Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-30-10, 09:21 PM   #51
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
作者: Marco 查看文章
咁 Namco 可唔可以整隻 TOADC 落 PSP 呀,唔該你呀NAMCO......
賣得唔好又會有完美版 ga la!
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 09:31 PM   #52
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: Marco 查看文章
咁 Namco 可唔可以整隻 TOADC 落 PSP 呀,唔該你呀NAMCO......
我覺得PSP要出既話,一早配合之前套動畫出左
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 10:18 PM   #53
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
作者: wsx360 查看文章
我覺得PSP要出既話,一早配合之前套動畫出左
可能就係PSP load 得仲勁先放棄出.
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 10:46 PM   #54
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

註冊日期: May 2007
PSN  IDhkjacky2001
XBox Live Gamertaghkjacky2001
引用:
作者: House 查看文章
唯一一隻Tales 可以結局果時搞到我眼濕濕

而家果d什麼tov..故事無起伏 故事又越黎越低能
TOA 入選過十大感動遊戲,當然故事係正...
但我覺得TOV個故事好傳統,無你講得咁差既...
你只要抱住原TO系列故事既心去玩就會覺得,故事都幾好...
但隻TOG真係玩到好無言,個故事我都接受到...但TOG係我唯一一隻會覺得男主角天真好傻()既Game..

奇跡も無く標も無く、ただ夜が広がるのみ
揺るぎない意志を糧として、闇の旅を進んでいく」

「勇往邁進!」
hkjacky2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 11:46 PM   #55
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
作者: Navism 查看文章
可能就係PSP load 得仲勁先放棄出.
其實install左應該解決到既
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-11, 01:11 PM   #56
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-11, 01:22 PM   #57
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
隻toa之前打ps2打到一半都放棄左

如果出落3ds度我反而可能有心機玩番
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-11, 02:38 PM   #58
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
3DS係咪confirm左會分區? 係的話對我可能要入美版機玩RPG了.......
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-11, 02:39 PM   #59
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: ahleung 查看文章
3DS係咪confirm左會分區? 係的話對我可能要入美版機玩RPG了.......
呢隻日版GAME WO

舊 02-02-11, 02:40 PM   #60
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 秋山澪 查看文章
呢隻日版GAME WO
通常都會出美版......o掛?
舊 02-02-11, 02:44 PM   #61
ゆり

引用:
通常都會出美版......o掛?
PS2版就有美版

但依家都冇消息話TOA 3DS出美版

仲有

美版TALES OF既配音一向差到貼地.......

舊 02-02-11, 02:57 PM   #62
ahleung
The One
Bannnned

引用:
PS2版就有美版

仲有

sorry, 咁我唯有再等消息了......
舊 02-02-11, 02:59 PM   #63
ゆり

引用:
sorry, 咁我唯有再等消息了......
我始終覺得你玩to都係玩番日版好

除非你熄聲玩美版....

美版d配音真係 無感情 讀稿....

舊 02-02-11, 10:31 PM   #64
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
PS2版就有美版

仲有

當機戰og都有美版的時候
我唔認為tales會冇美版
最多係遲一點
但tales系列最有趣的對話系統如果睇唔明就真係好浪費

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-11, 12:31 PM   #65
ゆり

引用:
作者: chunmanx 查看文章
當機戰og都有美版的時候
我唔認為tales會冇美版
最多係遲一點
但tales系列最有趣的對話系統如果睇唔明就真係好浪費
有美版既

但我個人都係建議買日版多過美版

第1 呢隻係"日"系rpg

第2 美版配音配日系風格唔match

第3 美版既"配音"實在難以接受

舊 02-03-11, 12:44 PM   #66
Zine
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
有美版既

但我個人都係建議買日版多過美版

第1 呢隻係"日"系rpg

第2 美版配音配日系風格唔match

第3 美版既"配音"實在難以接受
當你都唔知佢講緊乜嘅時候佢配得幾好都冇用

BTW,希望佢會加D新野落去
已經爆過幾次
最好加個ASCH篇
Zine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-11, 12:47 PM   #67
ゆり

引用:
作者: Zine 查看文章
當你都唔知佢講緊乜嘅時候佢配得幾好都冇用

BTW,希望佢會加D新野落去
已經爆過幾次
最好加個ASCH篇
我寧願唔知佢講乜我都聽日文(前提我識睇日文)

日系配音+日系風格rpg先係to既精髓

英文配音真係不知所謂

舊 02-03-11, 01:35 PM   #68
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
有D GAP位 英文表達唔到
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-11, 04:04 PM   #69
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
哩隻我睇完動畫先有興趣,無奈冇機(ps2)
而家再出無任歡迎,無奈都係冇機(3ds)

唔識聽就學日文啦,我都係為咗打機學啫

舊 02-03-11, 10:33 PM   #70
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: EZ-8-HWC 查看文章
哩隻我睇完動畫先有興趣,無奈冇機(ps2)
而家再出無任歡迎,無奈都係冇機(3ds)

唔識聽就學日文啦,我都係為咗打機學啫
都要有時間學才行啦
做緊野就寧願打多d機
而唔會再學一種技能再去打機架勒

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-11, 10:35 PM   #71
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
我寧願唔知佢講乜我都聽日文(前提我識睇日文)

日系配音+日系風格rpg先係to既精髓

英文配音真係不知所謂
成隻game 既靈魂就係毒舌大佐(子安武人)
要英文配音我寧願唔玩好過

我以前唔識日文都寧願玩日文版的rpg 何況而家我睇得明

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-11, 08:21 PM   #72
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
唔記得有tota存在

依家可以放心出機了
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 01:11 PM   #73
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
TOA 官網開了.........
有 3D feel

http://toa.namco-ch.net/

此篇文章於 02-09-11 01:57 PM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 01:14 PM   #74
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
http://www.nintendoeverything.com/

・2011年春發售
・角色及背景及其他美術元素等基本和 PS2 版沒大轉變
・事件插入(Event)是廣角鏡頭
・戰鬥是3D的
・Loading 速度改善,角色聲音沒削減
・因為以北美版作為基礎, 所以有些成要素成為日本首次的
・有新要素,
・因為原版的完成度高,儘管不斷放入新要素,這次也會慎重的
・大致和PS2版相同的操作感覺

- Characters/backgrounds/other art elements haven't been changed much from the PS2 version
- Improved load times
- All character voices intact
- Game is based off the PS2′s US version
- Some new elements
- Team is being careful not to add in too much
- Will have the same feel of play control as the PS2 version more or less
- Events are wide screen
- 3D battles

此篇文章於 02-09-11 03:36 PM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 01:18 PM   #75
ゆり

唔好吹吹下吹到ion都變成可用角色

之後最後迷宮ash同luke格劍之後ash冇死又加入自方就得了

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「TALES OF THE ABYSS」スペシャルプライス DVD-BOX発売決定 money 日本動漫畫討論版 537 06-04-23 02:28 AM
[問題] 哪裡有the best版TALES OF THE ABYSS賣 112914 電視遊戲討論版 2 10-08-08 10:30 PM
[PS2] Tales of the Abyss 深淵傳說 攻略心得 vol.2 武藤遊戲 攻略及心得交流區 67 12-03-06 05:03 PM
Tales Of The Abyss 一些cosplay House Cosplay同人MIX討論區 9 01-05-06 09:14 AM
[PS2]Tales of The Abyss [發售中] (予約特典 Tales of Phantom) steve 電視遊戲討論版 386 12-16-05 02:52 PM

現在的時間是 10:48 PM

手機版 | APP版