Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-02-13, 12:25 PM   #3501
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: Rance 查看文章
朋友你並不寂寞
所以我好奇點解有板友話PSV會有冇GAME玩既情況
Kaori Yae 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-13, 12:50 PM   #3502
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
所以我好奇點解有板友話PSV會有冇GAME玩既情況
他過去有說過那一些只是米田共game(他不玩這一些)

所有他不喜歡玩的都當不存在當然無game出

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-13, 02:01 PM   #3503
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
我都未清完D遊戲+1,
n3ds夠多game啦,
我咪又係淨係買左UX一隻,
其他完全唔想玩,
照呢個道理我係咪又可以話佢無GAME出
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-13, 06:16 AM   #3504
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: pet3 查看文章

時間旅行者應該就白金到了
懂日文的人真的要玩下
不過TT 電話女友模式
後期玩跳時間
她的反應讓人很心痛就是....
前日白左了
次次飛都良心受到責備
TTphone ending仲感動過本篇 xこと
我覺得玩/睇呢隻時,唔好下下攞steins;gate 黎比較就會好開心
叮噹
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-13, 10:17 AM   #3505
アイク
Junior Member

註冊日期: Dec 2012
人在國外, 託親戚喺信和一樓出左機. 寫左張list比店員講明全部games要水日. 佢都照賣堆行貨比我親戚...唯二兩隻水貨games仲要唔連初回特典orz...我係咪去左間黑店...

此篇文章於 05-03-13 10:23 AM 被 アイク 編輯。
アイク 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-13, 10:46 AM   #3506
LemonCoke

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code3823 8824 1251
PSN  IDLemoncoke
XBox Live GamertagLemoncoke
引用:
作者: アイク 查看文章
人在國外, 託親戚喺信和一樓出左機. 寫左張list比店員講明全部games要水日. 佢都照賣堆行貨比我親戚...唯二兩隻水貨games仲要唔連初回特典orz...我係咪去左間黑店...
張list 有乜game 先???
而家好多game 舖都唔齊game.
會唔會佢地得番行??
信和一樓得兩間舖啫.
其中易搵同就腳嗰間唔係黑店黎嘅.
可能你親戚同店員有啲誤會啫.
LemonCoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-13, 10:54 AM   #3507
pet3
The One

引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
前日白左了
次次飛都良心受到責備
TTphone ending仲感動過本篇 xこと
我覺得玩/睇呢隻時,唔好下下攞steins;gate 黎比較就會好開心
叮噹

以下是有玩完時間旅行者TT模式的人才好按
為什麼最近不聽電話,我很擔心啦 (同時有很多我出門了,今天我在部活很努力哦 等等...email)
係我錯
-------------------------
某人連任意門都已經拿出來了
藍色
機械人
名是喵名

TT篇主線
最後一次聽電話
超痛
其實我和她一起看日出時就已經覺得出問題
只是想不到最後竟然這樣.......

你有ar模式後
記得用現實電腦去最後一封email中的網址拿一個pdf
之後用ar 照佢

會得到最後的訊息

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 05-03-13 10:56 AM 被 pet3 編輯。
舊 05-03-13, 11:42 AM   #3508
アイク

引用:
作者: LemonCoke 查看文章
張list 有乜game 先???
而家好多game 舖都唔齊game.
會唔會佢地得番行??
信和一樓得兩間舖啫.
其中易搵同就腳嗰間唔係黑店黎嘅.
可能你親戚同店員有啲誤會啫.
有海賊無雙2、閃乱カグラ、メルルのアトリエ、SOUL SACRIFICE 同edf3...

唯有麻煩佢地返港佢地去多次睇下有冇得退啦.

多謝你既情報.
舊 05-03-13, 11:57 AM   #3509
LemonCoke

引用:
有海賊無雙2、閃乱カグラ、メルルのアトリエ、SOUL SACRIFICE 同edf3...

多謝你既情報.
你要水, 主要係因為你PSN行緊日a/c ??
咁你教佢睇/對下盒背面個code 喇.
舊 05-03-13, 12:10 PM   #3510
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
買左機一個星期, 得隻SOSAD, 可唔可以介紹下有咩GAME好玩
日水P4G出面冇哂貨
由手機版發出
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-13, 12:21 PM   #3511
LemonCoke

引用:
作者: keijoey 查看文章
買左機一個星期, 得隻SOSAD, 可唔可以介紹下有咩GAME好玩
日水P4G出面冇哂貨
由手機版發出
隻P4G夠玩一排架.
去下深水埗或者信和睇下,
之前好似見過有架.....
舊 05-03-13, 12:52 PM   #3512
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:

多謝你既情報.
首先要搞清楚響信和邊層買,要知信和上一層叫M樓,上兩層先叫一樓,無謂殺錯良民啦

其二,唔係好多舖會入日水,始終成本高又貨源少,好多時唔係有奇怪野的話都係行貨多,就算講明要日水都好,亦都會有店員唔識分行、水,唔一定關店員事,可能係封面欺騙俾佢fake左,日文面中文底仲要寫CERO

你講果幾隻,全部都有(或曾經有)行、水買到
海賊無雙2日水普同行普差唔多同價但封面睇CERO仲分到
閃乱カグラ水普比較難分,因為封面只係差個CERO,限定就一定係日水,唔係買限定的話而家唔會有舖俾初回特典俾你
メルルのアトリエ,普、限都有行貨,日水而家入手困難,你唔太在乎初回條dlc code的話(唔記得有冇)其實行同水冇大分別
SOUL SACRIFICE買共鬥版一定係水日…唔好巴我面
EDF3我記得有隻兩人版都係水日,單丁一隻就行水難分

PSV game要買純日水game真係做少d功課都唔得
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-13, 12:54 PM   #3513
pet3
The One

引用:
作者: keijoey 查看文章
日水P4G出面冇哂貨
由手機版發出
3月 PSV TOH-R , PSV 闇魂獻祭 ,PSV 朧村正

朧村正 PSN 版也可以 (只是400mb

引用:
作者: teealpha 查看文章
首先要搞清楚響信和邊層買,要知信和上一層叫M樓,上兩層先叫一樓,無謂殺錯良民啦

其二,唔係好多舖會入日水,始終成本高又貨源少,好多時唔係有奇怪野的話都係行貨多,就算講明要日水都好,亦都會有店員唔識分行、水,唔一定關店員事,可能係封面欺騙俾佢fake左,日文面中文底仲要寫CERO

閃亂カグラ水普比較難分,因為封面只係差個CERO,限定就一定係日水,唔係買限定的話而家唔會有舖俾初回特典俾你
メルルのアトリエ,普、限都有行貨,日水而家入手困難,你唔太在乎初回條dlc code的話(唔記得有冇)其實行同水冇大分別

其實好多人真的不知道什麼叫初回版
成日慢幾個月買之後話人唔比特典佢果下真係....

FGO 目標預算

此篇文章於 05-03-13 01:09 PM 被 pet3 編輯。
舊 05-03-13, 01:30 PM   #3514
teealpha

引用:
其實好多人真的不知道什麼叫初回版
成日慢幾個月買之後話人唔比特典佢果下真係....
又唔可以完全咁講,閃亂初出時買水普真係好多舖都唔俾隻CD你抽起左分售,閃亂個topic有講過喎
舊 05-03-13, 01:36 PM   #3515
pet3
The One

引用:
又唔可以完全咁講,閃亂初出時買水普真係好多舖都唔俾隻CD你抽起左分售,閃亂個topic有講過喎
新出唔比是抽起
但幾個月後果d唔叫抽起吧

FGO 目標預算
舊 05-03-13, 02:10 PM   #3516
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
新出唔比是抽起
加錢換....
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-13, 02:36 PM   #3517
tao
Crazy Gamer
SFV格鬥家

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDJapbee
XBox Live GamertagSleepyEyes23
引用:

閃乱カグラ水普比較難分,因為封面只係差個CERO,限定就一定係日水,唔係買限定的話而家唔會有舖俾初回特典俾你

想問有冇PSV行 game係日文面中文底仲要寫CERO?
印象中,係PS3無雙限定版個紙盒會係CERO,但隻game包裝就係行"限" ,另外akb 限定版好似都係
最近見到有PSV街鐵日版平貨, 買左但先留意code過左期
tao 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-13, 04:39 PM   #3518
安安

註冊日期: Jan 2002
咁快過
行貨個code去到2015年.....
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-13, 04:53 PM   #3519
teealpha

引用:
新出唔比是抽起
唔俾你就係唔俾你,你想點叫都得,反正出面都仲係有舖俾你加錢換

引用:
作者: tao 查看文章
想問有冇PSV行 game係日文面中文底仲要寫CERO?
印象中,係PS3無雙限定版個紙盒會係CERO,但隻game包裝就係行"限" ,另外akb 限定版好似都係
最近見到有PSV街鐵日版平貨, 買左但先留意code過左期
暗榮那可愛的DOA5+限定版
http://www.gaforum.org/showpost.php?...0&postcount=76
出game當日我過左去SSP見到有舖擺出黎,日版面CERO、中文底標住3區
舊 05-03-13, 07:48 PM   #3520
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
有行就好少舖入水,尤其d冷門game一出唔即買就無
人在海外可考慮下網店或買DL版 DL版都有初回特點送的

舊 05-03-13, 10:25 PM   #3521
天恨情
Senior Gamer

引用:

地址 你入普通十個數字落去就得....
真係不行就就用英文打回現實地址吧

你果張是 吉之島 jcb ?
普通aeon jcb 非聯營卡

試左刪哂卡資料等一日再輸入再等一日
都仲係失敗
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-13, 10:29 PM   #3522
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
我自己都試過,
有隻 game 看不到日還是行,
又沒價錢,
於是問問店員是日是行,
他說是日版,
之後問埋價錢,
心諗同行版差唔多?

於是再問他取來看看 ......
根本就是行版 ......

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-13, 03:17 PM   #3523
アイク

引用:
作者: assy 查看文章
有行就好少舖入水,尤其d冷門game一出唔即買就無
人在海外可考慮下網店或買DL版 DL版都有初回特點送的
嗯, 其實平時我都係上網訂多, 今次係因為想慳運費而麻煩人.

報應啊...
舊 05-05-13, 03:25 PM   #3524
アイク

引用:
作者: LemonCoke 查看文章
你要水, 主要係因為你PSN行緊日a/c ??
咁你教佢睇/對下盒背面個code 喇.
主要原因係儲開日版.

其次係行貨呢便賣唔出, 中伏時想賣都賣唔走.
舊 05-05-13, 03:30 PM   #3525
アイク

引用:

舉手!

係M樓, M樓.

都係n3ds好...唔會死錯人...大概...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 04:50 AM

手機版 | APP版