Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-20-06, 10:26 AM   #126
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: Led Mirage
左下X1揸住?a
果把只係實體劍

我要的係魚骨

笨大唔係想同我講冇透明parts變魚骨 呀嘛 ?
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-06, 10:49 AM   #127
baggiosiu
Junior Member

註冊日期: Dec 2005
OH .. many weapons for GFF 31 wor ....
but ... so surprise n disappoint no 魚骨 there ......^_^;
baggiosiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-06, 05:52 PM   #128
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
信和2F 7005 ∞ジャスティス $170
大量現貨

舊 07-20-06, 06:04 PM   #129
clie

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: izumo
笨大唔係想同我講冇透明parts變魚骨 呀嘛 ?
笨大唔係唔記得左呀嘛

個後尾枕多左隻長耳既,有乜用?
背後個X又有乜用?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-06, 07:51 PM   #130
izumo

引用:
作者: clie
笨大唔係唔記得左呀嘛
靜觀其變中...
舊 07-20-06, 08:42 PM   #131
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

想問z2 而家 mk/油麻地最平幾多 ,邊度???
thx!!!!!
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-06, 08:50 PM   #132
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: msz006
想問z2 而家 mk/油麻地最平幾多 ,邊度???
thx!!!!!
可以考慮下買賣版人地放果隻~

舊 07-23-06, 10:40 PM   #133
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

啱啱買左 +玩完隻zII,
有個小報告,

首先,本人係第一次玩一隻Fix 既關系(brother果d 唔敢掂佢地...)
如果d 問題係 Fix 系列 一路都出現而我又講多次的話請見諒

入正題--
z II 因為有著"zeta"個名的關系,so我真係完完全全覺得 佢既design 係正到爆既!!!!不論 有好多人都話有問題既頭角,我都覺得好正,

ms 型態既可動性同大約兩年前出既1/144 hguc 差唔多(直情用番hguc zeta 比較仲好)
因為變型機能,腳仲可以小腿屈到貼晒大腿度,hguc 做唔到,
不過腳板位就hguc 好d,

成隻手方面就兩隻差唔多,都只係位於"接受到,但可以好易就更進一步"咁上下...

腰唔可以同下盤位轉角度,一塊過既

武器有好正既長炮,普通槍,兩把劍,仲有兩支比較多餘既bazooker,基本上都好齊

好既方面大致上係咁,講講壞既方面:

部份balljoint 位超易斷
背部兩塊倒u 型既backpack ,只係得一個超細既balljoint 位連著...
唔好講個balljoint, 連住佢地既果一條膠可以話一"o白"必斷......
我將兩個backpack 插到入條膠後,基本上轉都唔敢轉...

而且lee兩塊backpack 仲會好阻住令武器擺姿勢...

不過有一點要留意,個backpack 內裏有兩塊葉可以轉角度的,說明書無提到,應該係將其中一塊葉拉落尼先至變型的...因為咁樣可以遮位變型後既滕頭位

另外正面望過去左面果件backpack ,只要同右面果件比一比就知道係 有misstake 的說...左面果件既倒u 係向內既,右面係90度方角,
因為咁要完全變型的話,左面果件係會爆件...

其他既仲有正面裙甲既左右件好易跌,變型好危險等等

最後要提既,左右長型裙甲變可時係插入膊頭位度既,
ms 的都可以插入去,插左入去會更加型

必買度:85
好玩度:70
型仔度:90
/
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-06, 01:30 AM   #134
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
我買左隻!$(迪士尼.......
先發現原來佢係只可以display用

舊 07-24-06, 01:43 AM   #135
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 新堂愁一
$149你仲想點~

舊 07-24-06, 01:50 AM   #136
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
引用:
有那一隻Fix不是只可用作display

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-06, 02:01 AM   #137
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

自從上次一口氣買左SF同IJ之後……
以後冇乜大作打動到我,應該都唔會再買任何FIX的東東……

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-06, 03:09 AM   #138
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
有名你叫fix...即係郁唔到啦

想玩郁身郁勢?改玩hcmpro
我都轉左玩hcm pro啦
機仔細細,可動性大,大擺pose都唔覺阻掟

fix都係玩details同埋variations o者

舊 07-24-06, 12:39 PM   #139
ultrachiu
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: msz006
啱啱買左 +玩完隻zII,
有個小報告,

首先,本人係第一次玩一隻Fix 既關系(brother果d 唔敢掂佢地...)
如果d 問題係 Fix 系列 一路都出現而我又講多次的話請見諒

入正題--
z II 因為有著"zeta"個名的關系,so我真係完完全全覺得 佢既design 係正到爆既!!!!不論 有好多人都話有問題既頭角,我都覺得好正,

ms 型態既可動性同大約兩年前出既1/144 hguc 差唔多(直情用番hguc zeta 比較仲好)
因為變型機能,腳仲可以小腿屈到貼晒大腿度,hguc 做唔到,
不過腳板位就hguc 好d,

成隻手方面就兩隻差唔多,都只係位於"接受到,但可以好易就更進一步"咁上下...

腰唔可以同下盤位轉角度,一塊過既

武器有好正既長炮,普通槍,兩把劍,仲有兩支比較多餘既bazooker,基本上都好齊

好既方面大致上係咁,講講壞既方面:

部份balljoint 位超易斷
背部兩塊倒u 型既backpack ,只係得一個超細既balljoint 位連著...
唔好講個balljoint, 連住佢地既果一條膠可以話一"o白"必斷......
我將兩個backpack 插到入條膠後,基本上轉都唔敢轉...

而且lee兩塊backpack 仲會好阻住令武器擺姿勢...

不過有一點要留意,個backpack 內裏有兩塊葉可以轉角度的,說明書無提到,應該係將其中一塊葉拉落尼先至變型的...因為咁樣可以遮位變型後既滕頭位

另外正面望過去左面果件backpack ,只要同右面果件比一比就知道係 有misstake 的說...左面果件既倒u 係向內既,右面係90度方角,
因為咁要完全變型的話,左面果件係會爆件...

其他既仲有正面裙甲既左右件好易跌,變型好危險等等

最後要提既,左右長型裙甲變可時係插入膊頭位度既,
ms 的都可以插入去,插左入去會更加型

必買度:85
好玩度:70
型仔度:90
/
一部份姐......
你買哂咁多隻就知咩事啦
如果真係想比較,買#0017ab ,#0024

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-06, 08:59 PM   #140
新堂愁一
男人三寶無樣有

起碼我以前隻X1響我可以接受既範圍內~
我成日拎出黎玩都唔會點有事~~~

嘩~~呢隻迪士尼......我剩係用手渣住佢上半身拎出黎....
對腳可以甩落地架
對手係郁多兩下都甩架

比X1差太太太太多了

舊 07-24-06, 10:59 PM   #141
LonelyBlue

3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
嘩~~呢隻迪士尼......我剩係用手渣住佢上半身拎出黎....
對腳可以甩落地架
對手係郁多兩下都甩架
咁又真係恐怖wor....
我買既GP04,zz,百式,x1,super巾
都只係隻gp04大脾位俾我壓斷過balljoint者
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-06, 11:20 PM   #142
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: 斯羅少尉
咁又真係恐怖wor....
我買既GP04,zz,百式,x1,super巾
都只係隻gp04大脾位俾我壓斷過balljoint者
對手同個身既joint位仲差過普通mia....
mia都有ball joint丫....佢開心到舊bb式圓柱直插式(但鬆既)
買埋隻X1改。改就唔會再買FIX
買EMIA無咁嬲丫

舊 07-24-06, 11:25 PM   #143
izumo

引用:
mia都有ball joint丫....佢開心到舊bb式圓柱直插式(但鬆既)
買EMIA無咁嬲丫
FIX 真係俾你FIX 係度DISPLAY
唔係俾人用來"玩"
要玩 買MIA啦
舊 07-24-06, 11:28 PM   #144
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: izumo
FIX 真係俾你FIX 係度DISPLAY
唔係俾人用來"玩"
要玩 買MIA啦
呢個我都一早知~~但呢隻可能qc差 or 本身想呃錢....特別唔掂
都講過啦~~~之前買果隻X1我都好滿意架

舊 07-25-06, 09:33 AM   #145
LonelyBlue

3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
買EMIA無咁嬲丫
你搵d紙涉入去d圓孔啦...
應該會實d

好在冇買CR,QC同d機真係一樣
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 05:57 PM   #146
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
呢個我都一早知~~但呢隻可能qc差 or 本身想呃錢....特別唔掂
都講過啦~~~之前買果隻X1我都好滿意架
現家D FIX大多份都係咁,我隻F90個頭真係
但我覺得隻MKII 迪坦斯都唔差

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-06, 09:12 PM   #147
ultrachiu
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
算吧啦......fix就係咁,
要大件既,買#0013
要可動既,買#0029
要可動同靚之間,買ZEONOGRAPHY系列既大魔
要靚既,買#0007(講真,真係幾靚,可能本身冇咩其他色)
死士既,買哂佢啦...

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-06, 07:43 PM   #148
z_plus
長崎涼美

3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
ZEONGRAPHY#3010a, b紅綠勇已見街。

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-06, 06:02 PM   #149
nerv173
Game Master

請問各位s.freedom最平賣梗幾多and邊度? 感恩
nerv173 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-06, 06:46 PM   #150
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
本身入fix係為左佢d模型冇出o既機

wing early model,gp04,crossbone x2

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Bandai 模型討論區 Vol.18~**MG新作:10月23日∞ジャスティス**12月下旬シナンジュ Ver.Ka 呂鳳仙 收藏品討論版 1004 10-16-08 06:06 PM
PAPER GUNDAM 改造( VER. KA) KATOKI 收藏品討論版 31 03-22-04 01:37 PM
Wing Gundam Ver. Ka Steward 收藏品討論版 1 03-21-04 06:13 AM
Gundam Wing Ver.KA 出左啦... lunar1984104 收藏品討論版 2 03-13-04 10:48 AM

現在的時間是 12:34 PM

手機版 | APP版