Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-04-11, 03:44 PM   #301
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
其實好多人都唔係成日玩. 講真d 好game 好多都比人收返個版權法(alhambra, metro, ra, ..) , 其實家陣上面都冇咩特別好game 玩... d 人都係出新game 個陣先湧上去玩

舊 01-05-11, 01:10 AM   #302
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: Areios 查看文章
上次玩時, 貓唔可以調查死因@_@
玩左兩局, 不過個個回合都總有人去到調查…orz 貓就反而冇咩人會郁佢了
咁貓有咩用?得跳上跳落?同引MR.M殺人

舊 01-10-11, 07:38 PM   #303
豬級狩獵者
Senior Gamer
殘存亦沒路兵敗如山倒

註冊日期: Apr 2008
近排個broadgame版有d靜…推番上去先!
豬級狩獵者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-11, 07:39 PM   #304
Areios

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 豬級狩獵者 查看文章
近排個broadgame版有d靜…推番上去先!
唔該晒xd最近仍然掛住打mh添xdd
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-11, 07:41 PM   #305
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
各位有咩BOARDGAME CAFE推介?

舊 01-10-11, 09:12 PM   #306
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

我代樓主推介BE,哈哈
brain explorer
舊 01-10-11, 09:15 PM   #307
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

引用:
唔該晒xd最近仍然掛住打mh添xdd
我冇呢個時間磨mh啦…哈哈
舊 01-16-11, 09:18 PM   #308
smalltung

board game 既wow 6個人玩左8個鐘

舊 01-17-11, 04:08 AM   #309
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

美式遊戲好多old style boardgame 都係咁..唔出奇

以前個d 咩diplomacy/civilization/AA/titan(80s) 係可以玩幾日

所以以前(其實而家都係)好興play by mail.

家陣就當然係play by e-mail 啦

或者online 有個time limit (如12小時, 一日等)俾去execute 你個turn order咁慢慢玩.

舊 01-19-11, 09:09 PM   #310
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

想問下各位空中棋緣有冇網頁架?
舊 01-20-11, 01:02 AM   #311
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

keyword: jollythinkers

舊 01-20-11, 09:13 AM   #312
Areios

今個星期六真係變左集會所添
舊 01-20-11, 06:31 PM   #313
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

引用:
今個星期六真係變左集會所添
mh一出…成年都離唔到手丫…算啦你
舊 01-29-11, 01:07 AM   #314
smalltung

試左舊game太陽神RA
幾好玩~

舊 01-29-11, 06:33 AM   #315
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

早一個星期同班朋友去左空中棋園到玩broadgame
我地都好把握時間玩左四款遊戲
第一:take 11
d staff竟然話未玩過…好彩呢間店個網頁有中文說明…
我地摸下摸下咁玩左兩round
第二:dixit
大家應該對呢隻game唔陌生啦…看圖說故事遊戲
我地喺食飯果時玩…一邊食一邊腦殘…orz…
第三:eye to eye
一班朋友知己玩好適合…最好有一個識英文啦,
因為隻game係英文黎,好玩之處係考大家默契
第四:鯊出沒注意
又係另一隻d staff唔識既game…詳細我都唔識講…摸緊

btw…晚餐都唔錯…不過晚餐加四個半小時消費就要一百二十幾
比分我比七十五分
舊 02-03-11, 03:09 AM   #316
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

以後上bsw 打dominion 會見到勁多東方x ???

舊 02-04-11, 12:26 AM   #317
Areios

引用:
作者: 古手神主 查看文章

堅架?
舊 02-04-11, 12:54 AM   #318
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

http://www.dominion.ne.jp/

舊 02-04-11, 02:11 AM   #319
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
好似幾正咁喎
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-11, 03:45 AM   #320
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

如果你係東方x 又鐘意玩dominion 又未有0既可以試下0既
不過哩d 駁命洗牌0既game 我都係上bsw 玩算
真牌咪搞
係某個比賽session 中間試過一次,
某d combo 真係洗牌洗到人到癲

舊 02-06-11, 09:10 PM   #321
nameH

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
大家有玩過一隻叫dixit的card game嗎?有冇巴打知道邊度有得買?

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-11, 12:17 PM   #322
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: nameH 查看文章
大家有玩過一隻叫dixit的card game嗎?有冇巴打知道邊度有得買?
好多賣BG既地方都有架喎,都
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-11, 05:37 PM   #323
豬級狩獵者
殘存亦沒路兵敗如山倒

引用:
作者: nameH 查看文章
佢有dixit1同2,2係擴展包,兩代夾埋有百幾張卡…
不過玩得多對記性好既人可能會悶d…
舊 02-11-11, 07:25 PM   #324
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
戰鎚:入侵 卡牌遊戲 核心裝 (繁體版)
戰棋會中文版

http://wargames.com.hk/oscommerce/pr...oducts_id=4362

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-11, 11:00 PM   #325
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
引用:

domin出左exp冇幾耐咋喎~
而家有功能o既treasure牌太勁

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:39 PM

手機版 | APP版