Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-09-11, 07:26 PM   #76
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 08:56 PM   #77
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 秋山澪 查看文章
我寧願唔知佢講乜我都聽日文(前提我識睇日文)

日系配音+日系風格rpg先係to既精髓

英文配音真係不知所謂
我日文好有限,經常睇漢字估,已經習慣左
英文配音我會頂唔順,真係好難聽
印象最深刻係堆招名好多都譯"乜乜blade" ,難聽得黎又無創意...
如果係日語配音+英文字幕我就可以接受

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
字體幼左咁多,睇唔慣
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 09:07 PM   #78
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
睇完畫面
可以唔洗心急買3ds 了~
反正和ps2 一樣

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 09:13 PM   #79
chunmanx
God of Gamer
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: pet3 查看文章
睇完畫面
可以唔洗心急買3ds 了~
反正和ps2 一樣
好難唔一樣架喎
冇降grade已經好好
但剛剛果幾張圖
好似比印象中的ps2畫面差一點

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 09:24 PM   #80
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
點解我覺得仲差過ps2版
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 09:45 PM   #81
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
係間廠差唔係部機差囉...
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 09:46 PM   #82
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: 我係我 查看文章
點解我覺得仲差過ps2版
我都咁覺得,不過當係佢D圖印得唔好
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 10:29 PM   #83
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
ps2

3ds
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 10:45 PM   #84
\ot_to/

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
PS2版玩左一陣就停左, 今次改善左loading time, 應該會的起心肝完成
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 11:13 PM   #85
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

註冊日期: May 2007
PSN  IDhkjacky2001
XBox Live Gamertaghkjacky2001
感覺上比ps2畫面差好多wo
loading 時間先係問題...
但連隻RR Load game都要10秒幾...呢隻會點...真係唔敢買住...

奇跡も無く標も無く、ただ夜が広がるのみ
揺るぎない意志を糧として、闇の旅を進んでいく」

「勇往邁進!」
hkjacky2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 12:41 AM   #86
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
岩岩特別走去開返隻ps2版...
高下立見...
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 12:46 AM   #87
ゆり

註冊日期: Nov 2004
3ds既mod咁恐怖既...

又爆格又鋸齒

舊 02-10-11, 01:27 AM   #88
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
NGBI續GUNDAM THE 3D BATTLE後又一傑作
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 04:07 AM   #89
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 我係我 查看文章
岩岩特別走去開返隻ps2版...
高下立見...
好懷疑你幅圖係米用左色差, upscale ?
定PS2 模擬器或用 PS3 玩 TOA ?........你幅圖幾乎無鋸齒
PS2 有少少鋸齒係正常架喎........

我上網搵 TOA 既圖都無你果幅咁靚
幅圖 1267 x 718, 咩機來架 ??

其實玩緊 game 時, 畫面郁緊, 邊睇得咁鬼真呀
火影寫輪眼咩
咁少差距應該唔會留意到,
再加上 3D 模式時畫面會模糊左少少
2D 模式時有2倍反鋸齒..........應該無咁覺
點解大家唔留意下增加左 3D feel ??

照計 3DS 版TOA 都算接近 PS 2 了
・角色及背景及其他美術元素等基本和 PS2 版沒大轉變
・事件插入(Event)是廣角鏡頭
・戰鬥是3D 演出
・Loading 速度改善,角色聲音沒削減
・因為以北美版作為基礎, 所以有些成要素成為日本首次的
・有新要素 (未公布)
・因為原版的完成度高,儘管不斷放入新要素,這次也會慎重的
・大致和PS2版相同的操作感覺

此篇文章於 02-18-11 03:07 PM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 04:35 AM   #90
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
等隻game 出左便知龍與鳯,
可能開左3D 鋸齒會唔見晒。

不過對依間廠沒什麼期望。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 09:00 AM   #91
\ot_to/

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
作者: hkjacky2001 查看文章
感覺上比ps2畫面差好多wo
loading 時間先係問題...
但連隻RR Load game都要10秒幾...呢隻會點...真係唔敢買住...
本身PS2版就已經load好耐 如果真係改善左loading time既, 應該會流暢好多
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 02:57 PM   #92
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
本身PS2版就已經load好耐 如果真係改善左loading time既, 應該會流暢好多
有愛就忍耐到佢既Loading 時間我都玩左2周目~ps2個陣
但RR賽車,日本都話load一埸要1x秒...咁呢隻真係要睇制成品先知會唔會快...

「勇往邁進!」
舊 02-10-11, 03:13 PM   #93
wsx360
Game Master

引用:
有愛就忍耐到佢既Loading 時間我都玩左2周目~ps2個陣
但RR賽車,日本都話load一埸要1x秒...咁呢隻真係要睇制成品先知會唔會快...
邊隻RR
係3DS既話 咁NGBI都好唔要面
舊 02-10-11, 03:24 PM   #94
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

引用:
作者: wsx360 查看文章
邊隻RR
係3DS既話 咁NGBI都好唔要面
動画】3DS版『リッジレーサー』のレース前ロード時間、正確には12秒
http://blog.esuteru.com/archives/2363366.html

呢隻....

「勇往邁進!」
舊 02-10-11, 03:35 PM   #95
wsx360
Game Master

引用:
動画】3DS版『リッジレーサー』のレース前ロード時間、正確には12秒
http://blog.esuteru.com/archives/2363366.html

呢隻....
如成品都係咁
呢隻會係史上用帶既game當中 load最耐既1隻

sony見到可能會後悔放棄UMD
舊 02-10-11, 03:38 PM   #96
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

引用:
作者: wsx360 查看文章
如成品都係咁
呢隻會係史上用帶既game當中 load最耐既1隻

sony見到可能會後悔放棄UMD
所以toa 既loading 真係要等報告ww先決定買唔買...
除非特典吸引

「勇往邁進!」
舊 02-11-11, 08:43 AM   #97
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: Netnet 查看文章
好懷疑你幅圖係米用左色差, upscale ?
定PS2 模擬器或用 PS3 玩 TOA ?........你幅圖幾乎無鋸齒
PS2 有少少鋸齒係正常架喎........

我上網搵 TOA 既圖都無你果幅咁靚
幅圖 1267 x 718, 咩機來架 ??

其實玩緊 game 時, 畫面郁緊, 邊睇得咁鬼真呀
火影寫輪眼咩
咁少差距應該唔會留意到,
再加上 3D 模式時畫面會模糊左少少
2D 模式時有2倍反鋸齒..........應該無咁覺
點解大家唔留意下增加左 3D feel ??

照計 3DS 版TOA 都算接近 PS 2 了
・角色及背景及其他美術元素等基本和 PS2 版沒大轉變
・事件插入(Event)是廣角鏡頭
・戰鬥是3D的
・Loading 速度改善,角色聲音沒削減
・因為以北美版作為基礎, 所以有些成要素成為日本首次的
・有新要素,
・因為原版的完成度高,儘管不斷放入新要素,這次也會慎重的
・大致和PS2版相同的操作感覺
其實PS2 640x480唔做其他加強既話應該係咁

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-11, 09:49 AM   #98
rakuraku
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
其實PS2 640x480唔做其他加強既話應該係咁

好明顯 400x240 的解像不足
完全睇唔到ルーク眼神..
rakuraku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-11, 10:04 AM   #99
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
大家唔係信BNGI頭水移植game會同你有心做下化

應該話無論頭唔頭水都係

舊 02-11-11, 12:41 PM   #100
wsx360
Game Master

引用:
作者: rakuraku 查看文章
好明顯 400x240 的解像不足
完全睇唔到ルーク眼神..
又唔見人地係咁

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「TALES OF THE ABYSS」スペシャルプライス DVD-BOX発売決定 money 日本動漫畫討論版 537 06-04-23 02:28 AM
[問題] 哪裡有the best版TALES OF THE ABYSS賣 112914 電視遊戲討論版 2 10-08-08 10:30 PM
[PS2] Tales of the Abyss 深淵傳說 攻略心得 vol.2 武藤遊戲 攻略及心得交流區 67 12-03-06 05:03 PM
Tales Of The Abyss 一些cosplay House Cosplay同人MIX討論區 9 01-05-06 09:14 AM
[PS2]Tales of The Abyss [發售中] (予約特典 Tales of Phantom) steve 電視遊戲討論版 386 12-16-05 02:52 PM

現在的時間是 08:47 AM

手機版 | APP版