Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-04-09, 03:54 PM   #1
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
有無中醫好介紹

記得我既話..
都記得我個肚既問題
係新年後開始..個問題愈來愈嚴重...
成日柯...食完又係咁...
想睇中醫
但又唔知邊間好..
你地有無好推介?

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-09, 04:33 PM   #2
ReyMysterioREY
Banned
GeeGee獸~

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDreyrey
呢d好個人wow我覺得啱既 你可能覺得無乜效用..

如果你想要既..我推介
1.九龍城有一間中醫幾好,但地點唔多記得向邊,只記得向以前舊國際既對面.(但你去就會睇到,個間野成日都好多人排隊睇)
2.黃大仙中心三樓(唔知而家有冇搬位),大生藥房,入面有個馮醫生(又係好多人排晒隊睇)

呢2個我有睇過ok既
ReyMysterioREY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-09, 04:44 PM   #3
yeah yeah

引用:
作者: ReyMysterioREY 查看文章
呢d好個人wow我覺得啱既 你可能覺得無乜效用..

如果你想要既..我推介
1.九龍城有一間中醫幾好,但地點唔多記得向邊,只記得向以前舊國際既對面.(但你去就會睇到,個間野成日都好多人排隊睇)
2.黃大仙中心三樓(唔知而家有冇搬位),大生藥房,入面有個馮醫生(又係好多人排晒隊睇)

呢2個我有睇過ok既
thx哂先..
要抄抄先
你都係肚既問題去睇?

NTR.......
舊 03-04-09, 04:47 PM   #4
kevinltb
Ultimate Gamer
巨蟹宫守護者?!

註冊日期: Dec 2006
XBox Live GamertagKevinLTB HK
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
記得我既話..
都記得我個肚既問題
想睇中醫
但又唔知邊間好..
你地有無好推介?
其實有冇諗過可能係心理問題? 即係你成日形住會痾, 所以身體配合左你o既想法...

中醫介紹的話, 呢位唔錯架, 我都有睇過一排:

遲興毅醫師
葵芳新都會廣場辦公大樓第2座21樓2105室.
Tel. 35280183

佢最唔好o既地方係... 佢差不多要一個月預約時間...
預約時記得問清楚係咪遲醫師, 有時佢可能會放假搵第個黎代診, 通常果 d 日子就會勁多位

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED - 2009-08-27 達成
AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II - 2010-12-15 達成
kevinltb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-09, 04:57 PM   #5
yeah yeah

引用:
作者: kevinltb 查看文章
其實有冇諗過可能係心理問題? 即係你成日形住會痾, 所以身體配合左你o既想法...

中醫介紹的話, 呢位唔錯架, 我都有睇過一排:

遲興毅醫師
葵芳新都會廣場辦公大樓第2座21樓2105室.
Tel. 35280183

佢最唔好o既地方係... 佢差不多要一個月預約時間...
預約時記得問清楚係咪遲醫師, 有時佢可能會放假搵第個黎代診, 通常果 d 日子就會勁多位
心理問題..我都覺得係...
即係咁..有次我去睇movie...坐係正中間..去廁所會好難個d位...開始無耐就要柯...
但如果我坐路口位...知道去廁所好易...又會無事...
同埋如果知要坐好耐車...一上車就諗會唔會出事..
之後就有股冷既feel..由胃去個肚...
同個人開始震.震多幾震就會要柯..
要一個月book...咁勁..

NTR.......
舊 03-04-09, 05:02 PM   #6
Banned
GeeGee獸~

引用:
thx哂先..
要抄抄先
你都係肚既問題去睇?
條理身體ma..當然選擇中醫啦..有時感冒未清..食西醫開既藥又唔掂既時候就去中醫去條理身體了..

此篇文章於 03-04-09 05:12 PM 被 ReyMysterioREY 編輯。
ReyMysterioREY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-09, 05:10 PM   #7
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
引用:
心理問題..我都覺得係...
即係咁..有次我去睇movie...坐係正中間..去廁所會好難個d位...開始無耐就要柯...
但如果我坐路口位...知道去廁所好易...又會無事...
同埋如果知要坐好耐車...一上車就諗會唔會出事..
之後就有股冷既feel..由胃去個肚...
同個人開始震.震多幾震就會要柯..
要一個月book...咁勁..
你都好似病左好耐啦wo
自己都覺得係心理問題既不如去睇下心理醫生啦
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-09, 05:12 PM   #8
yeah yeah

引用:
條理身體ma..當然選擇中醫啦..有食感冒未清..食西醫開晒藥又唔掂既時候就去中醫去條理身體了..
我一次都未睇過中醫..
so..唔知係點..
要食幾耐藥先有效?

NTR.......
舊 03-04-09, 05:13 PM   #9
yeah yeah

引用:
作者: GGGG 查看文章
你都好似病左好耐啦wo
自己都覺得係心理問題既不如去睇下心理醫生啦
我諗都有15年
只係最近嚴重左

NTR.......
舊 03-04-09, 05:14 PM   #10
Banned
GeeGee獸~

引用:
我一次都未睇過中醫..
so..唔知係點..
要食幾耐藥先有效?
起碼你要飲幾次先感覺到
西醫唔同中醫..唔會食一二次就好晒
舊 03-04-09, 05:15 PM   #11
Banned
GeeGee獸~

引用:
我諗都有15年
只係最近嚴重左
你係咪有心理病?心理病都會咁wow.有時個人緊張都會咁wow~
舊 03-04-09, 05:22 PM   #12
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
我都有肚既問題
柯都唔係一個問題
最大問題係差唔多每晚個肚都會發出d"咕咕"聲
有時仲要無肚痛都係甘

搵日去睇下你地介紹d醫師先~thanks

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-09, 05:27 PM   #13
yeah yeah

引用:
作者: ayato 查看文章
我都有肚既問題
柯都唔係一個問題
最大問題係差唔多每晚個肚都會發出d"咕咕"聲
有時仲要無肚痛都係甘

搵日去睇下你地介紹d醫師先~thanks
我都係成日咕咕sound
仲好多屁放.

NTR.......
舊 03-04-09, 05:28 PM   #14
yeah yeah

引用:
你係咪有心理病?心理病都會咁wow.有時個人緊張都會咁wow~
我dad都係咁講
話我心理病
但睇西醫點問佢..我係唔係心理有事..

NTR.......
舊 03-04-09, 05:34 PM   #15
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
引用:
我都係成日咕咕sound
仲好多屁放.

我都好多屁放...
同道中人
不過我自己覺得唔係心理問題
我肚痛去睇西醫,佢右話係普通腸胃炎...

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-09, 05:37 PM   #16
Banned
GeeGee獸~

引用:
作者: ayato 查看文章
我都好多屁放...
同道中人
不過我自己覺得唔係心理問題
我肚痛去睇西醫,佢右話係普通腸胃炎...
咁咪去打打默..有時西醫醫唔到既..中醫醫到ka
舊 03-04-09, 05:48 PM   #17
kevinltb
巨蟹宫守護者?!

註冊日期: Dec 2006
XBox Live GamertagKevinLTB HK
引用:
我一次都未睇過中醫..
so..唔知係點..
要食幾耐藥先有效?
起碼都幾日藥先見效啦.

另外突然諗起一樣野, 其實你會唔會係對奶類製品敏感? 所以咁易肚痛?

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED - 2009-08-27 達成
AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II - 2010-12-15 達成
kevinltb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-09, 07:40 PM   #18
yeah yeah

引用:
作者: kevinltb 查看文章
起碼都幾日藥先見效啦.

另外突然諗起一樣野, 其實你會唔會係對奶類製品敏感? 所以咁易肚痛?
我本身係有...一飲MILK..一定柯..
但我有時無食野..都會柯水...
都唔明..

NTR.......
舊 03-04-09, 08:05 PM   #19
如月釋臣
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
連樹齡中醫珍所
九龍長沙灣道26號地下
TEL:27783382

我覺得呢間唔錯,而且你在候診時更可以同醫師養的貓貓"珍珠"和"奶茶"玩耍~~
詳情你打電話問la
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-09, 08:09 PM   #20
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
我本身係有...一飲MILK..一定柯..
但我有時無食野..都會柯水...
都唔明..
反而我想知道您飲係習慣多d 柯水 同消化不良有關
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-09, 09:35 PM   #21
yeah yeah

引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
連樹齡中醫珍所
九龍長沙灣道26號地下
TEL:27783382

我覺得呢間唔錯,而且你在候診時更可以同醫師養的貓貓"珍珠"和"奶茶"玩耍~~
詳情你打電話問la
好...THX哂...
貓貓我LIKE呀..

NTR.......
舊 03-04-09, 09:35 PM   #22
yeah yeah

引用:
作者: curlyhair囧 查看文章
反而我想知道您飲係習慣多d 柯水 同消化不良有關
我食野..都幾快...
同飲冷野多..

NTR.......
舊 03-04-09, 09:40 PM   #23
二天

註冊日期: Mar 2002
http://www.amtc.hk
可以去呢度睇下,我有朋友睇過 ok 既

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-09, 10:16 PM   #24
yeah yeah

引用:
作者: 查看文章
http://www.amtc.hk
可以去呢度睇下,我有朋友睇過 ok 既
THX哂....
可以抄左先..

NTR.......
舊 05-07-13, 12:53 AM   #25
Sank
Junior Member

註冊日期: May 2013
引用:
記得我既話..
都記得我個肚既問題
想睇中醫
但又唔知邊間好..
你地有無好推介?

我睇開佐敦間木源綜合矯脊,我之前係因為感冒柯,食佐幾日藥,好佐,不過我不嬲睇開果度,所以得呢個介紹

此篇文章於 05-07-13 12:53 AM 被 Sank 編輯。 原因: 打錯字
Sank 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:22 PM

手機版 | APP版