Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29
Neo Entertainment TREND>"溏心風暴"最終回...01/06晚21:30~23:30 兩小時大結局
呂鳳仙 07:00 PM 06-04-07

天光光 08:04 PM 06-04-07
作者: 呂鳳仙:
http://godone.org/imagehost/pics/2a545dcad1c5dde4f83e85303477d44d.jpg
好掂
笑死XD
auntiethird 11:16 PM 06-04-07
http://www.youtube.com/watch?v=RcMnHPnUXGs

去片...
凍冰冰綠茶 11:38 PM 06-04-07
作者: auntiethird:
http://www.youtube.com/watch?v=RcMnHPnUXGs

去片...
超正 有一下轉灣超似!
IDGAF 11:15 AM 06-05-07
作者: auntiethird:

去片...
好好笑~!
唔係好明點解佢要冒險執返個假髮
小光 11:18 AM 06-05-07
作者: 機場美少年:
好好笑~!
唔係好明點解佢要冒險執返個假髮
怕俾記者影到
Busconcamp 09:27 PM 06-06-07
閃電式推出溏心DVD...
重以鮑魚自助餐券作招來...
marspeople 11:11 AM 06-07-07
林鋒死果時首歌叫咩名

V字頭果首, 即係鍾嘉欣吹喇叭果首
小光 11:19 AM 06-07-07
作者: marspeople:
林鋒死果時首歌叫咩名

V字頭果首, 即係鍾嘉欣吹喇叭果首
好似叫Vincent?

另: 聽講無線有意開拍溏心風暴古裝版
唔知仲有咩好講
天使之國 11:28 AM 06-07-07
作者: 小光:
好似叫Vincent?

另: 聽講無線有意開拍溏心風暴古裝版
唔知仲有咩好講
大腳八變左狀師
IamO 11:42 AM 06-07-07
作者: 呂鳳仙:
開不了口變成講不出聲
十分match
Kaiser 12:12 PM 06-07-07
KEY得好正

香港人真係有創意
water 07:49 PM 06-08-07
作者: nelson888:
林峰點死架?!
撞完車之後, 再行去電話亭打俾常在心, 講完之後就死左 ..
water 07:49 PM 06-08-07
del~
重複左~
大情大性武大帝 07:55 PM 06-08-07
〈溏心風暴 2〉 故事大綱

爭產風波三年後, 唐家生意蒸蒸日上, 轉眼間已暴漲至十億.
得得地與常在心亦已結婚兩年. 而阿gil的連鎖店了二十間, 獨立與唐家,
一切看似風平浪靜的唐家其實暗中已藏危機.

2010年四月, 一直和唐家鮮有聯絡的凌瓏(汪阿姐飾)突然從加拿大回來.
手持二十五年前唐仁佳與凌巧寫下的一張欠單, 要求唐家分一半家產.
原來當年唐家周轉不靈, 問凌巧家姐凌瓏借了二十萬,而同時.
阿欣(陳法拉飾)的身世之謎亦解開, 一段暗戀誼兄的感情慢慢浮現.

另一方面, 得得地與常在心雖然感情甚佳, 但前者渴望有下一代,
而女方則律師事業如日中天, 暫不想生孩子, 二人對此意見相左. 同時.
得得地為了接管契爺(陳鴻烈飾)的南菲生意. 要逗留在當地四個月.
這時後 得得地認識了陳的契女(吳美洐飾), 陳臨死前託 得得地照顧吳.
得得地無奈答應.而四個月期間, 二人亦相處甚佳.

而常在心被外國律師集團邀為合伙人. 而來港組成公司的正是程亮的師兄
(馬德鐘飾), 是外國十大年青律師之 , 此人力追常在心.
常在心雖然深愛得得地, 但卻在馬德鐘身上看到了程亮的影子?.

這時候, 爭產風波逐漸展開. 卻同時傳出阿gil的連鎖店被收購.
而老闆亦是常年對凌莉騙財騙色的富豪(劉松仁飾),凌莉卻發現自己仍深愛他.
但同時間劉松仁亦竟是阿欣的?

-N3DS- 08:00 PM 06-08-07
D資料邊度得出黎??a
連邊位做都知!?a
Terry仔 08:11 PM 06-08-07
作者: NOIDEAW:
D資料邊度得出黎??a
連邊位做都知!?a
想知出處,睇下D字o既size就知啦
PlayStation 08:12 PM 06-08-07
D資料邊度得出黎??a
連邊位做都知!?a
同人文章掛...
希望係....無謂打爆我對第一集既好感...
如果係係第一集一直做落去還好,e+咁樣擺明搵劇黎做.
呂鳳仙 08:20 PM 06-08-07
可以拍o既……但冇關菊英飛車o既我唔會睇
dan 03:10 AM 06-09-07
D資料邊度得出黎??a
連邊位做都知!?a
http://forum.hkgolden.com/view.asp?message=955050

作故仔個個比人插到飛天
metal snake 10:43 AM 06-09-07
作者: Busconcamp:
閃電式推出溏心DVD...
重以鮑魚自助餐券作招來...
見套劇重未過氣之前出埋D商品佢食埋尾胡
TVB真係連少少賺錢機會都唔放過.....唔知重有幾多人會買呢?
袓哥 11:24 AM 06-09-07
作者: PlayStation:
同人文章掛...
希望係....無謂打爆我對第一集既好感...
如果係係第一集一直做落去還好,e+咁樣擺明搵劇黎做.
以無線的格而言..
放心一定有續集/前傳
Busconcamp 11:16 AM 06-10-07
作者: 化學怪人:
TVB真係連少少賺錢機會都唔放過.....唔知重有幾多人會買呢?
尋晚途經TST某報紙檔...
阿檔主先生用部手提DVD機係度播"溏"劇...
大情大性武大帝 04:47 PM 06-10-07
這個唔出奇囉!!日劇都係咁架喇!!

有錢點解唔賺?慘得過有市?
天使之國 04:54 PM 06-10-07
唔少喎 D師奶買番黎一家大細再睇過
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29

返回主題版面