Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-07-02, 01:37 PM   #1
宮本茂
Game Master
宮本博士

註冊日期: Jan 2002
大家最喜歡邊個球述員?

我喜歡阿叔..
因為佢講波幾好聽..佢以前係球員有好多時佢會以球員角度去講波..
有時串串地,好攪笑..
我睇升級戰線..成日見阿叔好專心咁係到睇NOTE..佢個戇直得黎..好攪笑

此篇文章於 06-07-02 01:40 PM 被 摰格祈 編輯。
宮本茂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-02, 07:05 PM   #2
cloud
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
係ar!!!你兩場升級戰線都see?

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-02, 08:10 PM   #3
誘肉毛球
Ultimate Gamer
哈雷小子...

引用:
Originally posted by cloud110 :
梗係阿叔啦!
誘肉毛球 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-02, 10:02 PM   #4
宮本茂
Game Master
宮本博士

引用:
Originally posted by cloud110 :
唔係..只睇晚上12:35那場...
舊 06-07-02, 10:21 PM   #5
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

當然亞叔啦
當年亞叔o係亞視,我就睇亞視!
而家亞叔o係無記,我就睇無記!
所以今年世界杯無記拎唔到轉播權
真係冇晒引! :fish:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-02, 10:26 PM   #6
迷之樣
Game Master
『最気高刃』

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDsheep23
第一係亞叔
第二係新聞報導個伍洸榮(個名好似係咁......)
迷之樣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-02, 10:29 PM   #7
宮本茂
Game Master
宮本博士

係我都漏左伍晃榮...佢講波都好正..
舊 06-07-02, 10:54 PM   #8
人仔貓
Game Master

Cool

亞叔,當打時綽號[重炮]~

講波方面,佢好專業,
主要專注評述比賽實況,
絕少好似依家D[節目主持]咁
晌自己唔捧果隊進攻時背誦資料稿……

而且佢好有幽默感~
印象最深刻就係經常即席幫球員[改名]~
好似[搬磚佬]、[烏龍王]、[坐勞]等等…
人仔貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-02, 01:13 AM   #9
子貓物語hihi
~潛艇基地茶水部~
電眼.東尼

仲有濕手巾->死扭
子貓物語hihi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-02, 06:28 AM   #10
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
Originally posted by 子貓物語hihi :
仲有濕手巾->死扭
濕手巾 我想唔係佢作o架~~
當年有個球員 (香港), 叫 張子岱, 佢個花名就叫 濕手巾, 解釋一樣

至於喜愛o既有 林尚義 同 丁偉傑.. 丁仔 重分析, 阿叔 重講.. 如果兩個加埋一定好好睇

林尚義 中大經濟系畢業, 學士o黎 仲有有 A 級教鍊文憑 (香港球員通常考 B), A 級文憑... 好話唔好聽, 如果 曼聯 個教鍊唔做, 而 曼聯 又搵 阿叔, 阿叔 夠晒 quali 做教鍊

至於講到 伍晃榮, 我又咁睇, 毫無疑問佢好精彩, 但 LIVE match 同新聞發揮空間唔同, 佢未必做得好o架喎 所以我有o的保留

除了喜歡, 不如講最憎.. 最憎 蔡肉魚 同 賣蛋光 (買蛋定賣蛋?! 鍾志光 是也), 先講 蔡肉魚, 好多無謂四字成語, 但又用來用去果幾個, 賣蛋光 成日"瀨"緊張, 兼夾把聲好刺耳, 唔識溫柔o的講~~

此篇文章於 06-08-02 06:33 AM 被 t-cup 編輯。
t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-02, 03:36 PM   #11
宮本茂
Game Master
宮本博士

茶杯你唔講我都唔知阿叔咁有料架..
阿叔果然強喎.
大家知唔知伍晃榮係唔係退休呢?
好似唔會再係新聞見到佢啦
舊 06-09-02, 06:06 PM   #12
paulchan
Insane Gamer

伍晃榮尚未退休, 世界盃期間仲聽到佢把聲

個人覺得Keyman, 丁偉傑兩位都唔錯!

舊 06-09-02, 06:15 PM   #13
老野一個

阿叔講波夠晒氣氛,把聲又夠忠氣

保方
老野一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-02, 06:22 PM   #14
子貓物語hihi
~潛艇基地茶水部~
電眼.東尼

引用:
Originally posted by 宮本茂 :
茶杯你唔講我都唔知阿叔咁有料架..
阿叔果然強喎.
大家知唔知伍晃榮係唔係退休呢?
好似唔會再係新聞見到佢啦
無記錯,伍晃榮佢老人定就退休
子貓物語hihi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-02, 09:15 PM   #15
宮本茂
Game Master
宮本博士

引用:
Originally posted by 子貓物語hihi :
無記錯,伍晃榮佢老人定就退休
唔係好明你講什麼
舊 06-10-02, 12:19 AM   #16
chunyu
Banned

註冊日期: Mar 2002
阿叔真係唔錯 , 但係可能近幾年無線冇乜節目俾佢可以去講波.......生疏哂.........可惜.....
伍晃榮直頭當佢偶像啦 , 細個睇悶到訓著o既新聞都係為左佢 , 冇佢我都唔會睇新聞 , 佢報導體育簡直一絕 , 冇左佢d 新聞會乏味好多.......
丁偉傑 都唔錯架.....呢幾年歐聯 , 西甲 , 早一兩年o既 nba ,今年o既英超 有佢份 , 聽開有感情 , 而且佢講得都唔錯 , 佢拍何輝呢個組合係 espn 最好o既.......
其實 keyman 同 德能 都唔係咁差 , 平時睇德甲 ,同意甲 都冇乜問題架......唔知做咩 成班講波佬一做世界盃就搞到咁........尤其是有中國隊o既賽事特別煩..........講其他隊都仲ok , 可能佢地要搞埋現場d 氣氛啦 , 如果唔係展貿果度d 人講果場係好好多o既.............希望佢地之後會做返好d 啦...........
chunyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-02, 12:19 AM   #17
chunyu
Banned

註冊日期: Mar 2002
引用:
Originally posted by 宮本茂 :

唔係好明你講什麼
佢係話"伍晃榮佢老人家就退休"
chunyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-02, 01:09 AM   #18
FOKKIT
Banned

大家覺唔覺得伍晃榮呢種報導體育新聞方法

其他體育報導員都學佢呢?
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-02, 01:36 AM   #19
暴走EVA初號機
Crazy Gamer
炸彈x7

當然係阿叔!
暴走EVA初號機 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-02, 01:41 AM   #20
暴走EVA初號機
Crazy Gamer
炸彈x7

引用:
Originally posted by 人仔貓 :
而且佢好有幽默感~
印象最深刻就係經常即席幫球員[改名]~
好似[搬磚佬]、[烏龍王]、[坐勞]等等…
前幾日阿叔先將朗拿度同朗拿甸奴分為[大哨]同[細哨]
暴走EVA初號機 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-02, 03:08 AM   #21
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

PSN  IDAI_Sleepy
引用:
Originally posted by FOKKIT :
大家覺唔覺得伍晃榮呢種報導體育新聞方法

其他體育報導員都學佢呢?
弊在個個都未學滿師......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-02, 10:57 AM   #22
itcwai
潛艇基地九十九號

都係亞叔 ,仲有菜肉魚

唔鐘意: 李德能、余懷英、何老鑑

esp何老鑑,佢講中巴果場,直情係民建聯主席咁,乜七都話中國好,至核突仲要完場後話自己可以當天發誓有果句至講果句,絕冇偏私!!(大家係中國人,偏私係正常,但條老坑青筋暴現咁話自己點公正點持平,真係老而不...)
itcwai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-02, 11:37 AM   #23
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
itcwai :

何鑑江... 你搵錯人 果個係 何靜江, 何鑑江 係 何靜江 大佬~~ 雖然大家都係講波的~

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-02, 12:03 PM   #24
FOKKIT
Banned

決賽果場一定睇番無線!!!
(雖然有有線)
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-02, 03:23 PM   #25
itcwai
潛艇基地九十九號

引用:
Originally posted by 茶杯老人 :
itcwai :

何鑑江... 你搵錯人 果個係 何靜江, 何鑑江 係 何靜江 大佬~~ 雖然大家都係講波的~
哦!何靜江 !總之是那白頭佬!!!
Thx for remindig!
itcwai 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:41 AM

手機版 | APP版