Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-27-17, 02:16 PM   #26
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
上投唔係好似下咁投向下fung(手腕fung落去)
係水平咁升起個制(手臂向上升)⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 02:27 PM   #27
AhTin
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2012
引用:
作者: 天野 查看文章
唔怪得搵晒咁濟都仲有好多月亮未攞到
原來要爆機先
可能要你趕住救公主
唔俾你慢慢hea
已知有883粒,有排儲

此篇文章於 10-28-17 01:07 PM 被 AhTin 編輯。
AhTin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 02:30 PM   #28
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: qwe 查看文章
台灣12月出行貨
香港無遊戲專門評級,用日版就夠
其實真係要感謝台灣正式發售NS,
有呢個市場日後先有更多遊戲會出繁體中文版~!

買咗Mario (Wedding Outfit)及Bowser (Wedding Outfit)兩隻amiibo,各$75,
不過,我無買到Peach (Wedding Outfit)因為覺得佢個婚紗造型唔夠公主look時靚,
同埋睇功用好似Mario (Wedding Outfit)及Bowser (Wedding Outfit)有用d咁。

一諗到Mario同Bowser 結婚生蛋的畫面就笑咗…

https://www.nintendo.com/amiibo/deta...odyssey-series

https://www.nintendo.com/amiibo/deta...odyssey-series

舊 10-27-17, 02:37 PM   #29
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
任天堂推薦分開兩邊Joy-Con玩,但我出機第一日已經用慣Pro掣,想知用Pro掣玩有乜缺點?會唔會有啲動作做唔到?
體感動作用joy-con爽d
PRO製都可以fing
但冇咁爽羅
我都由Pro轉Joy-,con
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 02:39 PM   #30
天野

引用:
作者: AhTin 查看文章
以我進度,已知有783粒,有排儲
慢慢玩羅
估唔到咁多
靠自己搵到好有滿足感
加油
舊 10-27-17, 02:47 PM   #31
天野

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
呢三個都係要體感,用pro同手提mode都係難出既
(其實回轉帽可以純按鍵出,但首先要轉左analog幾圈入spin狀態,再用Y派生)

最激氣既係連本身button都未用得晒,好幾個制係重覆用途
就好似買左街機制想玩街霸,然後同你講波動拳要原裝手制出,升龍拳唔用原裝手制就要用通常技派生來出
根本佢想你用joy-con體感玩
佢開game已經見意你
我都乖乖轉返joy-con打
隨便試下HD振動
舊 10-27-17, 03:00 PM   #32
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 天野 查看文章
根本佢想你用joy-con體感玩
佢開game已經見意你
我都乖乖轉返joy-con打
隨便試下HD振動
我見操作說明,下放帽好係雙joy-con專用技?

原來都出到,鋤地時按飛帽就出到下放帽(不過唔可以空中出 XD)

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 10-27-17 03:17 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 04:11 PM   #33
CCemi
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
唔好當第一次打爆機就完喎
爆一次機後會多左好多月亮出現
粗略估計月亮數有成700個
我而家先約360個
同埋今次有隱藏LAST BOSS架, 雖然我唔肯定係500月就開到定係要全部攞哂

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧

此篇文章於 10-27-17 04:15 PM 被 CCemi 編輯。
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 04:29 PM   #34
joeshpwai
Junior Member

註冊日期: Apr 2009
你地岩。隻Game應該有7百~8百Moon.

好想知邊到可以搵到Yoshi.
joeshpwai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 04:37 PM   #35
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
好正~~~

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 04:43 PM   #36
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
沙漠
沙漠賣帽,內有玄機,留心D 就睇到

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 05:04 PM   #37
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
睇黎我都係乖乖地轉番用左右Joy-Con,要花少少時間熟習。

舊 10-27-17, 05:24 PM   #38
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 信長 查看文章
沙漠
沙漠賣帽,內有玄機,留心D 就睇到
So what?俾塊玻璃窗隔住跳唔入拎唔到,行後門又通唔到,得個睇字
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 05:30 PM   #39
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
過左第一版,拿左19個月同50紫幣,
以未爆機來講應該係拎齊吧
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 05:31 PM   #40
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
仲o係第一區fing緊....

有段2d畫面見到有隻綠龜同月亮但揾唔到路....
慢慢找位, 起上面跳落去
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 05:46 PM   #41
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
So what?俾塊玻璃窗隔住跳唔入拎唔到,行後門又通唔到,得個睇字
唔係丫,呢粒後門拿到ga wor

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
舊 10-27-17, 07:08 PM   #42
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
去到都市
雖然冇用體感冇得用嗰三招技,但對遊玩嚟講都唔算有影響

引用:
作者: 赤武神 查看文章
唔係丫,呢粒後門拿到ga wor
冇記錯好似要答問題先有通道入去
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 07:14 PM   #43
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 野良猫 查看文章
去到都市
雖然冇用體感冇得用嗰三招技,但對遊玩嚟講都唔算有影響
臨打條機械百足之前,只到有個著灰色老西o既紳士有o野想講,不過o係我仲響天台打白鴿轉果陣已經強制入o左打機械百足o既event,打完之後再上天台已經搵條西裝友唔返,佢原本想講咩?a
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 07:15 PM   #44
野良猫
肥倫

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
臨打條機械百足之前,只到有個著灰色老西o既紳士有o野想講,不過o係我仲響天台打白鴿轉果陣已經強制入o左打機械百足o既event,打完之後再上天台已經搵條西裝友唔返,佢原本想講咩?a
我都冇詳細睇
好似話上去入咗BOSS戰就番唔到轉頭
舊 10-27-17, 07:30 PM   #45
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: CCemi 查看文章
唔好當第一次打爆機就完喎
爆一次機後會多左好多月亮出現
粗略估計月亮數有成700個
我而家先約360個
同埋今次有隱藏LAST BOSS架, 雖然我唔肯定係500月就開到定係要全部攞哂
有300個月亮,應該可以解到diddy kong套衫同帽。

https://www.youtube.com/watch?v=fuMcGkxks3Y

舊 10-27-17, 08:23 PM   #46
天野

玩玩下joy-con
突然失控
試過幾次熄機再黎都唔得
睇黎壞壞地

現在又要用pro製玩返
舊 10-27-17, 08:57 PM   #47
野良猫
肥倫

意外試到點樣禁制出貼住地掟帽

跳起後用屁股落地再掟就可以
睇嚟其餘兩招都可以靠禁制出
舊 10-27-17, 08:59 PM   #48
赤武神
The One
多多指教!

引用:
作者: 野良猫 查看文章
意外試到點樣禁制出貼住地掟帽

跳起後用屁股落地再掟就可以
睇嚟其餘兩招都可以靠禁制出
360度飛帽只要mario自轉兩圈再飛帽就出到

-------
舊 10-27-17, 09:30 PM   #49
野良猫
肥倫

引用:
作者: 赤武神 查看文章
360度飛帽只要mario自轉兩圈再飛帽就出到
哩招我知
依家係差向上掟帽同掟帽後横移再番嚟未知點出

360度其實左菇轉一圈瑪叔就會自轉,再禁制掟就可以
舊 10-27-17, 09:55 PM   #50
ゆり

見到任天狗

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[WiiU] New Super Mario Bros. U / New Super Luigi U neo2046 電視遊戲討論版 116 09-10-13 09:28 AM
Super Paper Mario討論區(Mario首次在Wii上當主角,大玩2D、3D交替) mario0606 攻略及心得交流區 107 09-11-07 06:35 PM
[GBA]Super Mario advance 4 圖片 (= FC Mario Bros 3) neo2046 手提遊戲機討論版 24 07-07-03 12:28 PM
[GBA]Super Mario Advance 4+逆轉裁判3+Mario Kart新作?? 神祕人1號 手提遊戲機討論版 8 05-13-03 03:39 AM

現在的時間是 07:15 AM

手機版 | APP版