Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 01-05-03, 08:46 PM   #1
燎原-火
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2002
其實練空手道之類的功夫有冇用架?

佢地打交都好似係打爛仔交既
邊有人得閒同你慢慢出招?

舊 01-05-03, 08:49 PM   #2
zero
Game Master
【酒色財氣】

註冊日期: Apr 2002
絕對唔慢~!!
我有個朋友又係玩空手道既
佢d拳可以快到我睇唔到~_~"
打爛仔交都可以一個打幾個.......

舊 01-05-03, 09:15 PM   #3
Dolly
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
XBox Live GamertagEfsf
爛仔交始終係王道
Dolly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-03, 09:49 PM   #4
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
如果求其練, 就算什麼都沒用啦!

所以不是是否"空手道,跆拳道,柔道...."的問題, 而是有沒認真的練呢!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-03, 10:04 PM   #5
二天

註冊日期: Mar 2002
你練武術時一定會練埋體能
先不理招式有冇用,但比起冇練過既人,體能強已經係優勢
所以話點會冇用呢,睇你有冇心機練而已

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-03, 05:41 PM   #6
Funny
超平和バスターズ

其實空手道o係邊度有得學呀???
Funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-03, 08:52 PM   #7
T.S
God of Gamer
君だけを…

用處:鍛練體能+通過搏擊練習訓練反應
P.S.學招式重點在於融會貫通

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-03, 08:45 AM   #8
豬腳恐龍
Insane Gamer

空手道威力大,
跆拳道速度快(香港果d唔學好過, 和正宗韓國的威力差很遠)
柔道...(唔係好熟...)

跆拳道又分南北韓兩種,
南韓屬於高速形,
北韓屬於力量形,
但香港(跆協)所教的是低速無力形跆拳....

共渡時艱生存法: 賣. 押. 借.

-陳嘉祺
豬腳恐龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-03, 03:57 PM   #9
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
Originally posted by 豬腳恐龍 :
空手道威力大,
跆拳道速度快(香港果d唔學好過, 和正宗韓國的威力差很遠)
柔道...(唔係好熟...)

跆拳道又分南北韓兩種,
南韓屬於高速形,
北韓屬於力量形,
但香港(跆協)所教的是低速無力形跆拳....

香港(跆協)所教的是低速無力形跆拳
一dd啦~
睇尼好唔好彩 搵著個好0既師傅
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:13 AM

手機版 | APP版