Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-22-07, 01:30 AM   #1
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
[問題]想問香港有邊幾間日式Karaok店?

想問一下店名,詳細地址,價錢等等
最好有網址

若有錯區有勞版主移去適合板區,謝

舊 09-22-07, 01:35 AM   #2
fancylala
God of Gamer
痴線架!!!!

註冊日期: Sep 2002
我記得cwb有間好似叫j-sound
幾貴的
幾想去試下
身邊無人鍾意日文歌,無人陪我去
fancylala 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-07, 07:54 AM   #3

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
只有J-SOUND 25
$60/h每位,仲要加$30飲品
絕對唔建議人去,搶錢的
以前去過.....
1.舊歌唔齊(ACG較嚴重),新歌只能去到3個月左右
2.MIDI背景音聲
3.背景畫面極差,幾乎每幾個就會撞同樣底片

在下有自家製作日式KARAOKE方法,可自行PM我

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518

此篇文章於 09-22-07 07:58 AM 被  編輯。
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-07, 09:57 AM   #4
數碼石頭
Ultimate Gamer
眠い狼

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDartificialRock
引用:
作者:  查看文章
絕對唔建議人去,搶錢的
以前去過.....
2.MIDI背景音聲

您幾耐冇去?
上個月頭去時d歌多左好多~
涼宮既有唔在講, JAM project既機戰歌去到OVA~
機神飛翔既又有, 塵骸魔京首三種語言既op孤高之魂魄亦有~
claymore op有~
印象中lucky star既都有(冇睇開所以唔清楚)~

少聽J-pop, 只有聽開L'arc~en~ciel既歌~
我都見到有seventh heaven~

而家既歌多左好多啦

だからそんな簡単に修正とか言わないで!!
700年前のティリアソフトのスタッフに謝って!!
數碼石頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-07, 09:59 AM   #5
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者:  查看文章
絕對唔建議人去,搶錢的
以前去過.....
2.MIDI背景音聲

舊歌唔齊(ACG較嚴重),新歌只能去到3個月左右
<----ACG ok多wor
仲有d好冷門既acg歌

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-07, 10:00 AM   #6
leotam3

引用:
作者: 數碼石頭 查看文章
您幾耐冇去?
涼宮既有唔在講, JAM project既機戰歌去到OVA~

而家既歌多左好多啦
8月底時去jsound, 聽到有人唱lucky star 首op

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-07, 10:18 AM   #7
jimmyogata
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
我今個月頭去jsound, d日文連動畫歌都好新wor,
不過全香港好像得返呢間~貴到嘔都無計..
每人價錢應該係:細房(4人以內)
$240/hr除以人數 + 最平$38/杯drinks + 10% charge
我地3人去唱2hrs, 每人要$220

Address: 25/F., Circle Tower, 28 Tang Lung St., Causewaybay H.K.
Tel: 2838 0005 For Reservation

呢度可以睇有咩歌唱:http://www.clubdam.com/dam(大概)

引用:
作者: fancylala 查看文章
我記得cwb有間好似叫j-sound
幾貴的
幾想去試下
身邊無人鍾意日文歌,無人陪我去
我個fd因為太貴要2個月先唱一次..
不過我下個月都想唱
如果唔介意,我下次叫埋你睇下有無興趣

此篇文章於 09-22-07 10:21 AM 被 jimmyogata 編輯。
jimmyogata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-07, 01:15 PM   #8
fancylala
痴線架!!!!

引用:
作者: jimmyogata 查看文章

我個fd因為太貴要2個月先唱一次..
不過我下個月都想唱
如果唔介意,我下次叫埋你睇下有無興趣

好呀~
不過下月未必得
fancylala 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-07, 01:15 PM   #9

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
最後一次今年二月

所以改行自制法...聲靚畫面清

記得當時坐大房6個人....得兩支唔夠咪問佢取唔得-.-已經貴..仲要唔夠咪

當時冇ドラえもん舊映画歌、マクロス 7唔齊IM歌,

一些舊既歌手唔齊,例如西城秀村冇一万光年の愛,もぎれた愛
THE iDOLM@STER全沒
AKB48全沒

果時上網抄低左號碼先去唱,點知全部行唔到

lucky star可以對比下自制或是K房好,可以參考下,以下是自已整的lucky starOP
http://jp.youtube.com/watch?v=sny_meRMOqI

以上為個人意見

不如約埋唱我堆碟好過

此篇文章於 09-22-07 01:47 PM 被  編輯。
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-07, 02:38 PM   #10
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
2年冇去過....

我只聽j-pop, 佢地d歌ok多, 齊就一定唔齊, ktv亦都有點難頂, 不過已經係香港no.1多日本歌
之前有間doremi, 依家執左, 唯一o既日本歌k店得返j-sound 25

舊 09-23-07, 12:49 AM   #11
咩Feel
Game Master
脫線一族

XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
聽講NewWay好似都有日文歌唱哦?
想知大約情況係點?

舊 09-23-07, 12:50 AM   #12
ELT
Lunar使者

引用:
作者: 虛無 查看文章
想知大約情況係點?
newway = 垃圾

舊 09-23-07, 12:52 AM   #13
メソウサ
The One

3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
想知大約情況係點?
唱一次味知囉
去一次New記唔係難到咁下化?

舊 09-23-07, 01:08 AM   #14
咩Feel
Game Master
脫線一族

引用:
作者: メソウサ 查看文章
唱一次味知囉
去一次New記唔係難到咁下化?
a 咁係度問都唔係好難下化?
無你咁多錢去試唱

舊 09-23-07, 01:26 AM   #15
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: 數碼石頭 查看文章
您幾耐冇去?

而家既歌多左好多啦
有機會都想試下...
不過好貴

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 01:44 AM   #16
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
Neway~ 上次點左5 首大塚愛~
5 首都歌曲更新中~ 自動飛歌~ XD

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 01:55 AM   #17
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
多日歌唔係新路丫,係綠盒...
當然都係得舊野

日歌真係難唱過中文歌好多

此篇文章於 09-23-07 01:57 AM 被 sugihara 編輯。
sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 08:18 AM   #18
Norm
=_="""""

銅鑼灣謝斐道應該仲有幾間有日本k...不過好似係有女陪果啲.....

舊 09-23-07, 08:40 AM   #19
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: Norm 查看文章
銅鑼灣謝斐道應該仲有幾間有日本k...不過好似係有女陪果啲.....
女僕?

舊 09-23-07, 09:37 AM   #20
Norm
=_="""""

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
女僕?
唔係啦...應該係好似CLUB果啲咁...

舊 09-23-07, 10:37 AM   #21
ELT
Lunar使者

引用:
作者: Norm 查看文章
係?? 有機會要去見識下

舊 09-23-07, 08:21 PM   #22
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
去見識賓賓女僕??

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 10:04 PM   #23
Norm
=_="""""

引用:
作者: GEESE 查看文章
去見識賓賓女僕??
你不能EXPECT好似倉科遼筆下果啲LEVEL吧....

舊 09-24-07, 02:14 AM   #24
~飛彈~@@
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
引用:
想知大約情況係點?
早幾個月同朋友~新歌得松隆子首みんなひとり(個歌名好似係~冇字幕~淨mv) a

不唱也罷

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:36 AM

手機版 | APP版