Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 12-26-02, 08:44 PM   #1
雪舟等楊
God of Gamer
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
SIMCITY™4

http://simcity.ea.com/
2003年1月10日出喇<=係gamebase睇的

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-02, 10:58 PM   #2
餃子
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2002
點解台灣版有"formosa"....

比都唔玩中文版..
餃子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-02, 11:03 PM   #3
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

SIMCITY...永無止境的game....
係咪真係咁多野玩~

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-02, 11:58 PM   #4
餃子
Crazy Gamer

引用:
Originally posted by Hitomi :
SIMCITY...永無止境的game....
係咪真係咁多野玩~
我就係鍾意

個個人唔同既~
舊 12-28-02, 07:33 PM   #5
灰屎
Senior Gamer
停唔到玩Simcity

我一定買!!!
乜唔係一月尾先出咩?
灰屎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-02, 07:40 PM   #6
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

玩得太多.....已經無左初初個種驚喜....
來來去去都係咁玩....已經厭左...但今次畫面正左係佢既賣點之一....

舊 12-28-02, 11:14 PM   #7
達比

註冊日期: Jul 2002
真係靚左好q多...
達比 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-02, 11:17 PM   #8
Cato913
Insane Gamer
!! ~礦泉水~ !!

註冊日期: Dec 2001
超期待~~~~

舊 12-29-02, 11:26 PM   #9
Hunter

註冊日期: Jan 2002
正, 必買
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-02, 03:02 PM   #10
雪舟等楊
●  ω  ●

XBox Live Gamertagmoe magician
http://www.gamebase.com.tw/News/event/pcgame/8185.html
原來14號先有~~~~~

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
舊 12-30-02, 03:07 PM   #11
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

還是2000好玩,太花巧反而唔好玩....

當年有另一隻咩咩tycoon,玩物流(呢個名詞高檔d...)的,仲正,海陸空玩晒,諗番都正~~

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-02, 04:04 PM   #12
Rv250

註冊日期: Aug 2002
我覺得是一集比一集複雜
2000以前只要較最高速去玩就可以
3000真係要"苦心經營",多好多變數,好難上手...

係唔係Transport Tycoon?
可以用一架最平o既巴士去"摧毀"CPU方一條鐵路
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-02, 06:26 PM   #13
灰屎
Senior Gamer
停唔到玩Simcity

我都有玩transport tycoon呀!!!
我覺得佢係我其中一個咁耐以謐控o最好玩?餲C Game
灰屎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-02, 07:46 PM   #14
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
Originally posted by Rv250 :

係呀,之後仲出過deluxe版~~
我只懂製造空難...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-02, 09:12 PM   #15
餃子
Crazy Gamer

是呀﹗
Transport Tycoon好正﹗
如果出Transport Tycoon 2 就好﹗
個作者話會出,不過係唔知幾時會出﹗

引用:
我覺得是一集比一集複雜
2000以前只要較最高速去玩就可以
3000真係要"苦心經營",多好多變數,好難上手...

有時太簡單又唔好玩嗎

係唔係用一格路去塞住人地條鐵路
舊 12-30-02, 11:48 PM   #16
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
Originally posted by 餃子 :
係唔係用一格路去塞住人地條鐵路
大概係...會令佢開唔到車
或者搵卡火車撞埋去

Simcity3000雖然好麻煩,其實幾好玩
不過...永遠過唔到經濟衰退一關
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-02, 11:54 PM   #17
餃子
Crazy Gamer

引用:
Simcity3000雖然好麻煩,其實幾好玩
不過...永遠過唔到經濟衰退一關
無計啦
香港都會啦
舊 12-31-02, 12:01 AM   #18
Sandalphon
Ultimate Gamer
Arc Angel

今集d 畫面靚佐好多喎.....可以考慮o下....

Why in moments of crisis do we ask God for strength and help?
As cognitive beings, why would we ask something that may well be a figment of our imaginations for guidance?
Why not search inside ourselves for the power to overcome?
After all, we are strong enough to cause most of the catastrophes we need to endure.

-Bill Schell-
Sandalphon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-02, 02:13 PM   #19
大雄
卡啦騷

XBox Live Gamertagkalaso
會唔會出中英合版?

近排EA好鐘意咁出

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-02, 03:46 PM   #20
Forever
Insane Gamer
風之子

玩 simcity
緊係越複雜先越好玩啦~~

期待中

舊 12-31-02, 07:02 PM   #21
雪舟等楊
●  ω  ●

http://www.acertwp.com.tw/shop/docs/...NUM=game121701
今次都幾多贈品

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
舊 12-31-02, 09:00 PM   #22
餃子
Crazy Gamer

引用:
Originally posted by GC迷 :
會唔會出中英合版?

近排EA好鐘意咁出
[比都唔玩中文]formosa係中文[/比都唔玩中文]
唔知台灣版有無合埋英文

堅拒中文版