,
肯定比平時的超高難關有趣
Hextor 11:40 AM 09-21-18
岩窟王要白畫面幾秒先出到寶具係以前已經係咁定係因為新關背景關係
出左第一張禮但係尼祿
鈴蘭 12:22 PM 09-21-18
其實呢版好易玩 而且幾得意sosad
識解buff根本就好簡單
由手機版發出
gingq7 06:46 PM 09-21-18
好耐無用過劍式, 好似改左戰鬥動作? 戰鬥音效(刀聲)又好似和以前唔同

edit: 突然發現現在改了大腿可以放頭位
GN00508771 07:07 PM 09-21-18
上年都好似有既戰狼300?

MVP北斎
Sar8 07:22 PM 09-21-18
作者: gingq7:
好耐無用過劍式, 好似改左戰鬥動作? 戰鬥音效(刀聲)又好似和以前唔同

edit: 突然發現現在改了大腿可以放頭位
上次空境改左
gingq7 07:31 PM 09-21-18
用劍式(大腿)過了
劍式(大腿,200%,寶3,技30)+C匠(看版娘)+孔明, 後排C狐+盾娘 , 無第6隻

C匠上完buff就丟去後排換C狐上來, NP50真係無可取代
孔明和C狐我用聖骸布, 第一次無用聖骸布太快死, 用了就很穩 (聖骸布真係養兵千日...我儲了9張); 盾娘可以用理想之王聖,HP上限多1000-2000真係可以係生與死的分別
pet3 11:02 PM 09-21-18

32池一張都未跌
the fool 01:45 AM 09-22-18
「Fate/Grand Order」は「日本ゲーム大賞2018」の「年間作品部門 優秀賞」を受賞いたしました。
平素より「Fate/Grand Order」をご利用いただいているユーザーのみなさまへの感謝の気持ちといたしまして、聖晶石30個をプレゼントいたします!
◆プレゼント内容◆
聖晶石30個
日本係咪無game好玩呢隻糞game都可以有優秀賞
不過有30石就當謝主隆恩啦
作者: Sar8:
去到廿八箱先第一個彩
仲要係尼祿
我好彩d,第六箱跌左,不過都係尼祿
作者: GN00508771:
上年都好似有既戰狼300?

MVP北斎
上年呢個玩法係打山翁
點解成日都要整d咁麻煩o既玩法,我想開箱je...
過關組合:天草(特攻禮),白貞,梅林,沖田做保險,打左46T,足足成個鍾
細路翔 06:39 AM 09-22-18
索尼只係想借D意比個奬當搞公關而已
標籤:FGO, 歐洲人, 非洲人
第一 ... 714 1214 1614 1664 1704 1708 1709 1710 1711 1712 1713 1714 1715 1716 1717 1718 1719 1720 1724 1764  ... 最後

返回主題版面