Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-14-17, 11:04 AM   #476
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005

左上應該係account icon.
應該好似WiiU咁隨時切換,
而家game cartridge就無分區,
希望到時可以登入唔同區既eshop就最perfect
MO 目前離線  
舊 01-14-17, 11:05 AM   #477
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: MO 查看文章
MON質如何?
可視角度幾好,我 45 度望都清,無咩點走色
其他就同正常 720p 電話 mon 差唔多,咁好過 wiiu gamepad 既
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 01-14-17, 11:14 AM   #478
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
有無師兄話比我聽隻
1-2 SWITCH 係玩咩架?,我睇左兩次宣傳片都唔明有咩有趣
sonic 目前離線  
舊 01-14-17, 11:20 AM   #479
enishi

引用:
作者: sonic 查看文章
有無師兄話比我聽隻
1-2 SWITCH 係玩咩架?,我睇左兩次宣傳片都唔明有咩有趣
用 motion sensor 玩既 Made in Wario
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 01-14-17, 11:22 AM   #480
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
Nintendo Switch 情報區 1 | 2017年3月3日正式發售 | 港版 HKD2,340

引用:
作者: sonic 查看文章
有無師兄話比我聽隻

有冇睇宣傳片?

兩個人玩反應之類的遊戲

同一班朋友玩應該幾開心(所以唔太岩我)
iu fu pig 目前離線  
舊 01-14-17, 11:56 AM   #481
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: N0T51B 查看文章
我而加唔敢咁老定啦
因為呢幾年老任越來越唔重視E3
好可能繼續兩個月一次direct做發佈
呢幾年都冇咩game發表緊係唔重視啦
今年有新機仲唔俾多d力水
又或者佢想留番d game係自己果direct度慢慢講
再唔係等出左機先再講仲有咩game今年出都未遲
現在講左都未可以刺激銷量,因都未有得賣機

係現在冇咩三廠game既情況下
老任唔再努力d就冇其他廠肯出game係佢度
天野 目前離線  
舊 01-14-17, 12:06 PM   #482
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
又可以咁睇,
當PS4 可以開到同一隻GAME嘅高效,PS4 PRO就最高咁計
SWITCH都行到中低效,冇咁靚或得30FPS,咁都係同一隻GAME嚟
啲廠都會樂意順便出埋NS版嘅(我諗)
唔似以前係要"移植"或好多野重做先PORT到過去

舊 01-14-17, 12:13 PM   #483
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
又可以咁睇,
當PS4 可以開到同一隻GAME嘅高效,PS4 PRO就最高咁計
SWITCH都行到中低效,冇咁靚或得30FPS,咁都係同一隻GAME嚟
如果好似大大你咁講,NS仲可以出街玩呢個優勢,其實好吸引
所以先想知多啲第三廠點對待NS,好可惜昨天的發表會什麼都看不到
C記仲要比隻SF2你嘆添,不過自家品牌果幾隻質素真喺好高
由手機版發出
iu fu pig 目前離線  
舊 01-14-17, 12:17 PM   #484
ayane123

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
又可以咁睇,
睇隻DQH就唔係,PSV級

你話佢係PSV直接移植過去我都信

當然薩爾達係幾靚,但畫面都係上世代級數

隻瑪利佬背景既九牙同閃亮,都係上世代級

睇下隻NBA 2018同隻FIFA,玩開高畫質既人受唔受就知

如果呢兩隻得唔好,應該無下次
ayane123 目前離線  
舊 01-14-17, 12:22 PM   #485
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
如果好似大大你咁講,NS仲可以出街玩呢個優勢,其實好吸引
所以先想知多啲第三廠點對待NS,好可惜昨天的發表會什麼都看不到
C記仲要比隻SF2你嘆添,不過自家品牌果幾隻質素真喺好高
由手機版發出
老任應該掉番多啲資源,將WII、WIIU部份好嘅GAME出加強版做首發
依家首發得幾隻又唔係隻隻啱玩(我都係得兩隻想玩),下堆新作品又要等幾個月先有

依家都仲諗緊好唔好衝首發
野良猫 目前離線  
舊 01-14-17, 12:24 PM   #486
enishi

引用:
作者: ayane123 查看文章
睇隻DQH就唔係,PSV級

你話佢係PSV直接移植過去我都信

當然薩爾達係幾靚,但畫面都係上世代級數

隻瑪利佬背景既九牙同閃亮,都係上世代級

睇下隻NBA 2018同隻FIFA,玩開高畫質既人受唔受就知

如果呢兩隻得唔好,應該無下次
現場睇大電視試玩 DQH 同 PS4 版差唔遠,我自己都有玩 PS4 版,唔係兩個畫面拍埋比唔易睇到分別

FIFA 就用 360 版改過去,一定差啦
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 01-14-17, 12:28 PM   #487
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: 野良猫 查看文章
老任應該掉番多啲資源,將WII、WIIU部份好嘅GAME出加強版做首發
依家首發得幾隻又唔係隻隻啱玩(我都係得兩隻想玩),下堆新作品又要等幾個月先有

依家都仲諗緊好唔好衝首發
呢嗰我都想講
對light gamer嚟講,首發得一隻1,2, switch 完全唔合格
佢要盡快出wii sports VC 頂住檔

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 01-14-17 12:42 PM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線  
舊 01-14-17, 12:30 PM   #488
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
我而加唔敢咁老定啦
因為呢幾年老任越來越唔重視E3
好可能繼續兩個月一次direct做發佈

好期待遇1,2,switch
吾係吾重視E3,
係老任將所有野賭落去NS

上2次E3, NS完全未準備好,
未準備好不如吾好發佈

今次大家都集中機能,家用同手提兩走
反而Joycons無甘重視
結果老任明顯放好多心機Joycons

有機會去試玩,應該試arms,
睇下Joycons 既motion detect, 係米真係甘勁!!
如果係甘勁, NS Sport 遲早會出, 遊玩性更強!!
(明顯NS更重視藍海)
jyeung1 目前離線  
舊 01-14-17, 12:36 PM   #489
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
呢嗰我都想講
對light gamer嚟講,首發得一隻身1,2, switch 完全唔合格
佢要盡快出wii sports VC 頂住檔
WII SPORTS+ONLINE

淨係哩個已經吸引到一班人出機
畫面又唔需要大執,最多都係調整符合個新手制個體感
公司同同事玩,屋企ONLINE對戰

而且要推帶機出街同人分享玩,WII SPORTS根本就係好好嘅選擇

此篇文章於 01-14-17 12:38 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線  
舊 01-14-17, 12:40 PM   #490
ayane123

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: enishi 查看文章
現場睇大電視試玩 DQH 同 PS4 版差唔遠,我自己都有玩 PS4 版,唔係兩個畫面拍埋比唔易睇到分別

FIFA 就用 360 版改過去,一定差啦
由手機版發出
我睇片隻game啲framerate差左好多喎

實機係未咁?
ayane123 目前離線  
舊 01-14-17, 12:47 PM   #491
enishi

引用:
作者: 野良猫 查看文章
WII SPORTS+ONLINE

淨係哩個已經吸引到一班人出機
畫面又唔需要大執,最多都係調整符合個新手制個體感
公司同同事玩,屋企ONLINE對戰

而且要推帶機出街同人分享玩,WII SPORTS根本就係好好嘅選擇
Wii Sports Club 已經係 HD remake + Online
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 01-14-17, 12:49 PM   #492
enishi

引用:
作者: ayane123 查看文章
我睇片隻game啲framerate差左好多喎

實機係未咁?
同 PS4 差唔多,不過未到後面多敵人畫面唔敢講一定唔 lag

Youtube 睇 framerate 多數出事
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 01-14-17, 12:53 PM   #493
enishi

引用:
作者: jyeung1 查看文章
吾係吾重視E3,
係老任將所有野賭落去NS

上2次E3, NS完全未準備好,
未準備好不如吾好發佈

今次大家都集中機能,家用同手提兩走
反而Joycons無甘重視
結果老任明顯放好多心機Joycons

有機會去試玩,應該試arms,
睇下Joycons 既motion detect, 係米真係甘勁!!
如果係甘勁, NS Sport 遲早會出, 遊玩性更強!!
(明顯NS更重視藍海)
排完 Zelda 已經無得排 Arms...
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 01-14-17, 12:54 PM   #494
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
好想玩炸彈人
但要買多3set制

舊 01-14-17, 12:59 PM   #495
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
結果就係:
我睇完,好少GAME,唔吸引,唔想買

如果真係好似你地咁SEVEN UP諗住收埋下次(OR下下次OR下年)先發表
咁我只可以話應該即刻炒晒MARKETING班友

你話佢有幾百隻排住出講住50隻先都仲講得通
十隻手指數得晒你同我講佢係RESERVE傻的嗎
(SORRY,數完,加埋腳趾)

此篇文章於 01-14-17 01:06 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線  
舊 01-14-17, 12:59 PM   #496
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
腦補
大家覺得MH 最後會走到咩機,可手提連線,答案呼之欲出

信長 目前離線  
舊 01-14-17, 01:08 PM   #497
enishi

引用:
同 PS4 差唔多,不過未到後面多敵人畫面唔敢講一定唔 lag

Youtube 睇 framerate 多數出事
由手機版發出
補充多一樣,睇埋人玩 tablet mode, 就明顯見到 frame drop
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 01-14-17, 01:12 PM   #498
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: Kain 查看文章
結果就係:
我睇完,好少GAME,唔吸引,唔想買

如果真係好似你地咁SEVEN UP諗住收埋下次(OR下下次OR下年)先發表
咁我只可以話應該即刻炒晒MARKETING班友

你話佢有幾百隻排住出講住50隻先都仲講得通
十隻手指數得晒你同我講佢係RESERVE傻的嗎
(SORRY,數完,加埋腳趾)
要怪就怪班西人不停吹,尤其係Emily Rogers
咩一年陣容仲強過WiiU 4年,咩會發佈mother 3 VS, 咩zelda 有得自選男女主角
不過佢今日仲好自豪話自己講中個6.2吋的720p mon

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 01-14-17 01:22 PM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線  
舊 01-14-17, 01:15 PM   #499
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
排完 Zelda 已經無得排 Arms...
由手機版發出
俾我唔會排zelda,一來就出,二來實好,
反而arms應該試得出個手掣係咪真係有咁好反應,
其實新手掣需唔需要有個類似wii個紅外缐發射器?
貓太部 目前離線  
舊 01-14-17, 01:19 PM   #500
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
SORRY,我已經不知道什麼才是正確的了
諗諗下廿隻其實算好多(望向近年既基準)
Kain 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 05:46 PM

手機版 | APP版