Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-21-17, 10:22 AM   #7326
Chitose1987
God of Gamer
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: dagege 查看文章
因為幾年前lovelive Final Live the sky轉播我八點幾去到已經排左八十幾一百人
所以今日搭頭班車去the sky排隊買飛
六點左右去到,只有幾位P排緊隊,似乎我太高估灰姑娘們...
最後順利買到day2,本來想睇day1杏、老兔子及紗枝,不過day2應該會比較感動
而且有彩喵、NG三巨頭都已經值回票價,反正唔急,下次灰姑娘有live,之後應該都會有轉播
上次去靜岡場而買嘅三色官棒(淘宝貨),用完後以為要永久封印,終於可以再用喇
我反而覺得 day 1 個 lineup 比較有新鮮感:

都丸ちよ(椎名法子役)・中島由貴(乙倉悠貴役)・新田ひより(道明寺歌鈴役)
のぐちゆり(及川雫役)・花守ゆみり(佐藤心役)・原田彩楓(三船美優役)
原田ひとみ(十時愛梨役)・春瀬なつみ(龍崎薫役)・藤田茜(水本ゆかり役)

呢班都係 5th 新參演,睇佢地互動應該幾有趣

引用:
作者: sd03021 查看文章
手殘試一條MASTER+意外FC
不過無用 因為無MASTER+卷 用練卷打

FC都只有A 分數要求會唔會太高..
M+ 拎 S 好難,一定要 FC 之餘你隊 TEAM 能力起碼要 30 萬以上 & 2P+2C+ 滿技

引用:
作者: lineage19 查看文章
DAY1搶唔到, DAY2荃灣

DAY1等聽日黃埔加場

我手上得幾次自己愛角的光劍, 冇黃色...
唔知用本家的去湊數會唔會比人歧視
呢個問題唔太需要擔心

其實黑麻麻就好難分到既,我相信 LL 棍都會有人用

引用:
作者: Terry 查看文章
我無激光劍喎,其實現場有無嘢賣?
一齊做地藏啦

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 10:36 AM   #7327
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Ot...應該要將隊長球衣加花邊?

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 11:18 AM   #7328
yorkyork

註冊日期: May 2010
你地咁愛cy,
玩唔玩pc?
第一集好好玩
https://priconne-redive.jp/

快D事前登錄
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 11:20 AM   #7329
Chitose1987
好孩子不要問

生放送果日已經登錄左
由手機版發出
舊 07-21-17, 07:11 PM   #7330
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
今次加開黃埔場, 反而仲有好多位
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 07:23 PM   #7331
Terry
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDTerryLam_HK
引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
今次加開黃埔場, 反而仲有好多位
無乜宣傳啩
Terry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 08:38 PM   #7332
J+1
望過黎呀!!!!!!

No..no...有森久保

https://www.kotobukiya.co.jp/event/event-98000/
由手機版發出
舊 07-21-17, 11:07 PM   #7333
sd03021
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
呢輪做咩咁多更新,經常有一堆小問題..

引用:
作者: Chitose1987 查看文章

M+ 拎 S 好難,一定要 FC 之餘你隊 TEAM 能力起碼要 30 萬以上 & 2P+2C+ 滿技
對於唔係長期玩既我,即係唔駛諗S
得張限十時滿技(無特訓),大姐都係得7

順便問埋有關MASTER+
有D歌之前活動會有舊既譜
假設舊果條MAX COMBO係750,新果條係800
如果我FC既係舊果條
咁結算果陣係唔係只會算750 COMBO,即係只會有COMBO A?

難度HARD全PERFECT已完成

暫時1SAFE 0SAD 0WORST/WRONG名單
已全清
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 11:07 PM   #7334
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
右上果張?
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 12:01 AM   #7335
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
yes

https://imascg-slstage-wiki.gamerch....83%AA%E3%83%95

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 10:11 AM   #7336
Chitose1987
好孩子不要問

引用:
呢輪做咩咁多更新,經常有一堆小問題..

對於唔係長期玩既我,即係唔駛諗S
得張限十時滿技(無特訓),大姐都係得7

順便問埋有關MASTER+
有D歌之前活動會有舊既譜
假設舊果條MAX COMBO係750,新果條係800
如果我FC既係舊果條
咁結算果陣係唔係只會算750 COMBO,即係只會有COMBO A?
公告寫左

舊譜只係 For Fun

唔會計 S 分唔會計 FC combo
由手機版發出
舊 07-22-17, 06:06 PM   #7337
J+1
望過黎呀!!!!!!

http://hobby.dengeki.com/news/406172/
由手機版發出
舊 07-22-17, 10:12 PM   #7338
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: J+1 查看文章
一早訂左~
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 10:16 PM   #7339
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: axe1292 查看文章
一早訂左~
景品... pass

等alter
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-17, 10:10 PM   #7340
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
ML出左先識加倒數
消框不錯

舊 07-26-17, 12:39 PM   #7341
yorkyork

https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bs...40510&subbsn=0

巴哈終極潮文,
所有免費遊戲都係靠__玩家
舊 07-26-17, 01:47 PM   #7342
J+1
望過黎呀!!!!!!

>勢必在根本上做出一個全新的系統

睇完呢句笑了
由手機版發出
舊 07-26-17, 02:04 PM   #7343
yorkyork

山本唔請佢真係浪費人材
舊 07-26-17, 11:04 PM   #7344
sd03021
Crazy Gamer

果篇文唔係講P&D咩?
好似同呢邊無關係

PS. 今次果張SSR真係好想賭,不過無石抽
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 11:23 PM   #7345
yorkyork

原本都唔想放係度,
不過佢吹到係"所有"遊戲,
咁咪放呢度比多D人潮文共賞
舊 07-27-17, 12:10 AM   #7346
lineage19
Crazy Gamer

Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
果篇文唔係講P&D咩?
好似同呢邊無關係

PS. 今次果張SSR真係好想賭,不過無石抽
今次張SSR係常駐喎, 想要就等超得啦XD
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 01:24 AM   #7347
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007

玩左首野223次先fc到
仲要有飛鳥既overload救一救機先得

總算完成左佢
但睇黎我音game既能力都到頂了

舊 07-27-17, 09:37 AM   #7348
J+1
望過黎呀!!!!!!

衰在開波條slide

唔知點解十次有9次都甩
後面第一次全接....

由手機版發出
舊 07-27-17, 04:42 PM   #7349
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
https://alter-web.jp/blog_alter/2017/89/

有不買的理由嗎?
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 11:04 PM   #7350
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
雪花喵

http://hobby.dengeki.com/news/420261/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

論壇跳轉

現在的時間是 01:05 AM

手機版 | APP版