Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-11-14, 07:21 AM   #11
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: pet3 查看文章
不要選擇性無視好嗎
無得擋的情況下

你點衝上去

你懂跑
敵人不懂狂射嗎?

沒超反應+斬彈 你行到幾秒?

上邊的條件只是非要害不會即死(hp扣到0照死)
射中不會影響行動能力
以上這2個條件 就是現代射擊遊戲都是這樣

你玩cod 你去只用刀光明正大去衝去斬看看

MGO 雷電 :桐人你和我是好朋友呢0.0/
你地自己話唔好用現實黎比較架喎,
我玩bf、cod、halo、甚至auma3都成日見到人頹衝架喎
相對真實既auma3就唔洗講,cod比人打中基本上會移動減慢,bf直程唔中槍受到壓制火力都會睇唔到野,係得halo系列主角係強化人+內置能量盾先附合你地"現代fps比人打中唔會影響行動"既條件

你地有無真係玩過fps架a

唔衝點搶據點

halo更加唔洗講,真係差唔多每個場都見到有人用動力鎚同精英把劍衝仲排頭幾名

1.首先係作者話隻game好高程度上物理演算都貼近現實,全世界得一個人可以去錯時代咁做雷電又係你地講既

2.然後你地又話太現實好似auma3咁隻game會賣唔出,咁依點我都buy埋啦,但咁就無理由大家既角色都同士官長差唔多性能既時候全日本得一個人玩近戰啦

所以除左主角光環壓制全個伺服器既人既智商外我睇唔出點解班"職業玩家"(笑)見到人劈子彈就唔識還手咁

如果又要順你地意"再"拉返近少少現實、以人類關節做到既動作上限,我覺得用手槍剩打腳已經壓制住偉大既桐神,劍既性質基本上係應付唔到針對下方既攻擊

至於雷電,好明顯小島都覺得mgs2太誇張所以再下次比佢出場就變左生化忍者

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-11-14 07:48 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ソードアート・オンライン, 刀劍神域

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 劇場版「ペルソナ3」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 268 02-01-24 05:12 AM
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 12:03 PM

手機版 | APP版