Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-21-17, 09:18 PM   #34601
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
拖9個(?)回合佢用晒9隻戒指就自己玩完,
當日我見佢每個回合每招都唔同名咁得意, 就特登普攻拖下, 估唔到佢咁就自爆...
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 09:22 PM   #34602
gingq7

睇睇吓發現 電子の海で会いましょう ...跟住下面幅圖個背景係海灘
...會唔會....
舊 04-21-17, 09:25 PM   #34603
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: gingq7 查看文章
睇睇吓發現 電子の海で会いましょう ...跟住下面幅圖個背景係海灘
...會唔會....
其實係2017夏天EVENT前傳
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 10:35 PM   #34604
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
路邊社消息(?):

抽池雙5星, 當中之一是櫻 ....
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 10:54 PM   #34605
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
來什麼也好 抽就是了 (放棄思考)
櫻既話咪追下寶具

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 11:14 PM   #34606
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
引用:
...會唔會....
電子の海應該係雙關語
其實下面張圖寫到明
人足早いのビーチイベント= 早來的beach event
差在有沒泳裝

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 11:24 PM   #34607
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
又開始情報戰了嗎

對了
有冇師兄覺得呢幾日個輸出好低?
我又中左event後傷害後遺症

舊 04-22-17, 12:21 AM   #34608
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
思前想後
都係諗唔到嫁王掛咩禮裝好
結果都係凜禮裝.......

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-17, 01:07 AM   #34609
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
思前想後
作為援助型,
唔係用凜強化自己就係2030出星
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-17, 02:11 AM   #34610
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
雖然明知無可能,但我都想佢出隻クール&ワイルド版エミヤ,雖然要我練第三隻エミヤ都幾灰下
引用:
作者: 細路翔 查看文章
最火滾係見幾次劍職金卡都係高文大猩猩,到底有無投資落去既價值?

定係有沖田就可以扔佢埋一邊?
有アルテラ就唔洗諗,無就可以升下,兩隻都係普攻大力到痴線
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
的確,為了抽雙子花了很多才中(雖然使我L 狐寶4)

還有羅伯和高文那次也是,五星一早已中四星卻是花很多才有
我抽黑エミヤ果次都係咁,出左玉藻同白貞先俾一隻黑エミヤ我

舊 04-22-17, 03:47 AM   #34611
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: axe1292 查看文章
作為援助型,
唔係用凜強化自己就係2030出星
我本來都諗住講2030
因為我都只係諗到呢個選擇
或者比著係我會裝2030

但感覺好似唔係best choice咁
點知有其他師兄相同意見

舊 04-22-17, 08:48 AM   #34612
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
我本來都諗住講2030
因為我都只係諗到呢個選擇
或者比著係我會裝2030

但感覺好似唔係best choice咁
點知有其他師兄相同意見
仲有另一個選擇, EXP/QP/絆禮

如果唔當佢做主攻戰力的話, 你可以當佢孔明咁選禮裝,
佢自己又易儲NP, 援助又係用3技,
唔用2030的話真係用咩卡都一樣
舊 04-22-17, 09:59 AM   #34613
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
又開始情報戰了嗎

對了
有冇師兄覺得呢幾日個輸出好低?
我又中左event後傷害後遺症
我都中了維新傷害後遺症

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-17, 12:18 PM   #34614
gingq7

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
思前想後
而家嫁王係寶具最大力的單體劍, 而且佢又可以補血,
所以當然係用黑聖杯
舊 04-22-17, 12:28 PM   #34615
axe1292
Game Master
AXE

引用:
所以當然係用黑聖杯
明明最大力的劍士係土方!(誤
舊 04-22-17, 12:34 PM   #34616
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
所以當然係用黑聖杯
沖田未開寶具任?

舊 04-22-17, 01:46 PM   #34617
gingq7

引用:
作者: psidef 查看文章
沖田未開寶具任?

綠卡三天王(傑克,師匠,沖田), 得沖田無

而且剛剛才過完pick up和改完戰鬥動作, 即係有排先再有機會,
看來沖田要等綠卡神輔助才能翻身了
舊 04-22-17, 03:09 PM   #34618
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:

綠卡三天王(傑克,師匠,沖田), 得沖田無

而且剛剛才過完pick up和改完戰鬥動作, 即係有排先再有機會,
看來沖田要等綠卡神輔助才能翻身了
咁防禦無視仲係有價值嘅, 再者改動作/pickup同開寶具任又冇必然關係

係, 我認中唔到嫁王喺度安慰緊自己

舊 04-22-17, 04:10 PM   #34619
蛋撻王子
功德完滿

https://twitter.com/kamizono144/stat...71734170558467

一睇以為係變形金剛

舊 04-22-17, 04:35 PM   #34620
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
http://news.fate-go.jp/2017/extraccc/
BB 是送的
即是抽的五星是殺生院?(小倉和早見應是四星吧)

今次的相關角色B狐和黑A有份可以理解,但為什麼會有崔斯坦?
兩則關於崔斯坦的twitter

https://twitter.com/tanbo_329/status/855351467145744384

https://twitter.com/o_ooo_01/status/855436975817359360

此篇文章於 04-22-17 05:24 PM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-17, 04:50 PM   #34621
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
突然想請教下,對B寶具黎講
Busterカードの性能アップ20%

宝具の威力アップ20%
個補正值其實系咪一樣?
fufufu123456 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-17, 05:30 PM   #34622
gingq7

引用:
作者: fufufu123456 查看文章
突然想請教下,對B寶具黎講
Busterカードの性能アップ20%

宝具の威力アップ20%
個補正值其實系咪一樣?
如果只有呢一個buff, 係

但如果有其他buff, 就有少少分別,
因為 加攻/色卡性能/加寶具傷害 3樣野係相乘,
但色卡up+色卡up/寶具傷害+寶具傷害/加攻+加攻係"加"的關係

例子1: 本身有50%紅魔放 + 色卡+20% = 1.5+1.2 = 寶具傷害+70%
例子2: 本身有50%紅魔放 + 寶傷+20% = 1.5x1.2 = 寶具傷害+80%
舊 04-22-17, 05:44 PM   #34623
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: psidef 查看文章
咁防禦無視仲係有價值嘅, 再者改動作/pickup同開寶具任又冇必然關係

係, 我認中唔到嫁王喺度安慰緊自己
/\

不過我一直覺得沖田個戰力係建立係普攻

佢個寶具只係用黎玩連鎖+減防令之後果隻個寶具打得更加痛

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-17, 06:02 PM   #34624
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
如果只有呢一個buff, 係
但如果有其他buff, 就有少少分別,
因為 加攻/色卡性能/加寶具傷害 3樣野係相乘,
但色卡up+色卡up/寶具傷害+寶具傷害/加攻+加攻係"加"的關係
例子1: 本身有50%紅魔放 + 色卡+20% = 1.5+1.2 = 寶具傷害+70%
例子2: 本身有50%紅魔放 + 寶傷+20% = 1.5x1.2 = 寶具傷害+80%
thx so much
fufufu123456 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-17, 12:21 AM   #34625
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
我想係到多謝TK大隻寶3 JACK

唔係好痛苦就過左羽蛇 XD

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 10:54 PM

手機版 | APP版