Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 01-02-03, 11:11 PM   #1
二家
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
請各位指教

本人氣虛血弱, 成日見手腳凍
請問有冇咩運動既可強身健體, 又可以減肥(又肥左 )架?
二家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-03, 11:50 PM   #2
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
緩步跑, 簡單又有效.
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-03, 10:58 PM   #3
二家
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
Originally posted by 藍色的麥斯 :
緩步跑, 簡單又有效.
Thx, 咁每次要跑幾耐? 飲食又要點控制?
二家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-03, 11:39 AM   #4
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
Originally posted by 二家 :

Thx, 咁每次要跑幾耐? 飲食又要點控制?
你應該冇乜點跑步吧,所以頭一個月先跑十五分鐘啦,之後就睇自己能力慢慢加長個時間

舊 01-04-03, 02:31 PM   #5
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
最好做埋其他運動啦,
如掌上壓呀, sit up等,
哩D o係屋企都做得到,
要達至keep fit既效果當然要keep住做啦,
唔駛做得太激烈, 唔需要強行催谷,
做到累就可以, 按照身體能力先至增加次數,
要慢慢黎, 唔好諗住做幾次就見效.

一日分開幾次做(如兩, 三次), 每次適當既運動量就可以了.

飲食方面, 正常一日三餐都OK,
多食蔬菜生果.

當然份量只需要覺得少少飽就足夠.
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-03, 04:21 PM   #6
butterfly
Crazy Gamer
林志玲,黑與白的閃光!

註冊日期: Apr 2002
引用:
Originally posted by 藍色的麥斯 :
最好做埋其他運動啦,
如掌上壓呀, sit up等,
哩D o係屋企都做得到,
要達至keep fit既效果當然要keep住做啦,
唔駛做得太激烈, 唔需要強行催谷,
做到累就可以, 按照身體能力先至增加次數,
要慢慢黎, 唔好諗住做幾次就見效.

一日分開幾次做(如兩, 三次), 每次適當既運動量就可以了.

飲食方面, 正常一日三餐都OK,
多食蔬菜生果.

當然份量只需要覺得少少飽就足夠.
補充建議:先(掌上壓10 俯臥撐10 換腳跳10)X2 per day

如果吃得消就每樣加5 一直加下去

butterfly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-03, 08:36 PM   #7
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
請問換腳踢點做?

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-03, 04:50 PM   #8
簡sir
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
最好就係踢番場波la
簡sir 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:27 AM

手機版 | APP版