Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-24-14, 11:28 AM   #26
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
變成魔法少女❨?❩之後會冇左記憶?

之前幾集嘅黑感覺上有點夾硬,不過今集黑得有點爽
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-14, 11:59 AM   #27
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 東條英俊 查看文章
頂真係打個突..
呢d契約比QB更加無良..
一衣又要loop多次?
套野真係越睇越黑....= ="初頭睇仲以為會好似高達創始者咁
點知越睇越唔覺得佢SELL咭....反而越睇越嚇人= ="
講堅真係唔知佢點收尾~
算啦有得聽下イオン把聲睇下就算

grxgr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-14, 02:05 AM   #28
IntelligentGene
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
花代大贏家
攞左肉體兼食埋人地細佬

==========
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...40526/52513559
岡田你
IntelligentGene 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-14, 03:43 PM   #29
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
我覺得應該係LRIG會幫主人完全願望,不過就要兩個人倒轉身體,感覺愈睇愈似小圓,QB
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-14, 05:33 AM   #30
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
如果遊月可以嬴多次, 咁就可以名正言順用一依既身體同香月
然後輪到一依
darker than black 比黑更黑

最後預告之後張箭嘴圖有d嚇人...打一打冷振

此篇文章於 05-31-14 05:42 PM 被 plokplok00 編輯。
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 11:45 PM   #31
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: plokplok00 查看文章
如果遊月可以嬴多次, 咁就可以名正言順用一依既身體同香月
然後輪到一依
darker than black 比黑更黑

最後預告之後張箭嘴圖有d嚇人...打一打冷振
箭嘴圖我睇唔明,

遊月?
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-14, 04:34 AM   #32
plokplok00

引用:
作者: axe1292 查看文章
箭嘴圖我睇唔明,

遊月?
圖片
舊 06-03-14, 08:10 PM   #33
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: IntelligentGene 查看文章
花代大贏家
攞左肉體兼食埋人地細佬

遊月都是輸家啦...
就算一衣得左,肉身都只是一衣,她都是要見住她細佬和花代一齊....

不過我覺得遊月是黑化左,表面為一衣,實是為自己....

舊 06-06-14, 12:20 PM   #34
廢人
The One

TAMA會係隱藏boss?

今集完全無バトル.......

ルゥ! バトル~バトル~!
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-14, 02:47 AM   #35
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
selector spread WIXOSS
this autumn and broadcast start schedule

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-14, 08:57 AM   #36
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

第一季完了....完全冇解過迷

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-14, 11:08 AM   #37
plokplok00

え~~~
對面既願望係成為最強既人既卡?
tama
舊 06-21-14, 08:27 PM   #38
axe1292
Game Master
AXE

我估對面應該係想對戰永遠唔完
舊 08-17-14, 01:55 PM   #39
The One
あかん

舊 08-19-14, 06:04 PM   #40
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002

舊 09-22-14, 07:26 PM   #41
The One
あかん

Selector Spread WIXOSS
http://selector-wixoss.com/

TOKYO MX 10/3(金)より毎週金曜 25:05~ 予定
毎日放送 10/4(土)より毎週土曜 26:58~ 予定
テレビ愛知 10/5(日)より毎週日曜 26:05~ 予定
BS11 10/6(月)より毎週月曜 24:00~ 予定
AT-X 10/6(月)より毎週月曜 23:00~ 予定 10月8日(水)11:00~
10月10日(金)29:00~
10月12日(日)15:00~ 放送開始予定
以後毎週放送予定
キッズステーション 10/9(木)より毎週木曜 23:00~ 予定 10月25日(土)27:00~ 放送開始予定
以後毎週土曜27:00~ 放送予定

10月15日にリリースされる分島花音さんの6thシングル
「world's end, girl's rondo」の試聴用ムービーが公開中だ。

「world's end, girl's rondo」は、TVシリーズ第2期として
10月からスタートするTVアニメ「selector spread WIXOSS」のエンディングテーマ。
第1期「selector infected WIXOSS」に引き続いて主題歌を担当する。

此篇文章於 09-22-14 07:31 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 10-16-14, 05:51 PM   #42
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
起初以為係齋為卡片遊戲賣廣告嘅動畫,點知俾岡田變成近乎小圓級數嘅變態百合抑鬱劇。

一口氣追完第一季,伊緒奈對「口嫌體正直戰鬥狂」露子嘅跟蹤狂式執著,可以比美吼姆吼姆對小圓嘅執著,其實伊緒奈先係主角吓嘛?

第二季去到第二集,D變態百合有增無減。釘宮同幸運晶兩個變態果然係天生一對。

對上一次釘宮配咁重口味嘅變態係幾時嘅事?

同呢D超乎常識嘅百合關係比,雙子嘅近親相X反而冇乜嘢特別。

最後,如果話露子婆婆先係黑幕,我唔會覺得奇怪。

此篇文章於 10-16-14 05:56 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-14, 05:58 PM   #43
Game Master

https://twitter.com/akilovelyuritho

幸運晶開咗個Twitter戶口。XD

舊 10-18-14, 06:00 PM   #44
廢人
The One

戰鬥民族終於出番黎
ばとる~ばとる~

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 03:25 PM   #45
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 01:15 PM   #46
Game Master

Spread 8:
今集又再超展開。

繭根本就係QB投胎轉世為人。

部分台詞仲要係有意無意地超糟糕。岡本,你係故意吧?
「るうが私の中に入ってきて、気持ちよかった、暖かった」
「なにこれ?!タマの中に何が入って!」

伊緒奈今期股價暴漲。

原來同小玉一樣,一開始都唔係人類。重重複複地輪迴於LRIG同Selector之間,為嘅就係不斷尋找佢嘅「另一半」。小玉唔忍心呃D Selector,每次都會放棄執行契約,自動返去繭身邊,所以都而家小玉樣貌都係同最初一樣,但每次繭就為佢清除記憶。

小玉升呢為Lv5後,戰鬥狂mode全開。

臨尾幸運晶完全崩潰,插釘宮係預料之內。

舊 12-20-14, 08:29 PM   #47
Game Master

成功說服繭放下仇恨安心成佛後,露子最後唔使犧牲自己變圓神就令全部卡片少女回復原狀。

最後得釘宮食便當(象徵式?得佢一個返唔到自己身體)

都算係大部份伏線回收得七七八八,但以岡田水準嚟講,結局都仲係覺得好趕。

幸運晶輸咗比釘宮後最後去咗邊?

開頭唔係話露子性格有D始衛宮士郎咁,空白到連佢阿媽都怕咗佢咩?結果呢條伏線不了了之。

(另外露子嫲嫲唔係最終boss有D失望,明明實力好強下架

小玉同伊緒奈合體成為「繭」嘅分身後,成功令主人繭成佛後係咪亦投胎轉世?

舊 12-21-14, 08:25 PM   #48
axe1292
Game Master
AXE

話說話最後有小玉的畫面,
但有沒有出現在現實就真係唔知,

另外作家好像唔認得張卡?
舊 04-19-15, 07:24 PM   #49
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
selectorアニメ公式 ‏@selector_anime 58秒58 秒前
イベント無事に終了です!

そして、
劇場版制作決定!!

今後ともselectorとWIXOSSをよろしくお願いします!

#selector_anime めがね

舊 04-19-15, 09:47 PM   #50
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
selectorアニメ公式 ‏@selector_anime 58秒58 秒前
イベント無事に終了です!

そして、
劇場版制作決定!!

今後ともselectorとWIXOSSをよろしくお願いします!

#selector_anime めがね

如果劇場版有小玉出場就好了

有可能補元返露子的過去

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「機動戦士ガンダムSEED DESTINY(HDリマスター版)」始動!! Vol.34 money 日本動漫畫討論版 673 03-25-24 10:31 PM
港鐵搶客...2日,25/03~26/03...成人享小童特惠車費,其他乘客一律每程$1 Busconcamp ~清談館~ 1 03-15-16 01:13 PM
江川達也「まじかる☆タルるートくんREBOOT (幻法小魔星)」始動 supermanlady 日本動漫畫討論版 1 01-15-16 01:34 PM
「Substance-Concept」始動! CGアニメPV公開 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 09-04-15 08:34 PM
[動畫] 湯浅政明新作「KICKHEART」始動 money 日本動漫畫討論版 0 10-02-12 12:21 PM

現在的時間是 04:37 AM

手機版 | APP版