Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-05-17, 03:51 PM   #2226
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
今時今日龍珠打交仲唔俾飛,想反璞歸真?
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-17, 04:09 PM   #2227
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
唔係話唔可以用舞空術,只係話在「無の界」,即是在場外時舞空術會失效。

此篇文章於 03-05-17 06:02 PM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-17, 05:58 PM   #2228
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
悟空係令到宇宙消滅的大奸角

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 03:53 AM   #2229
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
今集搞到好少咁認同對面講既野, 想佢打贏悟空

引用:
作者: freemanl 查看文章
可以協力, 不可以打死對方, 唔俾用武器, 仙豆都應該唔俾用...

如果係我會咁打法:
1) 開場後, 天津飯+悟飯+無閑馬上出太陽拳暈眾對手
2) 在此空檔, 悟空比達合體, 變超藍, 打3分鐘, (先打希特)
3) 合體時限過, 悟空比達逃入17號防護罩內, 布歐用技幫他們回體+療傷
4) 悟空比達恢復過, 再合體打第二波
循環以上1-4打法

5) 魔童智力高+順風耳, 做指揮+控場
6) 武天師傅HP最低, 必要時, 幫隊友做盾比人打死, 換敵方一員大將犯規判輸
變左MMO打raid

舊 03-06-17, 09:25 AM   #2230
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
應該係一開始大放太陽拳,之後龜仙人縮埋1,2邊食花生其他人打,最後攬炒夠鐘死剩龜仙人贏左

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 11:50 AM   #2231
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
點打都好,好心整 d 有型 d 的對手出黎啦 ...
個 mr.incredible 大叔完全唔知想點,就算之前出的希特或者個撒亞人細路都唔討好

不過都唔敢有乜期望,成套超其實都得啖笑
當年的 GT 開頭悶但後尾 d 超 4,黑龍珠劇情都好過依家咁 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 12:50 PM   #2232
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
個 mr.incredible 大叔完全唔知想點,就算之前出的希特或者個撒亞人細路都唔討好

當年的 GT 開頭悶但後尾 d 超 4,黑龍珠劇情都好過依家咁 ...
D角色好炮灰FEEL...完全係出GAME都唔會有佢份果D樣黎

而家總之就是但作個理由,打飽佢
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 05:37 PM   #2233
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: freemanl 查看文章
可以協力, 不可以打死對方, 唔俾用武器, 仙豆都應該唔俾用...

如果係我會咁打法:
1) 開場後, 天津飯+悟飯+無閑馬上出太陽拳暈眾對手
2) 在此空檔, 悟空比達合體, 變超藍, 打3分鐘, (先打希特)
3) 合體時限過, 悟空比達逃入17號防護罩內, 布歐用技幫他們回體+療傷
4) 悟空比達恢復過, 再合體打第二波
循環以上1-4打法

5) 魔童智力高+順風耳, 做指揮+控場
6) 武天師傅HP最低, 必要時, 幫隊友做盾比人打死, 換敵方一員大將犯規判輸
用太陽拳的話,應該好似當年Monster Hunter打崩龍用四人閃光彈戰術 (有無巴打有玩MH?)

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 05:46 PM   #2234
psidef

註冊日期: Apr 2007
其實......如果有高手係盲嘅點算?

舊 03-06-17, 06:52 PM   #2235
gingq7

註冊日期: May 2008
估唔到係用80人亂鬥來解決人數和場數過多呢個問題,
今次總算有新意,
雖然可以預期應該會一開始就有幾十人會被人丟出場,但應該唔會(希望唔會)又係好似以前Z咁悟空一個玩晒;
大杜篇3個有份落場打的都有功勞呢個鋪排我係十分buy的

今次輪到悟空方係惡役,可見製作組仲有常識知道悟空呢個提議真係攪屎棍
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 07:02 PM   #2236
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:

GT成套都係延續Z打打打,純粹以力取勝;
超d敵人差唔多隻隻都有特能(e.g.破壞神可以消人氣/菲特時間停止/扎馬斯不死身/3隻狼),起碼多d變化,我覺得點都好過GT

我估鳥山明自己都知Z純粹以力取勝唔可以重覆太多次先寫完佢,今次重出山可能就係特登改正呢一點
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-17, 01:09 AM   #2237
次期Cekehe
Game Master

引用:
作者: gingq7 查看文章
GT成套都係延續Z打打打,純粹以力取勝;
超d敵人差唔多隻隻都有特能(e.g.破壞神可以消人氣/菲特時間停止/扎馬斯不死身/3隻狼),起碼多d變化,我覺得點都好過GT

我估鳥山明自己都知Z純粹以力取勝唔可以重覆太多次先寫完佢,今次重出山可能就係特登改正呢一點
打得好唔好睇就見仁見智,不過我幾buy邪惡龍個concept,
而且我幾滿意最後悟空同神龍一齊升天呢個Ending。

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
舊 03-11-17, 02:54 PM   #2238
K.LIFE

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
引用:
作者: qhxu 查看文章
今時今日龍珠打交仲唔俾飛,想反璞歸真?
要就龜仙人
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-17, 10:21 PM   #2239
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
ot...感覺好伏o既一件玩具.....

http://hobby.dengeki.com/news/349493/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 03-14-17 08:29 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 02:14 AM   #2240
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
今期漫畫

成個對戰流程唔同哂

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 03-19-17 02:20 AM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 11:50 AM   #2241
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
作者: GN00508771 查看文章
今期漫畫

成個對戰流程唔同哂
最開心係漫畫成日畫到比達有得表現
之前對希特輸都幫佢兜,話因為要教個撒亞人,變左超藍而少左能量
今次對住玫瑰又禁住黎打

反而動畫 ... 悟空對住隻肥叔都要用超藍加界王拳 ...
其實如果佢變超 1 都打成平手咁樣,變超 2/3 就輕鬆贏啦???

BTW 我諗漫畫之後為左追返動畫應該唔會畫呢個試驗大會,直接就去力之大會

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 03-19-17, 12:57 PM   #2242
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
紅同藍叫做有番個強度解釋⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 02:58 PM   #2243
Dr.KOF
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: GN00508771 查看文章
紅同藍叫做有番個強度解釋⋯
n年前以經解釋左
Dr.KOF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-17, 03:37 PM   #2244
次期Cekehe
Game Master

越睇越覺得應該係唔夠時間搵人,所以求其叫龜仙人參戰.......

P&D

舊 03-19-17, 04:10 PM   #2245
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
最開心係漫畫成日畫到比達有得表現
之前對希特輸都幫佢兜,話因為要教個撒亞人,變左超藍而少左能量
今次對住玫瑰又禁住黎打

反而動畫 ... 悟空對住隻肥叔都要用超藍加界王拳 ...
其實如果佢變超 1 都打成平手咁樣,變超 2/3 就輕鬆贏啦???

BTW 我諗漫畫之後為左追返動畫應該唔會畫呢個試驗大會,直接就去力之大會
另一個位我最開心係悟空出口術
知道對方不死身就出口術講明個個都可以KO到佢
令扎瑪斯同BLACK差點反面
就好似原著布歐殺巴比迪一樣

悟空除左攞錯夜店5折卷呢集罪外
其他位都係正常表現, 完全係原來版本來

舊 03-19-17, 04:45 PM   #2246
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
拎錯符,可以睇作練左個通宵唔小心拎錯w

某程度上…比達又係做左戰犯

舊 03-20-17, 08:03 PM   #2247
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
果然漫畫版好睇好多,超紅存在有意義。

而且悟空思想比較正常。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-17, 09:12 PM   #2248
Shadow 神
混沌與光明的創造者

唔知會唔會行返當年斯路條路
佢地練長期 keep 住超神去適應,然後爆個超神 2 出黎

舊 03-21-17, 04:32 AM   #2249
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
一路打一路奸笑悟空邊忽唔似大奸角...

舊 03-21-17, 04:32 AM   #2250
yoyojams
Game Master

註冊日期: Sep 2003
引用:
唔知會唔會行返當年斯路條路
佢地練長期 keep 住超神去適應,然後爆個超神 2 出黎
得返40粒鐘…悟飯夠唔夠時間練
yoyojams 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 06:44 PM

手機版 | APP版