Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後
電視遊戲討論版>Street Fighter V 情報區 3 | 已售
jyeung1 01:04 AM 07-02-16
如果PC=>
High light Street fighter
右click mouse, double click download content
click check box 未Down Story mode

等佢自動download!!

故事模式做得幾有心機(同幾長)
不過如果可以3round 制好D
又可睇片又可打機

ComeLOLoh 03:35 AM 07-02-16
爆左新cinematic Story後,得5萬…
都係唔夠錢買新角…
wing 08:51 AM 07-02-16
作者: ComeLOLoh:
爆左新cinematic Story後,得5萬…
都係唔夠錢買新角…

所以如果唔夠fm, 要買新角先, 用佢地爆埋個人故事同生存, 拿埋果D FM.
不能再產生fm的舊角要遲D先買.
jyeung1 10:23 AM 07-02-16
Fight money 仲可以經升每個角色level 去賺
每升level 1次 1千/2千??

但找吾到D角色依家幾多level??

遲下daily Challenge ,吾知幾時有??

cinematic Story個故事做得算幾好
吾知會吾會拍成電影,電視,...

應該係呢個cinematic Story先甘遲出
(連睇晒D片都差不多3小時以上)

之前猶疑買吾買可以想下依家買!!
赤兵尉SETH 06:33 PM 07-02-16
點解Ibuki個胸仲平過上集...面相同衫又唔好睇
對比Juri真係有愛好多,件基本衫設計感覺有受Overwatch影響

個cinematic Story真係好長,好多NPC角色同劇情
但劇本好唔惦,有d資源錯配既感覺...
wing 08:02 PM 07-02-16
作者: 赤兵尉SETH:
個cinematic Story真係好長,好多NPC角色同劇情
但劇本好唔惦,有d資源錯配既感覺....

絕對係. 呢壇野絕對要過千man hour搞
其實佢用2個man hour搞個arcade mode好過。
jyeung1 08:17 PM 07-02-16
作者: 赤兵尉SETH:
點解Ibuki個胸仲平過上集...面相同衫又唔好睇
對比Juri真係有愛好多,件基本衫設計感覺有受Overwatch影響

但劇本好唔惦,有d資源錯配既感覺...
劇本惦吾掂見仁見智
以格鬥GAME算OK

而且成堆人可出Download 呃Fight Money
希望D雜卒係5萬左右

其他重要人物應該都要下個cinematic Story

資源錯配=>其實睇佢點運用,
如果增加角色故事時, 可以活用cinematic Story
再中間加插一D個別角色獨立故事,可兩邊用

Arcade Mode其實只不過係角色故事

monkeylove 07:48 AM 07-04-16
今集SFV 真係mama ,除左畫面靚左,其他都不及4...
就算更新左都冇乜意欲開返嚟玩,熱潮過左,而家更新左咁多野先似返隻完整版的game,如果剛推出時內容跟現在一樣,我想SFV 評價會較現在好很多.....
wing 09:07 AM 07-04-16
作者: monkeylove:
今集SFV 真係mama ,除左畫面靚左,其他都不及4...
就算更新左都冇乜意欲開返嚟玩,熱潮過左,而家更新左咁多野先似返隻完整版的game,如果剛推出時內容跟現在一樣,我想SFV 評價會較現在好很多.....
畫面只可以講冇咩問題.
好多角色的設定(包括女角)都係筋肉人, 同DOA的美感差一大截. 都唔講ken同alex個頭了. 雖然我覺得格鬥game其實未駛太重視呢d.

問題係....好多對於格鬥game好重要的特性, 如server穩定性(呢幾日server又係差到呢哂譜)同角色多元化, 呢隻野的表現都.....................

個格鬥的核心做得好, 但俾其他因素搞到變成咁, 都幾無奈.
tao 02:03 AM 07-06-16
作者: wing:
畫面只可以講冇咩問題.
好多角色的設定(包括女角)都係筋肉人, 同DOA的美感差一大截. 都唔講ken同alex個頭了. 雖然我覺得格鬥game其實未駛太重視呢d.

問題係....好多對於格鬥game好重要的特性, 如server穩定性(呢幾日server又係差到呢哂譜)同角色多元化, 呢隻野的表現都.....................

個格鬥的核心做得好, 但俾其他因素搞到變成咁, 都幾無奈.

MajinTenshinhan:你在《街霸5》中最喜歡什麼?最不喜歡什麼?

EG|Momochi:我最喜歡《街霸5》中的快節奏,可能是因為我玩肯的原因,
而且當你能從中獲勝時,那種感覺真的非常刺激。
我不喜歡的地方的話應該是這個遊戲沒有什麼特別的地方,
雖然這也許考慮到大多新手玩家的加入和更容易上手,但至少我認為這是不好的地方。

momochi 講出左重點
Montague 04:59 AM 07-06-16
個SERVER直頭離譜...格GAME一場玩得果60-90秒,但你要我等入局都要等成幾倍時間....
好似4咁用返玩家連玩家明明好好地
wing 08:02 AM 07-06-16
作者: tao:
MajinTenshinhan:你在《街霸5》中最喜歡什麼?最不喜歡什麼?

EG|Momochi:我最喜歡《街霸5》中的快節奏,可能是因為我玩肯的原因,
而且當你能從中獲勝時,那種感覺真的非常刺激。
我不喜歡的地方的話應該是這個遊戲沒有什麼特別的地方,
雖然這也許考慮到大多新手玩家的加入和更容易上手,但至少我認為這是不好的地方。

momochi 講出左重點
唔知呢, 不過照我呢D低手來計, 其實佢個系統同招式設計都有落心思的, 好似vt基本上個個唔同, 好過4代sa硬性定死左.

而且好似guile個vs, vt咁, 真係設計得幾好玩. boxer個bbk都有花過心思,啱番式拳擊的特式
至於有冇特別......依家鐵拳未出, 基本上我冇其他格game選擇了

問題當然多啦,角色少,server爛,當初吹話場境互動,點知真係得佢拿來做demo果個香港場一個咁大把
newb 03:04 PM 07-10-16
上海CPT Primier G League

1. Qanba|Xiao Hai (Cammy)
2. RZR|Xian (F.A.N.G, Ibuki)
3. HM|Go1 (Chun-Li)
4. RZR|Fuudo (R. Mika)
5. DNG|Itabashi Zangief (Zangief)
5. HM|Eita (Ken)
7. GGP|Kazunoko (Cammy)
7. HumanBomb (Chun-Li)

Twitch Capcom官方轉播超垃圾
信長 03:22 PM 07-10-16
基本一ROUND 都睇唔到,過到10 秒咁
虎牙就好順..
好古怪. 唔知係咪比左好廢的網絡比Twitch咁
鈴蘭 03:24 PM 07-10-16
作者: wing:
唔知呢, 不過照我呢D低手來計, 其實佢個系統同招式設計都有落心思的, 好似vt基本上個個唔同, 好過4代sa硬性定死左.

而且好似guile個vs, vt咁, 真係設計得幾好玩. boxer個bbk都有花過心思,啱番式拳擊的特式
至於有冇特別......依家鐵拳未出, 基本上我冇其他格game選擇了

問題當然多啦,角色少,server爛,當初吹話場境互動,點知真係得佢拿來做demo果個香港場一個咁大把
你要明白 人地玩過晒BB GG P4U果D咁多每隻角色都唔同系統既game
對比起黎VT同VS其實唔算得係咩新野同特別野.....
jy02362014 10:32 PM 07-10-16
大家好, 小弟最近開左個 facebook page 寫 d 簡單既 SFV 教學以及新聞消息分享, 有機會幫手 like 下個 page, thanks.
https://www.facebook.com/hk9uppercut/
wing 12:17 AM 07-11-16
作者: 鈴蘭:
你要明白 人地玩過晒BB GG P4U果D咁多每隻角色都唔同系統既game
對比起黎VT同VS其實唔算得係咩新野同特別野.....
哦...BB GG P4U 呢幾隻真係冇玩.
newb 02:13 AM 07-16-16

Capcom EVO 公佈,大家想要的sf3 舊裝回來了
ComeLOLoh 03:51 AM 07-16-16

jy02362014 11:00 AM 07-16-16
EVO 最新發佈既 SFV 資訊 (不斷更新):
https://www.facebook.com/hk9uppercut
強化人間ですの~★ 12:39 PM 07-16-16
........................del
wing 09:43 AM 07-18-16
作者: ComeLOLoh:
係咁賣衫賣色, 不如整好個arcade mode先喇
ヨコ男 09:46 AM 07-18-16
岩岩先講呢個dlc既dl數會影響evo獎金
newb 09:57 AM 07-18-16
Juri 月底出
Reishin 10:00 AM 07-18-16
唔知有無下一輪dlc角色
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後

返回主題版面