Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 6 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22  ... 最後
攻略及心得交流區>スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入)
yorkyork 03:07 PM 02-28-17
你可以兩隻都買
felix1212 03:15 PM 02-28-17
作者: yorkyork:
你可以兩隻都買
那有錢!!! 但其實有錢都無時間. 仲玩緊仁王(九州咋!), 禮拜尾又有switch....
但機戰真係回憶嚟, 不能不玩....
fami~yan 03:32 PM 02-28-17
作者: felix1212:
Thank you ching!! 即係中文封面就可以買....
朋友要PSV中文所以唔洗諗. 反而我自己要PS4版就15 16, 想要日限但又想明故事多d.....
今集我會推介中文...3個世界觀好亂
Chitose1987 04:36 PM 02-28-17
作者: Gundam MK-2:
尋晚玩完20話
TacP真係好唔夠
淨係買ヒット&アウェイ,サイズ差補正無視同エースプラウド都用清光
強化部品一件都未買過

考慮緊好唔好買埋本ユニットデータガイド,用金錢換取時間
https://goo.gl/lFLSjL

(重打一版DLC先得5000錢同50TacP,太少)
舞人同 Vivian ACE 要優先出

兩個都過版送 TacP
由手機版發出
ultimawk 05:35 PM 02-28-17
作者: fami~yan:
今集我會推介中文...3個世界觀好亂
小弟日本語苦手
睇中文投入好多
雷火武 07:50 PM 02-28-17
香港譯名
真三一叫真蓋特
鐵甲萬能俠又叫無敵鐵甲剛
最奇怪係Eva 連個系列名都無左新世紀三個字
強化人間ですの~★ 07:54 PM 02-28-17
作者: 雷火武:
香港譯名
真三一叫真蓋特
新劇場版係冇新世紀三個字架
因為已經係今世紀
ALEX CHOW 08:33 PM 02-28-17
作者: 雷火武:
香港譯名
真三一叫真蓋特
叫魔神Z!!!!
aquarius 09:23 PM 02-28-17
作者: 強化人間ですの~★:
新劇場版係冇新世紀三個字架
因為已經係今世紀
新世紀都已經係二年前嘅事..
雷火武 12:56 AM 03-01-17
拎左13號機
其實佢最勁個招改盡,加埋改5段bouns
攻擊力只係同神化最勁個招差3百攻

但渚薰有覺醒
換言之可以連埋覺醒,一turn 都單體出到3次配合魂既攻擊
雖然無左map但打boss來計輸出更多,我會選用13號
PatrickNo42 03:38 PM 03-01-17
有無人推薦邊部改爆好?
Eclair 04:22 PM 03-01-17
作者: PatrickNo42:
有無人推薦邊部改爆好?
ナデシコC ナデシコC ナデシコC
改造Bouns...再加Eセーブ+2
7EN一砲
Map砲 23EN...
GN00508771 09:06 PM 03-01-17
【初週売り上げ】『スパロボV』計18.3万本
jeffyen83 09:22 PM 03-01-17
好耐冇玩機戰,上次已係psp
可能新系列第一集,故事比以前簡單易明

最驚喜原來依家d戰鬥動畫已經甘靚,大和號有d睇動畫甘

可惜係收錄機體比較小
monkeylove 09:24 PM 03-01-17
敵人有時會顯示Plc/5 係咩意思?
qhxu 09:38 PM 03-01-17
作者: jeffyen83:
好耐冇玩機戰,上次已係psp
可能新系列第一集,故事比以前簡單易明

最驚喜原來依家d戰鬥動畫已經甘靚,大和號有d睇動畫甘

可惜係收錄機體比較小
諗多左,大和號親生仔待遇咋
V有呢種親生仔待遇既屈指可數
Eternal Wind 09:50 PM 03-01-17
到底咩黑科技令到隻潛水艇可以上宇宙

今集無左小隊,好多配角都出唔到
Chitose1987 09:56 PM 03-01-17
作者: monkeylove:
敵人有時會顯示Plc/5 係咩意思?
包圍系統

三面包圍 = plc/5 = 5% 增傷

四面全圍 = plc/10 = 10% 增傷
aquarius 09:57 PM 03-01-17
題外話
如果PSvita用remote play喺有network嘅地方都玩到的話
係咪唔使特登要買vita版本呢
血之淚 10:25 PM 03-01-17
今集冇小隊先好
個tacp系統可以令二線角就算0出擊都可以養到佢肥肥白白
jeffyen83 11:12 PM 03-01-17
作者: qhxu:
諗多左,大和號親生仔待遇咋
V有呢種親生仔待遇既屈指可數
係咩@@以為全部都甘高質。。。
啱啱先玩到有骷髏高達, 但d戰鬥動畫都ok

希望zero d畫面ok,我係因為有zero先玩
aquarius 11:19 PM 03-01-17

你應該無玩Z3
大部份機體動作都係用番Z3嘅motion
大和號係特別例子
其實去到PS4呢D先係基本質素
qhxu 11:24 PM 03-01-17

咁ZERO又唔洗擔心
親生仔2號...
鐵之侍 12:27 AM 03-02-17
作者: GN00508771:
【初週売り上げ】『スパロボV』計18.3万本
如果再計中文版和dlc 版20 萬以上應可以吧?比月之民好已不錯了

說到親兒子天使龍和勇者特急也不錯,後者還有半原創隱藏招
GN00508771 01:56 AM 03-02-17
水樹人同機直情VIP待遇
部機要乜有乜
第一 ... 6 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22  ... 最後

返回主題版面