Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  ... 最後
電視遊戲討論版>戰場女武神 戦場のヴァルキュリア 4 | 已售 |
pet3 10:10 PM 02-26-18
作者: charcsc2000:
唔知呀...戰女4個畫面應該唔會用盡ps4機能,
所以我覺得ns版應該都仲可完美移植,
隨時ns版遲早仲包埋dlc....
我應該等佢地兩個版本出左比較下先買~
你看看ns火影123 的解像度
-----------------------
玩完試版
總覺得早見會早死
野良猫 10:21 PM 02-26-18
作者: pet3:
玩完試版
總覺得早見會早死
但佢做咗訓練官,應該唔會再上戰場吧
pet3 10:33 PM 02-26-18
作者: 野良貓:
但佢做咗訓練官,應該唔會再上戰場吧
談作戰計劃是被偷射

這集支援兵可以直接對重傷倒地者復活

試版只能升到lv4

會不會全資料保留

留到我就洗1回贏遊擊 3000 3000 貯定筆錢等正式時一開始升爆 女主和偵察兵
Rance 12:51 AM 02-27-18
點解個雜魚女狙擊兵命中率咁低....
pet3 07:19 AM 02-27-18
作者: Rance:
榴彈兵識站崗反擊ok勁
雖然她一出場果關,根本無機會比佢動....
炮兵一下一隻
佢要兩炮

狙擊未拿到勁槍之前還是用真綾啦
野良猫 09:32 AM 02-27-18
今集敵軍有快mode實在太好,唔駛睇佢慢慢跑
不過ai依然好低b

我已經茂咗响據點
佢依然跑到過嚟零距離茂响我面前開槍

雖然係demo,但今集難度應該都唔高
唯有再挑戰全滅s
野良猫 09:35 AM 02-27-18
睇運啫

東山出場嗰關
佢未出場前我己經用戰車爆咗兩個炮台
charcsc2000 10:17 AM 02-27-18
玩完試版
總覺得早見會早死
你o岩...
睇完ns火影123...真係把鬼...今時今日仲有手提mode 960x540...好好笑囉
我決定入返隻ps4 女武4中文算...

其實好多時唔係機的問題...完全係廠商功力問題...
Rance 11:29 AM 02-27-18
作者: 野良猫:
睇運啫

東山出場嗰關
佢未出場前我己經用戰車爆咗兩個炮台
跑到半路變ap0真係畀佢玩死...

要S有咩條件?只係要快?
pet3 01:41 PM 02-27-18
跑到半路變ap0真係畀佢玩死...

要S有咩條件?只係要快?
快就得

傳統上
故事關只能玩一次 (一周目時)
故事關會有ACE敵人 (有稱號的敵人)
殺ACE敵人會拾他用的槍

所以一般都是以s級時間殺到ACE下 0永久死亡過關

4應該是跟一代系統
1代時重傷倒地後
被敵人接觸/3回合唔救佢=當周目 永久死亡 (女主角等人另計)
harakuma 04:47 PM 02-27-18
會唔會又同一代咁,

第一次玩根本唔知派咩兵種好, 所以通常要玩第二次先知,

尤其一開始唔洗落滿晒D兵, 有時中段佔咗据點先由果度出兵.
pet3 05:24 PM 02-27-18
作者: harakuma:
會唔會又同一代咁,

所以其實識玩的話
正常玩法是
起點就只放故事人物(加CP)
最多放多隻突擊兵做防守

之後搶到新地後由新地出

-------------------
最後的玩法(?)
吃我的潛能力覺醒>全力防守>女主角>跑吧
1回合

不過這玩法屈錢時ok
平時關我還是喜歡S級時間之內全殺
爆頭>嗯(高興舉手特寫)
pet3 07:14 PM 02-27-18
第2章的王牌在地圖後半的故事說狙擊塔的右邊 戰車附近

右上 有紅支援兵
右中 就是戰車和ACE

其他關我未找到

原來這集可以故事關都可重玩
野良猫 07:53 PM 02-27-18
會唔會又同一代咁,

哩個係一定
初代第一次玩我都係落滿人,之後越嚟越少淨係落偵查同突擊各一就算
再唔係兩個突擊,因為搶據點方便,守都易好多

第2章的王牌在地圖後半的故事說狙擊塔的右邊 戰車附近

右上 有紅支援兵
右中 就是戰車和ACE

其他關我未找到
但因為無得玩2次 所以找不到
DEMO入面應該得一個ACE了
不過都冇所謂啦,又唔繼承嘅
pet3 07:58 PM 02-27-18
哩個係一定
初代第一次玩我都係落滿人,之後越嚟越少淨係落偵查同突擊各一就算
再唔係兩個突擊,因為搶據點方便,守都易好多

DEMO入面應該得一個ACE了
不過都冇所謂啦,又唔繼承嘅
唔係全保留嗎?

特別遊擊戰的關卡也是在右邊
東山的站場能力好勁
野良猫 08:30 PM 02-27-18
唔係全保留嗎?

特別遊擊戰的關卡也是在右邊
東山的站場能力好勁
我錯,係全保留
飛住睇啲字淨係睇到話有DEMO SAVE的話製品版會拎到飾物

不過製品版我應該都係會由頭玩
反正飾物唔太影響能力值,少咁件嘢又唔難咗爆機
pet3 08:36 PM 02-27-18
我錯,係全保留
飛住睇啲字淨係睇到話有DEMO SAVE的話製品版會拎到飾物

不過製品版我應該都係會由頭玩
反正飾物唔太影響能力值,少咁件嘢又唔難咗爆機
到時再睇一次劇情就ok啦

反正 這次故事關能重玩

果d累計殺人數
放棄好浪費
harakuma 10:12 PM 02-27-18
無意中搵到條官片,

好羅果然好好楂
阿佳既非戰場MODE好正
條友應該由細楂到依家當食生菜

鐵之侍 10:45 PM 02-27-18
沒錯啦!等了這麼久我就是要這個!這才是戰場女武神啊

沒太大改變沒問題,別像之前那黑歷史搞到四不像就行了

東山真是很強,差點都要使真綾要失業(當然不會啦)
harakuma 11:29 PM 02-27-18
玩完試版
總覺得早見會早死
之前Trailor有一幕"女主角係類似密封爐之類既門外大叫"
當時估又會有人die,

正話睇返佢大叫時個名字是x(為免有透用x代替)
kennethyu 02:30 AM 02-28-18
所以其實識玩的話
正常玩法是
起點就只放故事人物(加CP)
最多放多隻突擊兵做防守

之後搶到新地後由新地出

-------------------
最後的玩法(?)
吃我的潛能力覺醒>全力防守>女主角>跑吧
1回合

不過這玩法屈錢時ok
平時關我還是喜歡S級時間之內全殺
爆頭>嗯(高興舉手特寫)

第1集嗰時係用Order 谷盡村姑玩跑Online...
唔知今集仲有無咁屈機既潛能既角色...

今集係據點收兵唔使CP, 所以可以放多幾粒兵到時再收番都無問題

同埋就算唔係據點都可以1CP 收番, 呢個幾好
鐵之侍 08:18 AM 02-28-18
原來有一位叫卡爾特的隊員升到下士後他妹妹會加入

製作人說了會有2,3 那樣隊員也有自己的個人故事,即是不能只用主角們了(反正大慨單用一個角色刷簡單的關升應可以了吧)
野良猫 10:02 AM 02-28-18
無意中搵到條官片,

好羅果然好好楂
阿佳既非戰場MODE好正
條友應該由細楂到依家當食生菜

真綾姐直頭有前有後

作者: kennethyu:
第1集嗰時係用Order 谷盡村姑玩跑Online...
唔知今集仲有無咁屈機既潛能既角色...

今集係據點收兵唔使CP, 所以可以放多幾粒兵到時再收番都無問題

同埋就算唔係據點都可以1CP 收番, 呢個幾好
初代據點收兵都唔駛cp吧
係強制退避先扣
pet3 12:45 PM 02-28-18
真綾姐直頭有前有後

初代據點收兵都唔駛cp吧
係強制退避先扣
PS3(原版) 時 無得三角按回收
要你控個人入去按棋仔 ?
Rance 12:55 PM 02-28-18
作者: 鐵之侍:
原來有一位叫卡爾特的隊員升到下士後他妹妹會加入

製作人說了會有2,3 那樣隊員也有自己的個人故事,即是不能只用主角們了(反正大慨單用一個角色刷簡單的關升應可以了吧)
咁即係個頭盔妹都有機會會除頭盔了
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  ... 最後

返回主題版面