Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-11-09, 11:18 AM   #1
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
本地GAME書討論區 Vol 7 (近期副題:世界杯有未來人,土炮都有未來人?)

上個vol投票結果:http://spreadsheets.google.com/viewa...GVMi2mlz7kUUYg
(由於前3個vol既連結都死左,所以我決定del走佢)
VOL 4 一一http://www.gaforum.org/showthread.php?t=177388
VOL 5一一http://www.gaforum.org/showthread.php?t=187618
VOL 6一一http://www.gaforum.org/showthread.php?t=193367

各本地Game書官網:
Game Wave
http://www.crossmedia.com.hk/
Game Station
http://www.gamestation.com.hk/
Fami通(日文網)(如要觀看請點點網址再按Enter)
http://www.famitsu.com/wf/
GZone
http://www.gzoneweekly.com/index2.php
Game Weekly局住連去佢個論壇,唔知貼唔貼

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502

此篇文章於 07-14-10 08:41 PM 被 mario0606 編輯。
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-09, 11:40 AM   #2
三刀流路飛
Game Master
海盜王

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagEddie829
夜行雲去左game station wor
三刀流路飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-09, 11:43 AM   #3
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

引用:
作者: 三刀流路飛 查看文章
夜行雲去左game station wor
夜行雲好似本來就係GS做過

歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
舊 12-11-09, 11:43 AM   #4
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
下期副題係咪FF13攻略戰

舊 12-11-09, 12:01 PM   #5
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
下期副題係咪FF13攻略戰
我睇好GZb
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-09, 07:57 PM   #6
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

GZ 本GVGNP 書仔連技表好垃圾.

唔係最大攻擊力又唔係實用招. 唔用ND既連招駛乜你POST出來.浪費頁數.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-09, 08:19 PM   #7
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
GZ 本GVGNP 書仔連技表好垃圾.

唔係最大攻擊力又唔係實用招. 唔用ND既連招駛乜你POST出來.浪費頁數.
艾比安個幾招

舊 12-11-09, 08:25 PM   #8
raver_leung
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code4768 7407 4078
PSN  IDraver_leung
XBox Live GamertagRaverLeung
G-Zone 竟然出 h-zone..仲要係g-zone入面買廣告

: EX VS, MK7

半放棄中: UNCHARTED 3, TOX
預定購入: --
raver_leung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-09, 09:33 PM   #9
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
watch~~~~
個人喜好度上,女性編輯來說seven 之後就係佢
WATCH系列我有買齊哂,不過唔太記得佢以前的文章

只以今期兩篇文章來睇係極之OK
由其篇十大坐艇遊戲排行榜,呢D文都唔係幾想睇,因為通常都係寫得好行,一寫得行篇文就會悶,不過36呢篇就唔同,好有個人觀感,呢D好似叫個人風格,起碼我睇得唔悶,睇完仲幾開心添

既然36可以寫到呢D精彩事,做咩WATCH完結後就唔見左佢?

舊 12-11-09, 10:04 PM   #10
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: raver_leung 查看文章
G-Zone 竟然出 h-zone..仲要係g-zone入面買廣告
唔係第一次la wor,印象中見過一兩次廣告了

引用:

由其篇十大坐艇遊戲排行榜,呢D文都唔係幾想睇,因為通常都係寫得好行,一寫得行篇文就會悶,不過36呢篇就唔同,好有個人觀感,呢D好似叫個人風格,起碼我睇得唔悶,睇完仲幾開心添

既然36可以寫到呢D精彩事,做咩WATCH完結後就唔見左佢?
我都想知
福田,seven,傑特都仲有機會見到,佢真係唔見左影

舊 12-11-09, 10:19 PM   #11
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:

佢好似當時走左後o係GS寫過幾期外稿, 不過唔記得寫咩

冇買GS好耐, 今期送年曆POSTER想買黎儲下

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-09, 01:38 AM   #12
kahiro
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Reishin 查看文章
佢好似當時走左後o係GS寫過幾期外稿, 不過唔記得寫咩

冇買GS好耐, 今期送年曆POSTER想買黎儲下
36真係好神奇
上個月先見佢o係GS寫
而家又去左WAVE
kahiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-09, 01:04 PM   #13
雷火武
ワールド・エンド

有無人知想補買上一期g station可以去邊?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-09, 01:11 PM   #14
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
今期game weekly竟然冇做psp2攻略(剩係得一頁介紹...)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-09, 01:38 PM   #15
風之將

註冊日期: Jan 2005
因為夜行雲,所以買返gs睇ff13小說式攻略
以前睇過佢寫ff8寫得幾好

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-09, 01:23 AM   #16
chunmanx
我ge代號係風

PSN  IDndswii
36離開watch之後應該去左做其他雜誌
之後其實都冇點見過佢

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-09, 06:22 PM   #17
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

GZ係度收集意見既?上期我地話無ND連技,今期即刻補返

歡迎曼聯迷進入討論

舊 12-17-09, 06:43 PM   #18
A.Kazuma
獎盃獵人 Lv.12

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDKazuma81
引用:
作者: mario0606 查看文章
不嬲都有人棟o係o度睇

A.Kazuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-09, 07:26 PM   #19
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
頭先買GZ…入面無左三國志大戰專頁
目錄明明有,但個版變左攻略王
嘿…都唔知同FF有無關…篇幅所限要抽起

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-09, 07:56 PM   #20
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
唔睇gz都唔知LD係裝高清電影,不愧”懶”知識

舊 12-17-09, 08:36 PM   #21
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: mario0606 查看文章

買完望下見到有追加返,值得一讚
雖然未詳細睇唔知實唔實用,但點都叫做俾我見到有少少心,唔係口講唔會白收讀者錢,實際每況愈下

舊 12-17-09, 08:47 PM   #22
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

引用:
作者: A.Kazuma 查看文章
不嬲都有人棟o係o度睇
我想問幾時有"10合1"合併號

舊 12-17-09, 08:51 PM   #23
Giogio
Junior Member

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDGiogio1
XBox Live GamertagGiogio 01
有冇大大知道game weekly 比安隻狗仔咩事
或者有冇比安個blog 想睇下
Giogio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-09, 09:01 PM   #24
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

點解WAVE細書係都要釘係出面?諗呢個設計條友請係街囉住來睇睇,本細書係會條條fing,你唔覺得好肉酸咩?

舊 12-17-09, 09:36 PM   #25
chunmanx
我ge代號係風

PSN  IDndswii
今個星期好白癡
本來想買station
但買完揭幾下先發現原來係wave
間便利店原來未有station(通常station早d)
想換返都唔得

買左就算
佢ge社評說極受歡迎的cod: mw2竟然拿唔到遊戲大獎的best of the game
講到uncharted 2 好似唔值拿今年的best of the game
uncharted 2以咁ge演出
我諗點都唔差得過cod: mw2掛?

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SEGA] 大家的世嘉年代 III [詳細頭 post] 世嘉祭 2019 | 新版 Nomad 及 DC HDMI adaptor | 巴西主機 Zeebo 簡介 八仙果 電視遊戲討論版 1509 04-02-24 07:12 AM
[SEGA] SEGA HI-SATURN 及 DC 的 KARAOKE UNIT (P.20) - 大家的世嘉年代續集 鳴謝劉公子提供 八仙果 電視遊戲討論版 1001 10-24-09 05:19 PM
[動畫] 「涼宮ハルヒの憂鬱」 唔係普通再放送 舊作14話+新作14話 全28話 Vol.7 riceball 日本動漫畫討論版 1000 05-15-09 10:56 PM

現在的時間是 01:24 AM

手機版 | APP版