Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 
Neo Entertainment TREND>無記黃金時段倉底及B級劇集總合評論/吐槽區 Vol.2
david 03:41 PM 09-06-17
TVB前導演轟港姐騷狂穿崩
鄧梓峰:似中學學校show

作者: :
大台年度港姐騷周日晚落幕,冠軍人選最惹人爭議,不過有幕後從業員則發現多個穿崩甩漏的畫面,紛紛在facebook慨嘆「好核突」,就連該台主持鄧梓峰也忍不住留言嘲諷「好有兒童節目feel」、「似中學學校show」。

TVB前綜藝節目導演邱雄崑當晚在facebook連出3帖,不滿年度港姐大騷「事事旦旦」,例如舞台上的港姐標誌竟穿崩「露黑點」,「嗰點黑色唔係污糟咗,其實係一個mark位(記號)。連FM(場務)同道具手足都唔夠人到咁,電線膠布mark位唔撕走就做live(直播),陰公。重點係要take top shot(從高位拍攝),mark位穿崩真係唔好睇」。

邱雄崑亦批評,工作人員和攝影機不停「入鏡」,取鏡完全不及格,「穿晒機,又穿晒工作人員。呢啲咁嘅鏡頭,畀着以前我哋做show時?一早畀人X到上天棚……原來而家興穿機、穿人嘅,類似鏡頭全晚有好多。從前咁樣穿法,返去真係有排受批判。btw興還興,但係好核突囉!」不少幕後從業員紛紛在邱的facebook,大嘆TVB慘不忍睹。
懶得開新串,貼呢度啦...

竟然無人提?定已經無大大會睇?
昏迷童子Sleepy 05:30 PM 09-09-17
作者: david:
TVB前導演轟港姐騷狂穿崩
鄧梓峰:似中學學校show

懶得開新串,貼呢度啦...

竟然無人提?定已經無大大會睇?
都已經變左圍爐取暖的東西仲想有幾多人睇......

之但係又俾獎門人0岩番次......
你班腦細收左$捧人個女都算喇......
好心就咪鬼擺Do姐上枱整咁大隻死貓佢食啦......
人地咁多年又拍艾粒又拍農夫辛辛苦苦儲番黎的網上正皮一野就俾你敗清光......
( ゚ω゚)? 06:12 PM 09-09-17
咁得閒睇毛記不如睇youtube對自己有益有興趣既片好過,睇堆晒啲垃圾連續劇,睇完又乜都得唔到,反而睇明珠套walking dead重有啲警世意味,所以我依家淨睇明珠
BeanZzZz 06:23 PM 09-09-17
作者: ( ゚ω゚)?:
咁得閒睇毛記不如睇youtube對自己有益有興趣既片好過,睇堆晒啲垃圾連續劇,睇完又乜都得唔到,反而睇明珠套walking dead重有啲警世意味,所以我依家淨睇明珠
有D咩係明珠有而你管冇?

冇。

~ DEAD END ~
kimtch 10:33 PM 09-10-17
近幾集先睇盲俠 感覺 應該係最後呢幾集先好睇
C.Ryo 10:39 PM 09-10-17
盲俠由頭已經幾好睇,好睇過城寨令熊添
PatrickNo42 04:25 PM 09-11-17
套盲俠唔知係因為法庭劇定單立文個人要求,個奸角冇近年其他劇果d咁惡

唔會為左營造緊張感而無哂底線無哂死穴,睇得幾舒服
大破人間 04:41 PM 09-11-17
衰就衰在昨晚個集, 戴德仁平時不嬲都直接買兇殺人, 係貨倉搞咩要親自落手去殺GOGO或Aiden

不過睇現場環境都睇得個女唔係GOGO殺
戴德仁仲要訓左係隔壁

應該又係自殘扮無辜個招, 佢成套戲用左好多次XD
Dangerous-boy 07:47 PM 09-11-17
作者: 大破人間:
衰就衰在昨晚個集, 戴德仁平時不嬲都直接買兇殺人, 係貨倉搞咩要親自落手去殺GOGO或Aiden

不過睇現場環境都睇得個女唔係GOGO殺
戴德仁仲要訓左係隔壁

應該又係自殘扮無辜個招, 佢成套戲用左好多次XD
因為平時「做嘢」嗰件都俾佢迫到着草嘛

你估中了!
可惜這套劇的支那版一早已完結了,已被生果報劇透哂
Busconcamp 01:46 PM 09-12-17
作者: Dangerous-boy:
因為平時「做嘢」嗰件都俾佢迫到着草嘛

你估中了!
可惜這套劇的支那版一早已完結了,已被生果報劇透哂
“因為平時「做嘢」嗰件都俾佢迫到着草嘛”
死埋添喇
但明明重有件阿義同件黒警
信長 09:55 PM 09-13-17
同盟太垃圾... 所有角色都唔似撈偏.. 對白又低能
鐵之侍 10:31 PM 09-13-17
希望偽dd不要衰收尾
Busconcamp 01:33 PM 09-14-17
25/09
老表畢業喇
24/09
雜警奇兵
DC 97 03:55 PM 09-14-17
作者: 信長:
同盟太垃圾... 所有角色都唔似撈偏.. 對白又低能
講兩野就ko班大佬
真係掂
大破人間 10:25 PM 09-16-17
一個有槍既人比個無槍既人追九條街
直到被推埋落崖都唔拎支槍隊著個大鱷趕佢走…
martinnitram 11:13 PM 09-16-17
作者: 大破人間:
一個有槍既人比個無槍既人追九條街
直到被推埋落崖都唔拎支槍隊著個大鱷趕佢走…
一心想保住証物完整吧? 而且 Never 只係大律師, 又唔係同盟個阿 Kent 殺人係佢, 律師又係佢...

而且睇預告

支槍應該無跟身

kimtch 09:59 PM 09-17-17
作者: Busconcamp:
25/09
老表畢業喇
24/09
雜警奇兵
王祖藍, 不了
雜警奇兵, 睇海狗 應該ok
C.Ryo 10:30 PM 09-17-17
Never 先係高手
鐵之侍 10:33 PM 09-17-17
偽dd沒最後那幕會比較好

不過真的是暫時今年做得最好的txb劇集啦
Dangerous-boy 10:41 PM 09-17-17
作者: 鐵之侍:
偽dd沒最後那幕會比較好

不過真的是暫時今年做得最好的txb劇集啦
好耐之前生果報已劇透了,支那版沒有Never復活這一幕;這是香港版所謂的不同結局。
kimtch 07:26 PM 09-18-17
我覺得never個角色死左會好d... 而家有種好九唔答八既感覺...
大破人間 12:41 PM 09-19-17
never家下咁醒神咁風騷無穿無爛完全無傷咁走返出來...
真係唔知想點...

其實片尾可以整個坐輪椅又好, 或者訓醫院清醒都好過而家咁樣....
PatrickNo42 10:20 PM 09-19-17
最尾果段算係bonus scene,應該唔計入正式劇情既
信長 09:41 PM 09-23-17
兒歌之夜.. 正到喊
axe1292 10:40 PM 09-24-17
作者: kimtch:
王祖藍, 不了
雜警奇兵, 睇海狗 應該ok
王祖藍D劇唔係睇王祖藍不是常識嗎XD
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

返回主題版面