Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 
日本動漫畫討論版>犬塚惇平「異世界食堂」#12 (終)「「とん汁」「コロッケ」」
hitachi 09:04 AM 09-15-17
作者: 怪盜小G:
赤第一集施完庇佑話無人可以傷佢2個分毫結果今集好似無施過咁
可能只係擋到惡意傷害,熊孩子破壞什麼需要惡意嗎
supermanlady 07:12 AM 09-19-17
神保昌登

TVアニメ異世界食堂、最終話ご覧いただきありがとうございました!! 制作関係者各位様もお疲れ様でした!!
制作開始から初回放送完了まで10ヶ月という短いスパンでしたが…...7kgも増量!!
パッケージ版では話数によっては数十カカット新作映像が追加されます。そちらも是非!!
怪盜小G 08:24 AM 09-19-17
明明睇片果陣D野食流哂口水

但望完佢個CAFE MENU完全無去既意慾
STRIFE 08:43 AM 09-19-17
平淡開始,平淡結束
動畫整體表現算唔錯
gingq7 01:50 PM 09-19-17
平淡得黎又有追看動力,
好多角色仲有好多發揮空間, 而且食客互動得好少,
得一季唔夠
Lamsze 11:46 PM 09-19-17
公主線都未比沙漠王子攻略
有D角色唔互動得,今集老人家話唔比得聖人見D獸人,但見到黑又
亍 ◣ 08:52 AM 09-20-17
有冇計錯數
一個月一日肉...但你一個月只開4日店
gingq7 09:00 AM 09-20-17
作者: Lamsze:
公主線都未比沙漠王子攻略
有D角色唔互動得,今集老人家話唔比得聖人見D獸人,但見到黑又
打贏獅頭人果個傭兵有晒人設,CV,背景故事;好似好有戲但完全無講佢
仲有識得黑兼第一集已出場果個老人和武士亦未講過佢地
十一月 09:42 AM 09-20-17
作者: 亍 ◣:
有冇計錯數
一個月一日肉...但你一個月只開4日店
呢個問題我都有諗過,不過諗深一層,我諗29日的免費「豚汁」,唔係淨係for異世界。
由於29日兼星期六,一年可能只得一兩次,所以魔族女侍應做咗咁耐,現在才知道29日有「豚汁」。
細路翔 10:39 AM 09-20-17
阿爺溝勇者,個孫溝龍神

仲有店主個勇者阿嫲信奉既主神就係黑,然後信奉既神幫自己個孫打緊工...

貴圈真亂
ahleung 01:02 PM 09-20-17
最後一集作畫質素一般, 有時D人講野口郁面唔郁咁.

雖然我個人幾鐘意, 但太平淡, 相信都幾難有第二季動畫. 只希望漫畫會畫落去. 唔好好似競女咁動畫變左漫畫既催命符...........
STRIFE 01:15 PM 09-20-17
治癒作一定低成本架喇(有都去哂CV到
平淡都有好處,睇完個人心情真係會舒服左,又唔會突登賣某D元素
冇第二季係可惜
尼路 06:51 PM 09-20-17
呢套其實我覺得佢一路做我會一直睇,好似孤獨的美食家咁……
gingq7 05:25 PM 09-21-17
作者: gingq7:
打贏獅頭人果個傭兵有晒人設,CV,背景故事;好似好有戲但完全無講佢
仲有識得黑兼第一集已出場果個老人和武士亦未講過佢地
自回,
總算最後一集講埋傭兵和老人, 兩人來頭咁大但最後一集先講...
但成日出場的武士最後都係無提

一路做我會一直睇 +1
今季黑馬,
但得一季真係唔夠, 而家好似只係完左個序, 剛剛介紹晒d角色和世界觀, 仲有大把劇情可以發揮
埃及使者 07:22 PM 09-21-17
平淡既劇情、平淡既結尾
細路翔 10:43 AM 09-24-17
根據自己係飲食業既經驗

我剩係覺得老闆果然係英靈(?)

正常人類點可能一個人打理咁大個廚房仲要早午晚都有野賣出去,睇佢個menu咁多野剩係執碼都要成個下午啦
仲未計d批發商同天氣問題送貨遲左之類既意外

仲有我一直好好奇邊個負責洗碗
pet3 01:49 PM 09-24-17
作者: 細路翔:
根據自己係飲食業既經驗

我剩係覺得老闆果然係英靈(?)

正常人類點可能一個人打理咁大個廚房仲要早午晚都有野賣出去,睇佢個menu咁多野剩係執碼都要成個下午啦
仲未計d批發商同天氣問題送貨遲左之類既意外

仲有我一直好好奇邊個負責洗碗
其實平時是有其他店員的
所以普通可存放的備料在雪櫃應該有

就只有星期6先開異世界門
J+1 06:21 PM 09-24-17
當d異世界食客個個都食死同一個餐時,預備食材應該唔駛咁多
由手機版發出
武藤遊戲 11:10 AM 06-29-21
懐疑是推黎之軌跡

今年播到ww

武藤遊戲 05:22 PM 07-29-21