Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 12-27-02, 09:11 PM   #1
Fio
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
有關edit圖片...

想問下...有冇免費ge software可以剪裁同修改圖片大細ga?
thx for reply
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-02, 09:17 PM   #2
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
photoshop+serial no.=免費

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-02, 09:29 PM   #3
倉田先生Fans
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2002
IrfanView
http://www.irfanview.com
倉田先生Fans 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-02, 10:03 PM   #4
子貓物語hihi
~潛艇基地茶水部~
電眼.東尼

註冊日期: Jan 2002
小畫家完全免費
子貓物語hihi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-02, 10:51 PM   #5
Fio

sugihara:
我冇嘛....

子貓:
小畫家可以剪裁ga咩@_@?
舊 12-27-02, 10:57 PM   #6
達比

可以剪裁,不過不可以將整幅圖放大縮細~
達比 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-02, 10:59 PM   #7
Blur
The One
⊃貧⊂

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDelfblur513
XBox Live GamertagPAD 191276502
引用:
Originally posted by sugihara :
photoshop+serial no.=免費
有遠見b
minifourm大把

呀呀呀!顯身手強敵被我都打垮,HA!
冷的風,問誰怕?將冬天趕回家,HA!
趁青春望著前路去,一起衝衝衝,衝吧。
Blur 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-02, 11:29 PM   #8
Fio

達比:
ic~唔知添..

藍仔:
點去ga?
舊 12-28-02, 12:13 PM   #9
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
Originally posted by Fio :
達比:
ic~唔知添..

藍仔:
點去ga?
我 suggest 倉田先生fans 果隻 irfanview.. 真係好正o架 (又唔係大, 如果玩o下 resize, 睇相.. 一流 )

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-02, 12:19 PM   #10
Fio

引用:
Originally posted by 茶杯老人 :
我 suggest 倉田先生fans 果隻 irfanview.. 真係好正o架 (又唔係大, 如果玩o下 resize, 睇相.. 一流 )
install左la,thx倉田先生
plus-in駛唔駛裝埋ga?
舊 12-28-02, 12:20 PM   #11
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
install左la,thx倉田先生
plus-in駛唔駛裝埋ga?
你喜歡, 你可以裝埋睇 quicktime, 聽歌, 睇 vcd 都得

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-02, 12:24 PM   #12
寇維克斯
Ultimate Gamer
Negator

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDfisherhk
ACDSee都得,都係唔差...

28 Paladin
寇維克斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-02, 05:17 PM   #13
Fio

To 茶杯老人 :
正!連flash都睇埋

To 寇維克斯:
我冇full ver.@_@
舊 12-28-02, 06:10 PM   #14
STPHEN
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2002
引用:
子貓:
小畫家可以剪裁ga咩@_@?
小畫家可以架!

剪裁的話左面TOOL BAR最頂個兩個已經可以剪

如果想改變大小,可以先用剪裁個框圍住要改變既範圍(要全幅就right click揀全選),呢個時候可以拉個虛線框上面個8個正方形格仔改大小架啦,又或者right click揀"flip/rotate"(唔知中文係乜)都得

但如果你要指定大小(指可以改成指定尺寸),咁都係要用上面D軟件方便D...反正你而家都解決左個問題,而家就當我發下"up風"啦:@_@":
STPHEN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-02, 06:21 PM   #15
Fio

To STPHEN:
唔緊要~學多d野好嘛
唔該哂
舊 12-29-02, 06:16 PM   #16
Fio

To 茶杯老人,倉田先生:
那個....有冇方法可以用個software開日文ime檔名ge file ga?
舊 12-29-02, 08:32 PM   #17
貓貓II
Game Master

剪裁圖片,試下呢個。freeware
http://www.ab.wakwak.com/~knight/
貓貓II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-02, 01:02 PM   #18
倉田先生Fans
Insane Gamer

To Fio ,
開唔倒日文檔名o既 file??...冇可能架喎...
倉田先生Fans 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:03 AM

手機版 | APP版