Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 04-22-18, 11:55 PM   #2976
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
所以幾難改今集槍馬弓白兵好似真係差唔多咁
最有印象都係果堆弓一開始力水真係痴線
白兵差唔多但整合能力好唔用
淨係計攻擊輸出已經係馬最高(未計油色同負責埋打城)

咁弓都有勁過嘅
攻擊將星用係弓仲係射出+1武個陣
好多蜀國弓連環同MUSCLE若王

舊 04-23-18, 02:15 AM   #2977
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
咁食迎呢D上位一樣會食Ge 睇軍團呢排都食多左
咁諗丫如果騎兵白兵下修 到時咪一樣講咁我封到白兵都贏唔到又點打今集我又覺D槍向後走點解係快左有時封唔實咁
主要係騎兵今集我唔打城都仲可以征壓贏番
有時lag機都有影響既,同埋佢地果d計到盡真係輸條線都唔奇
香港可以見對面大屌二點幾/三倍速埋黎救城,臨比佢撞中時奧義大車輪既話
迎擊一次我當自己-6,但對幾次都係咁情況,幾次對面都拉唔切迎擊到就知出事

向後走到多數係因為征壓影響移動速度影響嘛…所以副器真係副器既價值,果1粒藍隨時定你輸贏
大家無戰器既馬,原本黐埋既一征馬點解追唔到向後走既二征馬就係呢個原因

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 04:43 AM   #2978
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
咁諗丫如果騎兵白兵下修 到時咪一樣講咁我封到白兵都贏唔到又點打今集我又覺D槍向後走點解係快左有時封唔實咁
大馬MISS食左迎向後行都返到城
大槍唔小心比人停騎封左就可以收卡等返生

隻GAME 係槍兵>騎兵 騎兵>弓兵 弓兵>槍兵

事實係 騎兵>>弓象兵 弓象>>槍 槍>騎兵 仲要槍騎相性可以用技術黎補 又唔見FING 槍可以減少弓攻擊力
做成既事實就係細槍就夠 D 大COST 放哂弓馬就會有利D
4武馬比支8武槍迎左可以全身而退
6武槍比隻8武馬封左槍可以收卡 合理嗎? 咁叫不利?

槍騎合作咪打死D馬LOR ? 離間:

再加埋今集連環都唔使估 令到隻GAME 更加好玩:0)

可能最高手角度黎講呢D唔係問題 但係中遊玩家黎講咁既BALANCE 收20蚊一局? 西山點解比人炒大家懂的
嘛都我仲入緊錢 鬼哪香港冇其他野玩

それが王者の戦いというものだ

此篇文章於 04-23-18 04:53 AM 被 GUSTAV 編輯。
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 07:38 AM   #2979
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
有時lag機都有影響既,同埋佢地果d計到盡真係輸條線都唔奇
香港可以見對面大屌二點幾/三倍速埋黎救城,臨比佢撞中時奧義大車輪既話
迎擊一次我當自己-6,但對幾次都係咁情況,幾次對面都拉唔切迎擊到就知出事

向後走到多數係因為征壓影響移動速度影響嘛…所以副器真係副器既價值,果1粒藍隨時定你輸贏
大家無戰器既馬,原本黐埋既一征馬點解追唔到向後走既二征馬就係呢個原因
征壓乜會影響㗎咩

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 08:49 AM   #2980
柚原このみ

你踩入敵陣藍格時其實减左速

舊 04-23-18, 09:40 AM   #2981
GUSTAV
The One
poor

引用:
好似得車仔先會下

馬追馬同速的話轉卡就一定突到 因為判定會向前少少

舊 04-23-18, 09:55 AM   #2982
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
之前有人測試過係攻城兵進入藍格才會減速! 其他兵種唔會!
同速馬會被後面追上其實係咪參考左頭文字D
今集槍擊速度就算低手都可以出得好快! 諗起上集一般玩家係好難先做到今集呢種槍擊速度! 高手專利!
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 10:19 AM   #2983
柚原このみ

自己就試過無戰器孫策追隻返緊去既四兵董卓追下追唔到
兩隻原本一直一路黐住一路行白兵緊既,不過未埋城孫策就追追下中場甩左開始無白兵

舊 04-23-18, 10:30 AM   #2984
GUSTAV
The One
poor

引用:
自己就試過無戰器孫策追隻返緊去既四兵董卓追下追唔到
兩隻原本一直一路黐住一路行白兵緊既,不過未埋城孫策就追追下中場甩左開始無白兵
兩隻同速馬因為初速問題一定會甩白兵架

舊 04-23-18, 11:13 AM   #2985
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
咁總會有食, 真係機器人咩
但食迎同突擊既比率係勁低

白兵之前咁多代馬都係弱少少架啦
封完槍白兵, 可以其他馬突, 又或者削完血番去回血/去油色, 始終高機動力就係有著數

成日封唔實呢個係一出4代已經係咁, 所以有時封得唔太實個時, 可以突之前FAKE一下回頭, 等人摶回槍封番實D先再突

引用:
所以幾難改今集槍馬弓白兵好似真係差唔多咁
最有印象都係果堆弓一開始力水真係痴線
引用:
作者: 番薯勤 查看文章
白兵差唔多但整合能力好唔用
淨係計攻擊輸出已經係馬最高(未計油色同負責埋打城)

咁弓都有勁過嘅
攻擊將星用係弓仲係射出+1武個陣
好多蜀國弓連環同MUSCLE若王
無記錯今集所有兵種白兵力係一樣架, 除左車係大約-1武之外

引用:
淨係車先會係自陣行快D (相對下係敵陣行慢左)
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 11:16 AM   #2986
柚原このみ

霸騎&猩猩
魏武仲下修時間

舊 04-23-18, 11:31 AM   #2987
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
。。.edited

此篇文章於 04-23-18 11:35 AM 被 MR.CD-ROM 編輯。
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 11:42 AM   #2988
鳳熾魂
紅蓮の焔神

睇下大斧會下修成點先
呢排玩番又無咩野想玩咁

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
咁總會有食, 真係機器人咩
但食迎同突擊既比率係勁低

白兵之前咁多代馬都係弱少少架啦
封完槍白兵, 可以其他馬突, 又或者削完血番去回血/去油色, 始終高機動力就係有著數

成日封唔實呢個係一出4代已經係咁, 所以有時封得唔太實個時, 可以突之前FAKE一下回頭, 等人摶回槍封番實D先再突

無記錯今集所有兵種白兵力係一樣架, 除左車係大約-1武之外

淨係車先會係自陣行快D (相對下係敵陣行慢左)
應該正常唔係一場雙位數啦,5-6下都已經夠死
唔係刀照樣白兵大力咩
大大受教試幾次咁樣加速計食迎真心粗口左
以前白兵好似都係槍大力過其他又細過刀

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 04-23-18, 11:48 AM   #2989
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
改時間短D就預左
依家太長太屈機
同樣+7果邊姜維係度喊....
唔改formula仲有得玩下

桃園仲要改短呀
係時侯玩下周姬...
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 01:12 PM   #2990
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
睇下大斧會下修成點先
呢排玩番又無咩野想玩咁

應該正常唔係一場雙位數啦,5-6下都已經夠死
唔係刀照樣白兵大力咩
大大受教試幾次咁樣加速計食迎真心粗口左
以前白兵好似都係槍大力過其他又細過刀
好少咁多
唔使d ranker
上到1中1上, 基本上多數一場只會係有1-2下迎

係喎刀好似係大力少少 但弓槍騎應該係一樣

依家封槍唔可以用以前既方法, 睇多d真紅既片就會領略到
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 02:20 PM   #2991
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
好少咁多
唔使d ranker
上到1中1上, 基本上多數一場只會係有1-2下迎

係喎刀好似係大力少少 但弓槍騎應該係一樣

依家封槍唔可以用以前既方法, 睇多d真紅既片就會領略到
我仲慢慢先三下50戰都唔知有冇

舊 04-23-18, 06:30 PM   #2992
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
唉魏武又下修

舊 04-23-18, 06:35 PM   #2993
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
其實加多個食迎會有連還效果(好似戰國咁)已經好好多

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-18, 11:40 PM   #2994
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
https://store.nissin.com/jp/feature/...yofu/campaign/

之前講要同日清食品搞大合作,成品果然係LE名偵探呂布,Yeah!

舊 04-24-18, 08:18 PM   #2995
3headmonkey

呂布張卡真係渣住個杯麵? 好嘔心的植入式廣告啊!!!!
舊 04-24-18, 11:35 PM   #2996
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
武器係放大鏡

舊 04-25-18, 12:09 AM   #2997
GUSTAV
The One
poor

見到個勝率表就知廢GAME冇講錯:0)

舊 04-25-18, 12:18 AM   #2998
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 張飛後代 查看文章
武器係放大鏡

7智沖到8割好似好勁
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-18, 01:23 AM   #2999
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章
7智沖到8割好似好勁
12氣仲可以入城避 即死都唔叫勁啦

舊 04-25-18, 03:50 AM   #3000
3headmonkey

12士氣換對面一個再起都唔抵! 廢計!
加上刀仔兵, 應該無乜人會用!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 05:31 PM

手機版 | APP版