Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-13-19, 04:05 PM   #1
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
論日本著作権修定中

好似想連c&p都會中招,會唔會玩大過頭....

由手機版發出

此篇文章於 02-13-19 04:55 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 04:26 PM   #2
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
已經到咗走火入魔的地步
不如再嚴D,連把作品的名稱寫出來的當係侵權好唔好?
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 04:29 PM   #3
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
香港立法的話二次創作就無地自容
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 04:44 PM   #4
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
暫存檔又如何處理呢?
難道要不上網,不連網嗎…
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 05:13 PM   #5
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: dark_ming_ 查看文章
暫存檔又如何處理呢?
難道要不上網,不連網嗎…
好似話暫存唔計

又係d外行高官唔知實況冇相關知識既離地決策吧
由手機版發出

此篇文章於 02-14-19 07:53 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 09:55 PM   #6
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
牽連太大
變左要犯法好容易,一個唔小心就會誤墜法網
跟住就會突然多左一批犯罪者,然後拉都拉唔晒
變左一條擺係度但無人執法或者選擇性執法(你明的)
變相降低緊法律既公信力同地位
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 12:07 AM   #7
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
問題唔止係模糊邊界法律仲要係影響生計包括原作者,因為依家係靠網上做個買氣(網上世界係行共產主義),連集英社都知免費放上去仲賺,制法嘅係唔係唔知世代交替只係一陣嘅事

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:13 PM

手機版 | APP版